Dla dorosłych

Szczegóły Warsztatu

  • Let's Cook
  • 11 marca 2020
  • środa, 18:00 do 21:30

    Contact event manager

    1 2 3 4

    Bilety

    • 180 zł Bilet 1 pozostało
    Kup Bilet

    Zamów bilety

    Bilet
    1
    180 zł
    One time registration allowed for this ticket
    0 zł
    Dziękujemy za udział

    KUCHNIA SINGAPURU I BALI

    Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 /H19-20

    środa, 18:00 do 21:30
    11 marca 2020

    000000

    KUCHNIA SINGAPURU I BALI

    Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 /H19-20

    środa, 18:00 do 21:30
    11 marca 2020

    PRINT

    Po naszej sierpniowej podróży do Azji zapraszamy na warsztaty kuchni malezyjsko-indonezyjskiej, mieszanki smaków i aromatów, którą pokochali backpakerzy z całego świata.
    Pojedziemy do miasta-państwa Lwa – Singapuru oraz na rajską wyspę największego wyspiarskiego kraju -Indonezji czyli wyspę Bali. Opowiemy o zwyczajach, obyczajach oraz o kuchni malezyjsko-indonezyjskiej.

    Przygotujemy:
    – aromatyczną zupę laksę z Singapuru z krewetkami , kiełkami fasoli mung, trawą cytrynową i kolendrą
    – świeżą i aromatyczną  sałatkę indonezyjską Gado- Gado z warzywami i obłędnym sosem orzeszkowym
    – klasyka Bali czyli Nasi Goreng z kurczakiem, ryżem, warzywami i sadzonym jajkiem ze słodkim sosem ketjap manis
    – najbardziej znany deser Indonezji czyli Pisang Goreng – smażone banany z prażonym kokosem z  karmelowym sosem

    W cenie : wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dań, napoje : herbata, kawa, woda bez ograniczeń, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, świetna atmosfera.

    Nasze studio przystąpiło do projektu Less Plastic i w trosce o środowisko prosimy o przyniesienie swoich pojemników w wypadku chęci zabrania czegoś na wynos.
    Zapraszamy!