Dziennikarka i założycielka bloga kulinarnego Pichconko.pl. Prowadzi go już od kilku lat a gotowanie traktuje jako sztukę promując jednocześnie kuchnię ekologiczną, wegetariańską i wegańską. Na co dzień realizuje się tworząc teksty tematycznie nawiązujące do gastronomii, czy prowadząc warsztaty kulinarne w warszawskiej szkole „Polish Your Cooking” z którą w Gdańsku przeszkoliła z gotowania setkę osób podczas „LG Fit meeting”. Gotować uczy też w Trójmieście czy Poznaniu. Jej wegetariańskich i wegańskich dań oraz deserów można spróbować m.in. w restauracji „Kapitalna” w Jastarni na Półwyspie Helskim gdzie mieszka każdego lata. Ewelina prowadzi eventy typu cooking show przed szerszą publicznością – np. w trakcie otwartych spotkań kulinarnych wraz z Mateuszem Gesslerem, Zosią Ślotałą, Anną Starmach, Pascalem Brodnickim, Ewą Wachowicz czy Dorotą Gardias.