Założycielka studia , absolwentka Studium Nauczycielskiego w Gorzowie. Ukończyła studia wyższe na Uniwersytecie Szczecińskim oraz Studia Podyplomowe z zakresu zarządzania kapitałem intelektualnym. Ukończyła także Szkołę Muzyczną I stopnia w klasie fortepianu oraz 2 certyfikaty językowe Instytutu Goethe ( jęz.niemiecki ) oraz Uniwersytetu Cambridge ( jęz. angielski ).
Przez 15 lat pracowała w amerykańskiej korporacji aż w końcu postanowiła zrezygnować ze stałej pracy i założyć studio, w którym aktualnie propaguje ideę zdrowego żywienia wśród dzieci oraz dorosłych. Szkoliła się na wielu kursach w Polsce , a także ukończyła kurs profesjonalny w Akademii Kurta Schellera w Warszawie oraz kurs fotografii i stylizacji kulinarnej w Akademii Nikona.
Kuchnia to jej pasja, przy gotowaniu relaksuje się , lubi odkrywać nowe smaki, dlatego kiedy może podróżuje i odkrywa kraj od kuchni. Zwiedziła do tej pory prawie całą Europę, byłą też 4 czterokrotnie w Azji i 2 razy w USA. Jej konikiem są kuchnie azjatyckie , które lubi najbardziej i których uczyła się w 3 szkołach gotowania w Tajlandii.
Uwielbia fotografować dania oraz je stylizować, fotografia kulinarna to jej ciągle niespełniona pasja.