-
Nadchodzące
-
Nadchodzące
-
Nadchodzące
-
Nadchodzące

Prowadzić je będzie zaprzyjaźniony z nami profesjonalny kucharz, Paweł Salamon. Kiedyś szef kuchni włoskiej Don Vittorio, nauczyciel zawodu w szkole gastronomicznej w Gorzowie Wlkp, juror w konkursach gastronomicznych, kucharz z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Spod jego ręki wyszedł laureat konkursu „Kulinarny talent 2014″. Przez dwa lata pracował w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort a obecnie szefuje kuchni Hotelu Konferencyjnego „Smolarnia”. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski, Mistrz Polski 2016 oraz v-ce Mistrz 2017. Współtwórca restauracji „Między wierszami ” w Gorzowie Wlkp. Pochodzi z Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie wkroczył na swoją kulinarną ścieżkę. Doświadczenie zdobywa zarówno w Polsce, we Francji i w Hiszpanii.
Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie. Jego potrawy rodzą się odważnie i powstają przy zachowaniu elementarnych, często zapominanych zasad panujących w kuchni. W efekcie końcowym spod jego ręki wychodzą dania będące niepowtarzalną wariacją kulinarną. Zajęcia będą trwały ok. 3 h i nauczymy się pod okiem mistrza w zależności od tematu przewodniego potraw z przeróżnych stron świata wg wcześniej przygotowanych zestawów (tematy widoczne w kalendarzu zajęć). W trakcie zajęć oczywiście konsumpcja przygotowanych wspólnie potraw. W cenie zajęć fartuchy, przepisy, woda oraz wszystkie komponenty i sprzęty potrzebne do wykonania dań. Z Pawłem zaprosimy Was do kuchni francuskiej, włoskiej,sezonowej oraz wielu innych.
Rodzaje warsztatów dla dorosłych

W ciągu 6 lat odwiedzili nas np :

- Kurt Scheller
- Maia Sobczak z Qmam kaszę
- Samar Khanafer – pół libanka , finalistka II edycji Masterchefa , autorka książki ” Hummus, zaatar i granaty
- Dawid Szkudlarek – gorzowski kucharz, nauczyciel zawodu w gorzowskim Gastronomiku, zwycięzca kulinarnego show ” TOP CHEF „
- Kasia Suda-Tomaszkiewicz – czyli Madame Caramel – znawczyni francuskiego cukiernictwa z Poznania
- Sylwia Sobiegraj Cake Designe
- Alicja Rokicka – czyli Vegan Nerd – II wegański blog w blogosferzeSatnam Nagarwala – hindus z 30 letnim stażem, gotujący na całym świecie
- Manuela Gołąb – finalistka II edycji Masterchefa
- Ina Rybarczyk – czyli wegańska blogerska z True Taste Hunters
- Dominika Wójciak – zwyciężczyni III edycji Masterchef
- Inessa Kim – koreanka etniczna, uczestniczka II edycji TOP Chef
- Dawid Łagowski- finalista VI edycji TOP Chef, szef kuchni Pałacu Mierzęcin
- Anna Zborowska – blogerka ” Słodkich Inspiracji ” , cwierćfinalistka programu ” Bake off ” w TVP 1
- Agata Anioł – blogerka ” Kuchni w formie” , wieloletni członek ” Slow Food Youth Wrocław „
- Tamuna Kiladze – rodowita gruzinka, od 5 lat mieszkająca w Polsce i propagująca kuchnię Gruzji
- Rafał Drzewiecki – cukiernik z Sweet Magic
- Nestor Grojewski – szef kuchni mieszkający 30 lat w Rzymie
- Gieno Mientkiewicz – znawca serów zagrodowych