Dla dorosłych

Szczegóły Warsztatu

  • Let's Cook
  • 15 października 2020
  • czwartek, 18:00 do 21:30

Contact event manager

1 2 3 4

Bilety

  • 190 zł Bilet 12 pozostało
Kup Bilet

Zamów bilety

Bilet
12
190 zł
One time registration allowed for this ticket
0 zł
Dziękujemy za udział

KLASYCZNA KUCHNIA TAJSKA

Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 /H19-20

czwartek, 18:00 do 21:30
15 października 2020

000000

KLASYCZNA KUCHNIA TAJSKA

Gorzów Wlkp., ul. Niepodleglości 26 /H19-20

czwartek, 18:00 do 21:30
15 października 2020

PRINT

Smaki kuchni tajskiej są bardzo zróżnicowane, od delikatnie aromatycznych do piekielnie ostrych, z których kuchnia tajska jest znana. Znajdziemy tu ostre czerwone i zielone pasty curry, sosy rybne o wyraźnym smaku, niezwykle dużą ilość kolendry, trawy cytrynowej i bazylii, owoce morza, mięsa, warzywa i makarony. Całość składa się na lekką aromatyczną i bardzo popularną na całym świecie kuchnię
Będziemy mieli okazję przenieść się choć na chwilę do tego jakże przyjaznego kraju, w którym było nam dane gotować w 3 szkołach gotowania podczas naszych podróży po Azji.

Przygotujemy klasyki kuchni tajskiej
– Tajską zupę kokosową Tom Kha Gai z kurczakiem, trawą cytrynową ,grzybami mun i liściami kaffiru
– Pad Thai z krewetkami, jajkiem, kolendrą, orzeszkami i słodkim sosem z tamaryndu
– Gaeng Khiao Wan Gai –  Zielone curry z kurczakiem, mleczkiem kokosowym , warzywami, chili i kolendrą z ryżem jaśminowym
– Niebieski ryż klejący tzw sticky rice ze świeżym mango i prażonym sezamem

W cenie : wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dań, napoje : herbata, kawa, woda bez ograniczeń, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, świetna atmosfera
Nasze studio przystąpiło do projektu Less Plastic, zatem jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos prosimy o przyniesienie swojego pojemnika wielokrotnego użytku.
Warsztaty będą trwały ok 3 h.

Rezerwacje miejsc poprzez nasz sklep i zakup biletu.