Contact event manager
Bilety
Zamów bilety
RAMEN Z BARTOSZEM SNECZ DĘBSKIM
Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 H/19-20
czwartek, 17:00 do 20:00
21 listopada 2024
000000
RAMEN Z BARTOSZEM SNECZ DĘBSKIM
Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 H/19-20
czwartek, 17:00 do 20:00
21 listopada 2024
Warsztaty RAMEN!
Warsztaty poświęcone jednej z najpopularniejszych potraw kuchni azjatyckiej.
Mowa tutaj o Ramenie w wykonaniu Bartka Snecza Dębskiego.
Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii.
Podczas części teoretycznej Bartosz Snecz Dębski opowie nam czym charakteryzuje się makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania. Co to jest makaron alkaliczny czy shoyu.
Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan – bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu. Nauczymy się, jaka jest różnica pomiędzy Shio, Shoyu i Miso ramen, oraz które orientalne dodatki się z nimi idealnie komponują
Na warsztatach przygotujemy:
– wywar na ramen z konbu i katsuobushi
Poza tym:
– Shoyu Ramen
z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z palonego czosnku, Nori oraz z sezamem
-Shio Ramen
z siekanym kurczakiem, kukurydzą, jajkiem Ajitsuke, szczypiorkiem, olejem z krewetek i Nori
-Miso Ramen
z wędzonym tofu, cebulą, rzodkiewką, olejem chili, oraz Nori i czarnym sezamem
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, herbata, kawa i woda bez ograniczeń, fartuch na czas warsztatów, opakowanie na wynos, skrypt z przepisami.