Dla dorosłych

Szczegóły Warsztatu

  • Let's Cook
  • 27 listopada 2025
  • czwartek, 17:00 do 20:30

Contact event manager

1 2 3 4

Bilety

  • 300 zł Bilet Wszystkie miejsca zarezerwowane

Zamów bilety

Dziękujemy za udział

RAMEN Z BARTOSZEM SNECZEM

Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 H/19-20

czwartek, 17:00 do 20:30
27 listopada 2025

000000

RAMEN Z BARTOSZEM SNECZEM

Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 H/19-20

czwartek, 17:00 do 20:30
27 listopada 2025

PRINT

Ramen to chińskie słowo oznaczające rodzaj makaronu wytwarzanego z mąki pszennej.

Potoczenie kojarzone z nazwą aromatycznej i wyjątkowo sycącej zupy. Podczas warsztatów z Bartoszem Sneczem Dębskim będziecie mieli okazję poznać, zrozumieć i ugotować to wyjątkowe danie japońskie wywodzące się tak naprawdę z kuchni chińskiej!
Podczas części teoretycznej Bartosz opowie Wam czym tak naprawdę, jest ramen, na czym polega jego niepowtarzalności i dlaczego tworzy tak idealne połączenie z gotownym wiele godzin bulionem.
Następnie pod okiem Chefa przygotujecie wywar Chintan – pełną armoatów, bogatą bazę do kilku rodzajów ramenu. Poznacie również na czym polega różnica pomiędzy Shio, Shoyu i Miso ramen, oraz które orientalne dodatki się z nimi odpowiednio komponują.

 

Program warsztatów:

  • Historia Ramenu i charakterystyka składników dania
  • Shoyu Ramen z Chashu z boczku wieprzowego podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z Mayu, z pieczonym czosnkiem, szczypiorem i Nori
  • Shio Ramen z pikantnymi skwarkami z kurczaka, kukurydzą, szczypiorem, olejem krewetekowym i Nori
  • Miso Ramen z boczniakiem w Hoisin, cebulą czerwoną, rzodkiewką, olejem chili Rayu, Nori i czarnym sezamemW cenie : wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dań, napoje : herbata, kawa, woda bez ograniczeń, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, świetna atmosfera
    Warsztaty będą trwały ok 3- 3,5 h.
    Rezerwacje miejsc poprzez nasz sklep i zakup biletu: