Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

DLA DOROSŁYCH

 

Zajęcia z profesjonalnymi kucharzami, wieloletnimi szefami kuchni.

Paweł SalamonProwadzić je będzie zaprzyjaźniony z nami profesjonalny kucharz , Paweł Salamon . Kiedyś szef kuchni włoskiej Don Vittorio, nauczyciel zawodu w szkole gastronomicznej w Gorzowie Wlkp, juror w konkursach gastronomicznych , kucharz z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Spod jego ręki wyszedł laureat konkursu „ Kulinarny talent 2014". Przez dwa lata pracował w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort a obecnie szefuje kuchni Hotelu Konferencyjnego " Smolarnia ". Tegoroczny zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski i Mistrz Polski.Współtwórca restauracji " Między wierszami " w Gorzowie Wlkp.

Pochodzi z Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie wkroczył na swoją kulinarną ścieżkę. Doświadczenie zdobywa zarówno w Polsce ,we Francji i W Hiszpanii. Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie. Jego potrawy rodzą się odważnie i powstają przy zachowaniu elementarnych, często zapominanych zasad panujących w kuchni. W efekcie końcowym spod jego ręki wychodzą dania będące niepowtarzalną wariacją kulinarną.

Zajęcia będą trwały ok.3 h i nauczymy się pod okiem mistrza w zależności od tematu przewodniego potraw z przeróżnych stron świata wg wcześniej przygotowanych zestawów ( tematy widoczne w kalendarzu zajęć ). W trakcie zajęć oczywiście konsumpcja przygotowanych wspólnie potraw. W cenie zajęć fartuchy, przepisy, woda oraz wszystkie komponenty i sprzęty potrzebne do wykonania dań.

Z Pawłem zaprosimy Was do kuchni francuskiej, włoskiej,sezonowej oraz wielu innych.

Drugim profesjonalnym kucharzem, który postanowił nas wspomóc jest Krzysztof Marciniak.

krzysztof marciniakKrzysztof Marciniak - były wieloletni doradca kulinarny w firmie Farutex, prowadzi prezentacje kulinarne, szkolenia kucharzy i szefów kuchni, pokazy i szkolenia w szkołach gastronomicznych. Pracował w gorzowskim Qubusie, ale też w restauracji Floriańskiej w Krakowie, w angielskich restauracjach w Holt i Manchesterze ( karmił piłkarzy Manchesteru United ) oraz w restauracji Fermain Valley Hotel(4*) .Szkolił się m.in. w instytucie " Le cordon bleu" w Londynie. W Let's cook prowadzi wiele warsztatów z tematyki " Wariacje mięsne " , " Ryby "  czy " Owoce morza " . Przygotowuje także kolacje degustacyjne, które składają się z ok.7 dań i cieszą się niezmiernym powodzeniem. Obecnie współwłaściciel restauracji Dreamburger w Gorzowie Wlkp.

 

Wspierają nas też :
Od strony wegetariańskiej :

 

 

 

 

Anna Świerczyńska – z wykształcenia politolog, zawodowo związana z dziedziną organizacji przedsiębiorstwa, komunikacji i Public Relations. Z zamiłowania organizatorka spotkań i warsztatów zdrowego żywienia. Wegetarianka z wieloletnim stażem i aspiracjami do weganizmu. Zafascynowana ogromnymi możliwościami jakie daje eksperymentowanie z kuchnią roślinną. Prezeska Stowarzyszenia OPCJA promującego zdrowy styl życia oraz wspierającego działania na rzecz poprawy jakości życia. 
 

 

 

 

Męski wieczór

to wieczór przeznaczony tylko dla Panów , odbywający się cyklicznie co 3-4 miesiące. W tylko męskim gronie pod okiem profesjonalnego kucharza Panowie przygotują 4-5 dania o typowo " męskim " charakterze.

Babski wieczór

Zajęcia te będą odbywać się tylko wieczorami raz w miesiącu wg kalendarza. W miłej atmosferze ugotujemy potrawy , zapalimy świeczkę i kadzidełko, obgadamy wszystkie celebrieties, ponarzekamy, poplotkujemy, poruszymy typowo babskie sprawy a na koniec powiemy „ cześć „ cellulitowi i zjemy pyszną kolację. Zajęcia będą trwać ok. 2,5 h.     

Wieczory tematyczne                                                                                                                             

Warsztaty tematyczne z danej kuchni np włoski wieczór , fraancuski wieczór, tajski wieczór . Dania będą pochodziły tylko z tej kuchni, której bedzie dotyczyć tematyka wieczoru. W miłlej atmosferze przygotujemy wspólnie parę dań a na końcu przy wspólnym stole skonsumujemy je . Przepisy , które zostaną wydane podczas tych wieczorów będzie można potem odtworzyć spokojnie w domu.

Warsztaty " Sushi "

Warsztaty te przeznaczone są dla osób zaczynających swoją przygodę z rolowaniem sushi oraz tym po prostu , którzy sushi lubią jeść. W grupie krok po kroku pod okiem prowadzącego poznamy najbardziej popularnych formy sushi ( maki, futomaki, nigiri , uramaki ) , ugotujemy japońską zupę miso oraz przygotujemy omlet tamago.

Warsztaty z zaproszonymi goścmi

Co miesiąc staramy się zaproponować naszym klientom spotkania z interesującymi osobami, nie tylko ze świata TV , ale też internetowej, kulinarnej blogosfery . Są to autorki książek kulinarnych czy szefowie kuchni.

W ciągu 2 lat odwiedzili nas np :

- Kurt Scheller

- Maia Sobczak z Qmam kaszę

- Samar Khanafer - pół libanka , finalistka II edycji Masterchefa , autorka książki " Hummus, zaatar i granaty

- Dawid Szkudlarek - gorzowski kucharz, nauczyciel zawodu w gorzowskim Gastronomiku, zwycięzca kulinarnego show " TOP CHEF "

- Kasia Suda- Tomaszkiewicz - czyli Madame Caramel -  znawczyni francuskiego cukiernictwa z Poznania

- Alicja Rokicka - czyli Vegan Nerd - II wegański blog w blogosferze

- Satnam Nagarwala - hindus z 30 letnim stażem, gotujący na całym świecie

- Manuela Gołąb - finalistka II edycji Masterchefa

- Ina Rybarczyk - czyli wegańska blogerska z True Taste Hunters

- Dominika Wójciak - zwyciężczyni III edycji Masterchef

- Inessa Kim - koreanka etniczna, uczestniczka II edycji TOP Chef

- Dawid Łagowski- finalista VI edycji TOP Chef, szef kuchni Pałacu Mierzęcin

- Anna Zborowska - blogerka " Słodkich Inspiracji " , cwierćfinalistka programu " Bake off " w TVP 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Partnerzy
  •