Założycielka studia , absolwentka Studium Nauczycielskiego w Gorzowie. Ukończyła studia wyższe na Uniwersytecie Szczecińskim oraz Studia Podyplomowe z zakresu zarządzania kapitałem intelektualnym. Ukończyła także Szkołę Muzyczną I stopnia w klasie fortepianu oraz 2 certyfikaty językowe Instytutu Goethe ( jęz.niemiecki ) oraz Uniwersytetu Cambridge ( jęz. angielski ). Przez 15 lat pracowała w amerykańskiej korporacji aż…

Szef Kuchni Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort . Pracował miedzy innymi w poznańskim Sheratonie i hotelu ról Kazimierz. Sięga do tradycji staropolskiej i regionalnej, wzbogacając rodzime dania o własne, niepowtarzalne interpretacje. Chętnie korzysta z hojności otaczającej go natury: sezonowe owoce, warzywa, zioła. Dba o każdy szczegół i świeże składniki. Nowatorsko łączy wino z jedzeniem.…

Szef kuchni, kucharz. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski (2016). Wielkopolski Kucharz Roku (2016). Nauczyciel przedmiotów zawodowych i trener. Urodzony w Gorzowie Wlkp. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych [ZSG] w Gorzowie Pracował w prestiżowych restauracjach: Don Vittorio w Gorzowie (1996-2005 i 2008-2012), Pałac Wiejce (2005-2008) koło Skwierzyny, Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort (2012-2015) i Smolarnia Restaurant w…

Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski. W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej…

Wybitny szef kuchni młodego pokolenia, nauczyciel zawodu w Szkole Gastronomicznej w Gorzowie , szef kuchni restauracji „ Siedem stołów „ w Wysokiej pod Gorzowem Wlkp. Jego osiągnięcia : Zwycięzca 6 edycji Top Chef Polska I miejsce w konkursie Bocuse d’or Poland 2015r. Finalista Kulinarnego Pucharu Polski w Poznaniu ( 2015r.) III miejsce w konkursie kulinarnym…

Twórca kawiarni „ Alternatywnie „ w Szczecinie, pasjonat kawy alternatywnej i szkoleniowiec. Przez wiele lat zdobywał kawowe doświadczenie. Szkolił się i odwiedzał najciekawsze kawowe wydarzenia odbywające się w Polsce i Europie. Pasja do kawy zmotywowała go do otworzenia miejsca, w którym nie spotkacie ziaren, które zajęły 95% rynku kawy w Polsce. Postawił na jakość ! Każda oferowana…

Z wykształcenia ekonomistka z zamiłowania kucharka, cukierniczka, pasjonatka zdrowego trybu życia i wielu innych ciekawych tematów. Od 6 lat działa na rynku szczecińskim pod nazwą “Cuda Celestyny”, współpracuje z lokalnymi kawiarniami, do których dostarcza swoje słodycze oraz prowadzi warsztaty i szkolenia z pieczenia oraz gotowania pod kątem chorób i osób na dietach zdrowotnych.

Piotr jest nauczycielem zawodu w Szkole Gastronomicznej w Gorzowie, ukończył studia podyplomowe w kierunku pedagogika dla nauczycieli, ale przede wszystkim jest wieloletnim szefem kuchni (Marinero , Karmnik) oraz instruktorem przygotowującym młodzież do konkursów kulinarnych. Od 2018 roku należy do prestiżowego Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.

Zwyciężczyni III polskiej edycji programu MasterChef. Autorka książek “Warzywo” i “Kulinarne Opowieści” „ Kasze „ „ Zdrowo do pudełka „ Publikuje na blogu KULINARNE BEZDROŻA. Każda droga, na którą wchodzi, prowadzi ją do kuchni .Podróżując poznaje Kuchnie Świata. Podgląda kuchnie bliskich jej osób, od których się uczy. W Kuchni odpoczywa.

Zwycięzca 5 edycji programu telewizyjnego Bake Off – Ale Ciacho! . Pieczeniem zajął się 7-8 lat temu, ale to program telewizyjny dodał mu skrzydeł i udowodnił, że marzenia się spełniają. Przez uczestników programu uznany został za “cichą wodę”. Pieczenie to dla niego sztuka kreacji. Na co dzień uwielbia tworzyć monodesery pod marką Bonbon Deserownia.