Założycielka studia , absolwentka Studium Nauczycielskiego w Gorzowie. Ukończyła studia wyższe na Uniwersytecie Szczecińskim oraz Studia Podyplomowe z zakresu zarządzania…

Czytaj dalej

Szef Kuchni Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort . Pracował miedzy innymi w poznańskim Sheratonie i hotelu ról Kazimierz. Sięga…

Czytaj dalej

Szwajcar, ur. 02.04.1952 w Lucernie. Już od małego w piekarni swojej ciotki, niedaleko Interlaken, w którym mieszkał, przyglądał się pracy…

Czytaj dalej

Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów…

Czytaj dalej

Wybitny szef kuchni młodego pokolenia, nauczyciel zawodu w Szkole Gastronomicznej w Gorzowie , szef kuchni restauracji „ Siedem stołów „…

Czytaj dalej

Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie…

Czytaj dalej

Twórca kawiarni „ Alternatywnie „ w Szczecinie, pasjonat kawy alternatywnej i szkoleniowiec. Przez wiele lat zdobywał kawowe doświadczenie. Szkolił się…

Czytaj dalej

Z wykształcenia ekonomistka z zamiłowania kucharka, cukierniczka, pasjonatka zdrowego trybu życia i wielu innych ciekawych tematów. Od 6 lat działa…

Czytaj dalej

Piotr jest nauczycielem zawodu w Szkole Gastronomicznej w Gorzowie, ukończył studia podyplomowe w kierunku pedagogika dla nauczycieli, ale przede wszystkim…

Czytaj dalej

Zwyciężczyni III polskiej edycji programu MasterChef. Autorka książek “Warzywo” i “Kulinarne Opowieści” „ Kasze „ „ Zdrowo do pudełka „…

Czytaj dalej

Szef kuchni, kucharz. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski (2016). Wielkopolski Kucharz Roku (2016). Nauczyciel przedmiotów zawodowych i trener. Urodzony w Gorzowie…

Czytaj dalej

Zwycięzca 5 edycji programu telewizyjnego Bake Off – Ale Ciacho! . Pieczeniem zajął się 7-8 lat temu, ale to program…

Czytaj dalej

Urodziła się i wychowała w Rzymie. Nie pamięta, kiedy zdecydowała, że gotowanie będzie jej zawodem, bo zawsze było naturalną częścią…

Czytaj dalej

Z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku…

Czytaj dalej

Uśmiechnięta i serdeczna Gruzinka z krwi i kości, mieszkająca w Poznaniu od trzech lat. Po ukończeniu Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu…

Czytaj dalej

Adrian Stojewski od ponad 10 lat stara się, aby Polacy, tak jak on, oszaleli na punkcie hiszpańskiej kuchni! Uczył się…

Czytaj dalej

Przez 9 miesięcy był osobistym kucharzem znanego reżysera Martina Scorsese na planie jego filmu „Gangi Nowego Jorku”. Gotował też dla…

Czytaj dalej

Dziennikarka i założycielka bloga kulinarnego Pichconko.pl. Prowadzi go już od kilku lat a gotowanie traktuje jako sztukę promując jednocześnie kuchnię ekologiczną,…

Czytaj dalej

Właścicielka pracowni „ Sylwia Sobiegraj The Cake Designer” swoją przygodę z dekorowaniem tortów rozpoczęła  w 2013. Rok pózniej otworzyła własną…

Czytaj dalej

Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert. Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził…

Czytaj dalej

Finalistka Hell`s Kitchen Polska. Miłośniczka zdrowej i smacznej kuchni, którą sama tworzy na co dzień w pracowniach kulinarnych. Ciągle w…

Czytaj dalej

Wegan Nerd to blog Alicji Rokickiej z Krakowa, ogłoszonego tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100…

Czytaj dalej

Agata jest pasjonatką gotowania, prowadzi wraz z przyjaciółką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, jest też wieloletnim członkiem Slow Food Youth Wrocław. W…

Czytaj dalej

Założycielka studia , absolwentka Studium Nauczycielskiego w Gorzowie. Ukończyła studia wyższe na Uniwersytecie Szczecińskim oraz Studia Podyplomowe z zakresu zarządzania kapitałem intelektualnym. Ukończyła także Szkołę Muzyczną I stopnia w klasie fortepianu oraz 2 certyfikaty językowe Instytutu Goethe ( jęz.niemiecki ) oraz Uniwersytetu Cambridge ( jęz. angielski ). Przez 15 lat pracowała w amerykańskiej korporacji aż…

View details

Szef Kuchni Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort . Pracował miedzy innymi w poznańskim Sheratonie i hotelu ról Kazimierz. Sięga do tradycji staropolskiej i regionalnej, wzbogacając rodzime dania o własne, niepowtarzalne interpretacje. Chętnie korzysta z hojności otaczającej go natury: sezonowe owoce, warzywa, zioła. Dba o każdy szczegół i świeże składniki. Nowatorsko łączy wino z jedzeniem.…

View details

Szwajcar, ur. 02.04.1952 w Lucernie. Już od małego w piekarni swojej ciotki, niedaleko Interlaken, w którym mieszkał, przyglądał się pracy piekarzy i cukierników. Sam też próbował swoich sił w wypiekaniu różnych specjałów. Było to inspiracją do podjęcia nauki w szkole gastronomicznej w Lucernie, którą ukończył ze świetnymi wynikami z przedmiotów zawodowych w wieku 19 lat.…

View details

Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski. W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej…

View details

Wybitny szef kuchni młodego pokolenia, nauczyciel zawodu w Szkole Gastronomicznej w Gorzowie , szef kuchni restauracji „ Siedem stołów „ w Wysokiej pod Gorzowem Wlkp. Jego osiągnięcia : Zwycięzca 6 edycji Top Chef Polska I miejsce w konkursie Bocuse d’or Poland 2015r. Finalista Kulinarnego Pucharu Polski w Poznaniu ( 2015r.) III miejsce w konkursie kulinarnym…

View details

Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył menu w znanych miejscach fast casualowych (m.in.…

View details

Twórca kawiarni „ Alternatywnie „ w Szczecinie, pasjonat kawy alternatywnej i szkoleniowiec. Przez wiele lat zdobywał kawowe doświadczenie. Szkolił się i odwiedzał najciekawsze kawowe wydarzenia odbywające się w Polsce i Europie. Pasja do kawy zmotywowała go do otworzenia miejsca, w którym nie spotkacie ziaren, które zajęły 95% rynku kawy w Polsce. Postawił na jakość ! Każda oferowana…

View details

Z wykształcenia ekonomistka z zamiłowania kucharka, cukierniczka, pasjonatka zdrowego trybu życia i wielu innych ciekawych tematów. Od 6 lat działa na rynku szczecińskim pod nazwą “Cuda Celestyny”, współpracuje z lokalnymi kawiarniami, do których dostarcza swoje słodycze oraz prowadzi warsztaty i szkolenia z pieczenia oraz gotowania pod kątem chorób i osób na dietach zdrowotnych.

View details

Piotr jest nauczycielem zawodu w Szkole Gastronomicznej w Gorzowie, ukończył studia podyplomowe w kierunku pedagogika dla nauczycieli, ale przede wszystkim jest wieloletnim szefem kuchni (Marinero , Karmnik) oraz instruktorem przygotowującym młodzież do konkursów kulinarnych. Od 2018 roku należy do prestiżowego Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.

View details

Zwyciężczyni III polskiej edycji programu MasterChef. Autorka książek “Warzywo” i “Kulinarne Opowieści” „ Kasze „ „ Zdrowo do pudełka „ Publikuje na blogu KULINARNE BEZDROŻA. Każda droga, na którą wchodzi, prowadzi ją do kuchni .Podróżując poznaje Kuchnie Świata. Podgląda kuchnie bliskich jej osób, od których się uczy. W Kuchni odpoczywa.

View details

Szef kuchni, kucharz. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski (2016). Wielkopolski Kucharz Roku (2016). Nauczyciel przedmiotów zawodowych i trener. Urodzony w Gorzowie Wlkp. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych [ZSG] w Gorzowie Pracował w prestiżowych restauracjach: Don Vittorio w Gorzowie (1996-2005 i 2008-2012), Pałac Wiejce (2005-2008) koło Skwierzyny, Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort (2012-2015) i Smolarnia Restaurant w…

View details

Zwycięzca 5 edycji programu telewizyjnego Bake Off – Ale Ciacho! . Pieczeniem zajął się 7-8 lat temu, ale to program telewizyjny dodał mu skrzydeł i udowodnił, że marzenia się spełniają. Przez uczestników programu uznany został za “cichą wodę”. Pieczenie to dla niego sztuka kreacji. Na co dzień uwielbia tworzyć monodesery pod marką Bonbon Deserownia.

View details

Urodziła się i wychowała w Rzymie. Nie pamięta, kiedy zdecydowała, że gotowanie będzie jej zawodem, bo zawsze było naturalną częścią jej życia, połączeniem pasji, rodzinnej tradycji i doświadczenia. W Polsce mieszka od 17 lat (sprowadziła ją do nas praca, zatrzymała miłość). Prowadzi warsztaty kulinarne, żywiołowo ucząc włoskiej kuchni tradycyjnej i regionalnej. Na łamach Mojego Gotowania…

View details

Z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu przyświeca motto oparte o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) – jak żyć (czyli: co…

View details

Uśmiechnięta i serdeczna Gruzinka z krwi i kości, mieszkająca w Poznaniu od trzech lat. Po ukończeniu Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu swoją miłością do kuchni gruzińskiej postanowiła zarażać poprzez pracę w restauracji Supra. W przyszłości chciałaby otworzyć własną gruzińską restaurację w Poznaniu, aby móc zaprezentować niezwykle smaczną i egzotyczną kuchnię gruzińską.

View details

Adrian Stojewski od ponad 10 lat stara się, aby Polacy, tak jak on, oszaleli na punkcie hiszpańskiej kuchni! Uczył się gotować pod okiem mistrzów hiszpańskiej kuchni z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Ukończył szkołę gastronomiczną w Polsce i studiował na kierunku kulinarnym…

View details

Przez 9 miesięcy był osobistym kucharzem znanego reżysera Martina Scorsese na planie jego filmu „Gangi Nowego Jorku”. Gotował też dla Cameron Diaz, Leonardo di Caprio czy Daniela Day-Lewisa. Od 2008 roku prowadził swoją autorską restaurację w Rzymie, która uznana została za najlepszą restaurację rybną we Włoszech. Nestor Grojewski – Chef z zamiłowania i z zawodu…

View details

Dziennikarka i założycielka bloga kulinarnego Pichconko.pl. Prowadzi go już od kilku lat a gotowanie traktuje jako sztukę promując jednocześnie kuchnię ekologiczną, wegetariańską i wegańską.  Na co dzień realizuje się tworząc teksty tematycznie nawiązujące do gastronomii, czy prowadząc warsztaty kulinarne w warszawskiej szkole „Polish Your Cooking” z którą w Gdańsku przeszkoliła z gotowania setkę osób podczas „LG…

View details

Właścicielka pracowni „ Sylwia Sobiegraj The Cake Designer” swoją przygodę z dekorowaniem tortów rozpoczęła  w 2013. Rok pózniej otworzyła własną pracownię na zachodzie Irlandii. Ukończyła profesjonalny kurs PME Kingsbridge UK z tytułem mistrza dekoracji. Wiedzę zgłebiała u takich dekoratorów jak Lizz Marek czy Alan Dunn. 2015 Zloty medal i druga w kategorii na Miedzynarodowym konkursie…

View details

Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert. Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził w Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Szkoli, prowadzi serowe warsztaty i degustacje. Doradca serowy większości topowych kucharzy.  

View details

Finalistka Hell`s Kitchen Polska. Miłośniczka zdrowej i smacznej kuchni, którą sama tworzy na co dzień w pracowniach kulinarnych. Ciągle w podróży wyszukuje nowe miejsca i smaki. Uważa, że sezonowe produkty i dobre składniki z jakich powstaje danie to gwarancja smacznej kuchni.  Zwolenniczka zdrowej kuchni bez białego cukru, chemii i dodatków smakowych. Właścicielka bloga kulinarnego www.kulinarnenawigacje.pl

View details

Wegan Nerd to blog Alicji Rokickiej z Krakowa, ogłoszonego tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants.Wegan Nerd to blog wegański w 100% roślinny, czyli taki w którym nie znajdziecie przepisów z mięsem, rybami oraz nabiałem w tym mlekiem i innymi produktami odzwierzęcymi. Niebawem w księgarniach pojawi się jej…

View details

Agata jest pasjonatką gotowania, prowadzi wraz z przyjaciółką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, jest też wieloletnim członkiem Slow Food Youth Wrocław. W czerwcu 2016 otworzyła swoją restaurację Brylantowa 16 we Wrocławiu specjalizującą się w ręcznie wyrabianych makaronach . W tej materii była szkolona przez Pasta Chefa z 2- gwiazdkowej restauracji Michelin. Prowadzi warsztaty w Toruniu, Wrocławiu a…

View details