Właścicielka pracowni „ Sylwia Sobiegraj The Cake Designer” swoją przygodę z dekorowaniem tortów rozpoczęła  w 2013. Rok pózniej otworzyła własną pracownię na zachodzie Irlandii.

Ukończyła profesjonalny kurs PME Kingsbridge UK z tytułem mistrza dekoracji. Wiedzę zgłebiała u takich dekoratorów jak Lizz Marek czy Alan Dunn.

2015 Zloty medal i druga w kategorii na Miedzynarodowym konkursie Cake International     Birmingham.

2016 Zloty medal na Miedzynarodowym Konkursie Cukierniczym w Dublinie w kategorii tort rzezbiony

2016 Zloty Medal na Miedzynarodowym konkursie Cake International Birmingham.

2017 zdobyła Best in Show, Best in Class i złoty medal na Miedzynarodowym Irlandzkim Konkursie Cukierniczym w kategorii tort slubny.

2018 Zloty Medal na Miedzynarodowym Konkursie w Dublinie w kategorii tort slubny.

Jej prace  są często publikowane w międzynarodowych magazynach cukierniczych: Cake Masters, Cake Decorating and Sugarcraft Magazine, American Cake Decorating , India Sugar Magazine.

Od 2016 jest oficjalnym ambasadorem włoskiej firmy Saracino.

W 2017 finalistka prestizowego  magazynu Cake Masters, Cake Masters Awards.