Dla dorosłych

Szczegóły Warsztatu

  • Let's Cook
  • 27 lutego 2020
  • czwartek, 18:00 do 21:00

    Contact event manager

    1 2 3 4

    Bilety

    • 180 zł Bilet Wszystkie miejsca zarezerwowane

    Zamów bilety

    Dziękujemy za udział

    KUCHNIA HINDUSKA Z UMĄ RAGHU

    Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 /H19-20

    czwartek, 18:00 do 21:00
    27 lutego 2020

    000000

    KUCHNIA HINDUSKA Z UMĄ RAGHU

    Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 /H19-20

    czwartek, 18:00 do 21:00
    27 lutego 2020

    PRINT
    Umamaheswari Raghu – hinduska , pochodząca z południowej części Indii – miasta Chennai , od 10 lat mieszkająca ze swoją rodziną w Polsce.
    Jej zamiłowanie do gotowania zaczęło się w bardzo młodym wieku, od tego czasu gotuje z pasją przez ponad 25 lat.
    W Indiach tradycyjne hinduskie przepisy kulinarne są dziedziczone z matki na córkę, Uma nauczyła się wielu autentycznych przepisów od swojej matki, babci oraz teściowej . Podróżowała do wielu miejsc i próbowała różnych kuchni. Za każdym razem, gdy rozkoszuje się wyjątkowym daniem, próbuje eksperymentować w domu i modyfikować je do swoich oraz kubków smakowych swojej rodziny. Uwielbia gotowanie, które zawsze czyniło ją pewną siebie osobą , stara się uczyć także coraz więcej sama oraz inne, chętne osoby.
    Uma poprowadzi 27.02.20 o godz. 18.00 w naszym studio warsztaty kuchni hinduskiej w języku angielskim ( warsztaty będą tłumaczone na jęz.polski wraz ze skryptem w jęz. polskim).
    W menu :
    -Beetroot cotlet – to hinduski street foodowy apetyzer, czyli kotlet buraczany z hinduskimi przyprawami, podawany często w domu Umy jako starter
    -Mushroom pulav – ryż basmati podawany na sposób hinduski , z groszkiem, miętą, imbirem i kolendrą
    – Paneer paratha – to jeden z wielu chlebków hinduskich, które służą do wyjadania dania i sosów z miseczki, z dodatkiem sera i masła
    – Chicken tikka masala – klasyka kuchni hinduskiej , grillowany kurczak w kremowym sosie z warzywami
    – Roti Ka Halva /Bread halva- to hinduski deser, podawany często na ślubie z kardamonem i orzeszkami
    W cenie : wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dań, pojemnik na wynos, napoje : herbata, kawa, woda bez ograniczeń, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, świetna atmosfera.
    Nasze studio przystąpiło do projektu Less Plastic, zatem jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos prosimy o przyniesienie swojego pojemnika wielokrotnego użytku.
    Warsztaty będą trwały ok 3 h.