Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urodziny

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Jesteś tym co jesz- warsztaty Zdrowa Kuchnia

"Jesteś tym co jesz "- każdy zna ale jakoś tego hasła nie potrafi wprowadzić w życie . Będziemy przekonywać na naszych warsztatach iż zdrowa kuchnia wcale nie musi być nudna , jest smaczna i szybka do przygotowania.
Zapraszamy na zdrowe warsztaty bez mięsa !
27.02.18 godz.18.00
Przygotujemy razem :
- pikantne flaczki z boczniaka
- carpaccio z buraka na pierzynce z rukoli, z kozim eko serem, prażonymi pestkami słonecznika i dressingiem malinowym
- paprykarz z warzyw z daktylem wraz z jaglanym chlebkiem ziołowym
- brownie z buraka z kremem chantilly i malinką
Koszt : 139 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Wszyscy przechodzą przez wszystkie dania, zatem po naszych warsztatach będziecie potrafili przygotować samodzielnie całe menu
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : woda, kawa i herbata, fartuchy w użytkowanie, pojemniki na wynos, skrypt z przepisami
Prowadząca : Monika Reinhardt
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

​Ilość wolnych miejsc : 1

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

Łagodny i zróżnicowany klimat Gruzji, zapewnia obfitość i różnorodność płodów rolnych, w tym wielu aromatycznych przypraw. W ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Z kolei górskie hale dostarczają baraniny oraz setek gatunków sera. Dzięki temu narodowa kuchnia szczyci się bogactwem potraw.
Zapraszamy na spotkanie z kuchnią gruzińską i uśmiechniętą Tamuną Kiladze, która poprowadzi te warsztaty .
1.03.18 godz.18.00
Przygotujemy :
- Adżapsandali -danie wegetariańskie składające się z bakłażana, ziemniaków, pomidorów, papryki i przypraw.
- Odżachuri - danie mięsne z ziemniakami i cebulą
- Salata nigwzit - sałatka warzywna z sosem orzechowym
- Chinkali - kultowe pierożki gruzińskie z mięsem i bulionem
- Chaczapuri - gruzińska pizza serowa
- Pelamuszi - gruziński deser na bazie soku winogronowego
Koszt : 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata , kawa, opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc :brak

Urodziny

.

Sushi II

Zapraszamy na warsztaty " Sushi dla zaawansowanych " II stopień
05.03.18 o godz.18.00
Warsztaty są dedykowane dla chętnych pogłębienia swojej wiedzy w zakresie nowych technik sushi
Przygotujemy wspólnie :
- sos KABAYAKI
- spicy mayo
- omlet usuyaki tamago
- tempura ( Ebi tempura - krewetki w tempurze )
-  tatar z łososia z sezamem  i porem ,
-  surimi salad,
Nowe formy sushi:
- Temaki ( zawijane w dłoni – rożek )
- Gunkan – funamori ( łódź, statek )
- Uramaki ( odwrotnie rolowane )
- Futomaki w tempurze
Cena : 190 zł
W cenie : napoje, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań , fartuchy w użytkowanie , skrypt z przepisami, pojemniki na wynos
Wykonane sushi będzie można wziąć ze sobą do domu
Ilość miejsc : 13
Rezerwacje na info@letscook.com.pl
​Ilość wolnych miejsc : 5

Babski Wieczór - Dzień Kobiet

Zapraszamy fajne babeczki w ich święto do wspólnego świętowania w naszym studio. 
Podczas wspólnego gotowania , poplotkujemy , poopowiadamy sobie o życiu oraz wymienimy się uwagami na temat co każda z nas lubi a co ją boli. 

​8.03.18 godz.18.00 
W menu : 
- francuski krem z pora z serem gorgonzolą, z grzanką tymiankową i oliwą bazyliową
​- wytrawne mini quiche ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą 
​- włoski kurczak cacciatore z pieczarkami, oliwkami i ziołowymi ziemniakami hasselback 
​- gruszki Belle Hellene z sosem czekoladowym i śmietaną chantilly 

Cena : 135 zł

Ilość miejsc : 14
​W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje: kawa, herbata i woda, pojemniki na wynos, fartuchy na czas warsztatów 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub nr tel.512466570

​Można przynieść winko w torebce -:)

Ilość wolnych miejsc : brak

 

 

 

 

Dzień Kobiet Skwierzyna

.

Urodziny

.

Warsztaty Z TOP Chefem Dawidem Szkudlarkiem

Zapraszamy na warsztaty z kuchni autorskiej Dawida Szkudlarka , zwycięzcy VI edycji programu TOP CHEF Polska ,
Szefa kuchni Folwarku Folińscy w Wysokiej, nauczyciela ZSG w Gorzowie, laureata wielu konkursów kulinarnych.
Jego kuchnia autorska zachwyciła jury na czele z Wojciechem Modestem Amaro .

W naszym studio 12.03.18 o godz.18.00 Dawid poprowadzi swoje autorskie warsztaty .
W menu :

DYNIA PIŻMOWA W TRZECH ODSŁONACH

PIEROŻKI Z KACZKĄ I DYNIĄ / KREM Z DYNI / PIKLE

TATAR Z PSTRĄGA Z CHRZANEM I OLEJEM RZEPAKOWYM

DOMOWY KRAKERS / SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I BURAKÓW

STEK Z DORSZA PODANY W KOLOROWYCH BARWACH

BRUKSELKA / JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ / SOS CYTRYNOWY

PTYSIE

KREM POMARAŃCZOWY

Koszt : 240 zł brutto
Ilość miejsc : 14

W cenie : skrypt z przepisami, fartuchy w użytkowanie, napoje : woda, kawa, herbata , pojemniki na wynos , niezapomniana atmosfera
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilośc wolnych miejsc : 3

Warsztaty Międzynarodowe Erasmusa

.

Dzień Kobiet Wedel

.

Warsztaty z Tomaszem Sowińskim

.Zapraszamy na pierwsze autorskie warsztaty Tomasza Sowińskiego w naszym studio .
Tomasz Sowiński - szef kuchni Restauracji Pasja .
Gastronomia to jego życie , stałe rozwija swoje umiejętności szkoląc się w Polsce jak i za granicą m.in stażysta Restauracji Gordona Ramseya „ Patrus „* w Londynie oraz Restauracji Alcron by Roman Paulus w Pradze . Do życiowych sukcesów zalicza zwycięstwo w konkursie kulinarnym Chefs Culinar Cup w Poznaniu w 2016 .
Kucharz 5- ciu edycji kina kulinarnego „Transatlantyk „ w Łodzi gdzie podejmował kolacjami degustacyjnymi na 200 osób m.in. znanych aktorów z Polski jak i z zagranicy . Kucharz Porsche Gourmet Tour by Wojciech Modest Amaro . Prywatnie pasjonuje się kuchnią polską z lekkim twistem oraz prostymi produktami i tworzeniem z nich kreatywnych dań .
16.03.18 godz.18.00
A w menu :

Przystawka :
Burak w balsamicznym glase / wędzony twaróg / roladka z łososia / chips z pietruszki / roszponka /

Zupa :
Krem z ziemniaka i pora / boczek / Szalotka /

Danie główne :
Polędwiczka wieprzowa / confitowane warzywa / ziemniak w brązowym maśle / sos z czerwonego wina / piure z marchewki /

Deser :
Mus z białej czekolady / jabłko / orzechy / sos malinowy

Koszt : 165 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata, skrypt z przepisami, opakowanie na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Zapraszamy!!

Ilość wolnych miejsc : 13

Grupa prywatna - Duży kucharz

.

Urodziny

.

Duży kucharz- Czekolada

Zapraszamy naszych Dużych Kucharzy w słodką, czekoladową podróż . Na naszych zajęciach dowiesz się skąd pochodzi czekolada, jak nazywana jest inaczej czekolada, co to jest kakaowiec, gdzie rośnie , jakie są popularne gatunki czekolady i wiele innych jeszcze ciekawostek .

Wraz z kucharzami przygotujemy :
​- czekoladowy makaron z sosem malinowym, jogurtem naturalnym i owocami
​- ciasto Chatka Puchatka z kakaowym serkiem i czekoladą Toblerone 

Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23% ) 

Czas : ok 2 h 
​Ilość miejsc : 16
​W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów, woda, skrypt z przepisami , opakowanie na wynos 
​Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość miejsc : brak

Warsztaty kuchni TEX MEX

Nazwa "Tex-Mex" jest wynikiem połączenia słów "Texas" i "Mexico". Stosuje się ją do kuchni północnego
Meksyku zaadaptowanej w przygranicznym Teksasie. Klasycznymi elementami kuchni teksaskiej są m.in. chili
con carne, stek w panierce (chicken fried steak) oraz wiele potraw takich jak tacos, burrito lub nachos, które
pomimo meksykańskich korzeni są zwykle produktami amerykańskimi.

Zapraszamy na warsztaty kuchni meksykańskiej , będzie ostro i gorąco!

22.03.18 godz.18.00
W menu :
-Sopa de azteca
-Salsa pico de gallo
-Chili con carne
-Tortilla de Maiz
-Tacos z szarpanym kurczakiem , papryką jalapenio i konfiturą z czerwonej cebuli
-Meksykańskie ciasteczka z pieprzem cayenne
Koszt : 140 zl brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata,woda, pojemniki na wynos, fartuchy na czas warsztatów
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 10

Męski Wieczór

Zapraszamy na nasz kolejny, cykliczny Męski Wieczór , który poprowadzi Krzysztof Marciniak .
23.03.18 godz.18.00

Tym razem tematyka morska, czyli Owoce Morza
W menu:
-Domowe gnocchi ziołowe/przegrzebki/ passion fruit buerre noisette

-Mule/ pancetta/ creme fraiche/wino/szczypior

-Krewetki/warzywa stirfry/filo/ zielone curry/groszek/mięta

-Flaczki z kalmarów

-Strudel ze śliwkami i sosem orzechowym

Koszt : 200 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : napoje : kawa, herbata, woda, fartuchy w użytkowanie, skrypt z przepisami, opakowanie na wynos oraz szorstka, męska atmosfera ;)

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512 466570

Ilość wolnych miejsc : brak

Urodziny

.

Impreza prywatna Dentico

.

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy naszych małych kucharzy na warsztaty kulinarne odpowiednie do wieku i umiejętności dzieci 5- 7 letnich 

27.03.18 godz.17.00 

Przygotujemy wspólnie : 
- amerykańskie skrzydełka w panierce kukurydzianej 
- ziemniaczki z piekarnika
​- surówkę z kapusty białej bądź fioletowej, marchewki oraz pietruszki 
​- kruche ciastka ze słoiczka 

Koszt : 50 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , woda, fartuszek na czas warsztatów, przepisy wysyłane mailem, opakowanie na wynos 

Ilość miejsc : 16

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 6

Wielkanoc

.

Poniedziałek wielkanocny

.

Kurczak po tajsku

Zapraszamy na warsztaty tajskie , podczas których elementem głównym będzie popularne w Azji mięso kurczaka .

4.04.18 godz.18.00

Wraz z aromatycznymi dodatkami jak liście kaffir, chili czy trawa cytrynowa wyczarujemy razem :
- Tom Kha Gai - kokosowa zupa z kurczakiem , grzybami shitake i kolendrą
- Kai Pad Med Ma Muang - kurczak z orzeszkami nerkowca z kukurydzą baby, grzybami mun , chili w sosie ostrygowym ( Chicken with cashew nuts )
- Khao Pad Sub Pa Rod - Smażony ryż z ananasem, jajkiem , orzeszkami i kurczakiem ( Pineapple Fried Rice )
- Mango sticky rice - kultowy deser z kleistym , kokosowym ryżem i mango

Koszt : 150 zł brutto ( w cenie 23 % VAT )

Wszystkie potrawy zostaną przygotowane przez Ciebie osobiście pod naszym okiem . Do każdego dania otrzymasz składniki i niezbędne narzędzia. Poznasz wiele nowych składników i przypraw oraz dowiesz się też  o historii każdej z przyrządzanych potraw.

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, fartuchy w użytkowanie, napoje : kawa, herbata , woda, opakowanie na wynos , skrypty z przepisami
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy !
P.S. opowieści z Tajlandii w pakiecie ! -:))

​Ilość wolnych miejsc : 12

Steki i wołowina z Krzysztofem Marciniakiem

Dania z wołowiny to dobry pomysł na syty, a zarazem wykwintny obiad. Znane nam są przecież powszechnie :gulasz wołowy, bitki, pieczenie czy zrazy. A może by tak jednak urozmaicić nasze menu i przygotować wołowinę w inny ? bardziej wykwintny sposób ? 

Zapraszamy na spotkanie miłośników wołowiny w najlepszej odsłonie , które poprowadzi dla nas Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny , doradca kulinarny i trener.
 

5.04.18 godz.18.00 


W menu :
- Stek z antrykotu , ziemniaki hasselback , karmelizowana kalarepa z kardamonem
-Grilowany stek z rostbefu, masło buerre noisette, fritatta ziemniaczana ze szpinakiem
-Ravioli z policzkami wołowymi z sosem myśliwskim
-Suflet czekoladowy z serem pleśniowym , krem chantilly, mus z owoców leśnych z nutą nalewki owocowej

 

Ilość miejsc : 14
Cena : 180 zł (w tym VAT 23 % )
W cenie : skrypt z przepisami, napoje : woda, kawa, herbata, fartuchy na czas warsztatów,  skrypt z przepisami, opakowania na wynos
Rezerwacje : info@lescook.com.pl lub nr telefonu 512466570

​Ilość wolnych miejsc : 12

Impreza firmowa DB

.

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.
 

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

09.04.18 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie : 
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu

​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori,  ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd 
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki 
- omlet tamago 
​- praktyka 

Ryby dostępne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! ) 

Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 160 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc : 11

Warsztaty z Dr Kingą Mruczyk dla osób chorujących na tarczycę oraz Hashimoto

Mając na uwadze prozdrowotną edukację dla naszych klientów miło nam poinformować, iż podjęliśmy współpracę z kolejnym fachowcem w dziedzinie dietetyki oraz chorób tarczycy Panią Doktor Kingą Mruczyk .

Pani Kinga Mruczyk jest dietetykiem i jednym z kilkunastu dyplomowanych specjalistów metabolic balance® w Polsce. W 2014 r. obroniła pracę doktorską w Zakładzie Dietetyki
w Katedrze Higieny Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, która została wyróżniona przez Marszałka Województwa Lubuskiego.
Spe­cja­li­zuje się w dietetyce este­tycz­nej oraz dietetyce medycznej metabolic balance® wspomagającej leczenie schorzeń dietozależnych. Ze względu na to, iż jest dyplomowanym specjalistą meta­bo­lic balance®
pod­le­ga obo­wiąz­kowi szko­leń aktu­ali­za­cyj­nych,
co pozwala na bie­żąco pod­no­sić swoje kom­pe­ten­cje.
W swojej praktyce nie stosuje suplementów diety wspomagających utratę masy ciała. Współpracuje ze specjalistami z dziedziny gastrologii, endokrynologii
i psychologii oraz wykwalifikowanymi trenerami osobistymi.

12.04.18 godz.18.00 poprowadzimy razem warsztaty składające się z 2 części :

I - prezentacja oraz panel dyskusyjny
II - warsztaty kulinarne, podczas których przygotujemy dania odpowiednie dla osób mających problemy z tarczycą

W menu : 

- Krem z pieczonych warzyw z prażonymi pestkami dyni i prażonym sezamem
- Kurczak marengo z pomidorami, tymiankiem, pieczarkami i ryżem
- Sałatka z komosą,  eko owczym serem , papryką i kukurydzą z dressingiem miodowo-cytrynowym
- Brownie z burakiem i malinką
 

Ilość miejsc : 14
​Cena : 160 zł brutto ( w tym VAT 23% ) 
Czas trwania : ok 3,5 h-4 h 

W cenie : konsultacja oraz prezentacja multimedialna  , wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata i woda bez ograniczeń

Mamy nadzieję, iż znajdą się chętni na spotkanie w miłym gronie oraz z fachowcem w tej dziedzinie , zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 6

Dzięcięcy Masterchef - warsztaty z Zosią Zaborowską

Zapraszamy Dużych Kucharzy na warsztaty z Zosią Zaborowską , finalistką pierwszej edycji Masterchef Junior .
Zosia przegrała z Julką Cymbaluk w finale , ale jej dania docenili wszyscy jurorzy Masterchefa
13.04.18 godz.17.00
Zosia wraz z kucharzami przygotuje :
- tajską potrawkę z soczewicą , mlekiem kokosowym i selerem naciowym
- ciasto czekoladowe z coulis owocowym , miętą i lekkim kremem z mascarpone
Koszt : 90 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 16
W cenie : skrypt z przepisami, woda, fartuchy na czas warsztatów, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, pojemniki na wynos
Dzieci będą mogły dowiedzieć się jak wyglądał program " od kuchni" jacy są jurorzy , jak wygląda produkcja TVN-u
Rezerwacje : info@letscook.com.pll lub 512 466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :brak

Pasta Fresca z owocami morza

Zapraszamy na włoskie warsztaty z makaronem jako temat przewodni . Warsztaty poprowadzi Agnieszka Jasińska, finalistka I edycji Hell's Kitchen .
Agnieszka odbyła 2 tygodniowe szkolenie we Włoszech i wiedzą wyniesioną z tamtego szkolenia chce sie podzielić z nami . 

W menu : 
- Pasta fresca negra con frutti di mare - czarny makaron z sepią ośmiornicy , robiony od zera wraz z krewetkami , mulami i ośmiornicą 
- Gniocchi w kremie z gorgonzoli, szpinaku z prażonymi orzechami
​- Raviolo con uovo - czyli ravioli z płynnym żółtkiem i szałwią 
- Włoskie cantuccini z nasionami kopru

Koszt : 185 zł brutto ( w tym VAT23% ) 

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, napoje: kawa, herbata i woda , skrypt z przepisami, fartuch w użytkowanie, opakowanie na wynos  

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 12

Uczta mięsna z Krzysztofem Marciniakiem

Warsztaty przygotowywać będzie Krzysztof Marciniak, dokładny i twórczy Szef Kuchni, który zawodowo prowadzi warsztaty, pokazy i szkolenia.
20.04.18 o godz.18.00
W programie:

1. spring rollsy z konfitowanym królikiem , warzywami i domowym sosem chilli
2. pulpety z szarpanej wieprzowiny, z puree z topinamburu i konfitowanym chrupiącym selerem
3. saltimbocca z dzika z sosem winnym i chrupiącymi ziemniakami z szałwią
4. francuskie naleśniki crepes suzette z pomarańczami i sosem pomarańczowym

Czas trwania: 3,5 h
Cena : 180 zł ( z VAT 23% )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : woda, herbata , kawa, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami, opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Warsztaty z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na warsztaty z Mistrzem Polski 2016 , kucharzem profesjonalnym i szefem kuchni hotelu Smolarnia Pawłem Salamonem .

Bohaterem naszego warsztatu będzie kurczak zagrodowy, który pochodzi z małych , ekologicznych gospodarstw, ma dostęp do zagrody na świeżym powietrzu , chowany jest bez antybiotyków oraz żywiony  w 100% roślinną karmą bez GMO .

Wraz z dodatkami pod egidą Pawła przygotujecie przepyszne dania.

23.04.18 o godz.18.00 

W menu : 

1.Casserolle z udkiem kurczęcia i warzywami

2. Piersi z kurczaka zagrodowego sous vide z ziemniakami konfitowanymi i nowalijkami

3. Kaszotto z  polędwiczką kurczaka , pieczarkami i sosem z palonych kości kurczaka

4. Kremowe zabajone z owocami  leśnymi

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

​w cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , napoje : kawa, herbata , woda, fartuchy na czas warsztatów , pojemniki na wynos 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
 

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 11
Casserolle z udkiem kurczęcia z  warzywami
2. Piersi z kurczaka zagrodowego sous vide z ziemniakami konfitowanymi i nowalijkami
3. Kaszotto z  polędwiczką kurczaka , pieczarkami i sosem z palonych kości kurczaka
4. Zabajone z owocami  leśnymi

 

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy na warsztaty Duzy kucharz dzieci w wieku 8-12 lat .

25.04.18 godz.17.00 

Na naszych kolejnych warsztatach przygotujemy : 

​- makaron bavette z czosnkiem, cukinią, pietruszką i kurczakiem w sosie śmietanowym 

- chlebek bananowy z czekoladą 

Koszt : 55 zł brutto ( z VAT 23% ) 

​W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do wykonania dań, fartuszki na czas warsztatów, przepisy wysyłane mailem , woda, opakowanie na wynos 

​Ilośc miejsc : 16

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

​Ilość wolnych miejsc : 13

 


 

 

Dzień Mamy

.

Wyjazd kulinarno- agroturystyczno- integracyjny „BABSKIE AGRO Z LET’S COOK„

Jeśli chcesz odpocząć, uciec od pracy i od problemów , zresetować się, pobyć na łonie natury, nauczyć się warzyć sery , wypiekać chleby oraz rozpoznawać zioła zapraszamy na wyjątkową wyprawę do doliny Nysy Łużyckiej, w której położona jest malowniczo Agroturystyka Stajnia Zdrowia.
Zapraszamy fajne kobietki do wyjazdu z nami !
Wyjazd kulinarno- agroturystyczno- integracyjny „BABSKIE AGRO LET’S COOK„
termin: 25-27 maja 2018,
Minimum 10 , maximum 14 osób.
Miejsce STAJNIA ZDROWIA
Gospodarstwo agroturystyczne z bogatą ofertą zabiegów poprawiających zdrowie, urodę i samopoczucie
https://www.facebook.com/367325663372238/photos/pcb.799750693463064/799749456796521/?type=3&theater
Adres : Osiek Łużycki 66, Zgorzelec ( ok 250 km od Gorzowa )
Pokoje 2,2,2,3,3,i 4 osobowy z łazienkami
Program :
- przyjazd piątek w godzinach popołudniowych ( samodzielny , jest możliwość dogadania się dojazdu wspólnego , koszty paliwa do podziału )
- obiadokolacja
- nocleg
- sobota śniadanie
- warsztaty „ Smaki łąki” - oraz wyprawa na łąki po zioła i wykorzystanie ich w łąkowej kuchni do przygotowania posiłków
- Warsztaty – warzenie podpuszczkowych serów dojrzewających
- Warsztaty pieczenia chleba na zakwasie w starym piecu chlebowym i wyrabianie masła w drewnianych kierzynkach
- obiadokolacja
- rozmowy nocne przy winie
- ognisko z pieczeniem kiełbasek ( opcja w razie dobrej pogody )
- nocleg
- niedziela śniadanie
- spacer nordic walking ( kijki własne ) po okolicznych lasach, oczyszczanie płuc i myśli
- czas wolny
- degustacja serów
- wyjazd ( ok 14.00 )
Cena : 499 zł
( informacja o zaliczce oraz ostatecznej płatności nastąpi w późniejszym czasie , na razie zbieramy chętne )
Po takich zajęciach każdy z uczestników potrafi samodzielnie upiec chleb, warzyć jeden lub dwa podstawowe gatunki sera i ubić masło.
W cenie wszystkie noclegi, śniadania, obiadokolacje , komponenty warsztatowe, odzież ochronna ,wydrukowane przepisy, oraz przez cały czas pobytu dostępna kawa, herbata, woda . Proces wyrabiania serów i pieczenia chleba jest czasochłonny więc niewiele pozostanie nam czasu na rekreację .Może jednak uda się pobiegać rano po rosie, wykąpać w jeziorze lub wyruszyć choć na krótką wycieczkę rowerową czy marsz .
Zapewniamy : opowieści kulinarne , integrację oraz świetną atmosferę.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel. 512466570

Wyjazd kulinarno- agroturystyczno- integracyjny „BABSKIE AGRO Z LET’S COOK„

Jeśli chcesz odpocząć, uciec od pracy i od problemów , zresetować się, pobyć na łonie natury, nauczyć się warzyć sery , wypiekać chleby oraz rozpoznawać zioła zapraszamy na wyjątkową wyprawę do doliny Nysy Łużyckiej, w której położona jest malowniczo Agroturystyka Stajnia Zdrowia.
Zapraszamy fajne kobietki do wyjazdu z nami !
Wyjazd kulinarno- agroturystyczno- integracyjny „BABSKIE AGRO LET’S COOK„
termin: 25-27 maja 2018,
Minimum 10 , maximum 14 osób.
Miejsce STAJNIA ZDROWIA
Gospodarstwo agroturystyczne z bogatą ofertą zabiegów poprawiających zdrowie, urodę i samopoczucie
https://www.facebook.com/367325663372238/photos/pcb.799750693463064/799749456796521/?type=3&theater
Adres : Osiek Łużycki 66, Zgorzelec ( ok 250 km od Gorzowa )
Pokoje 2,2,2,3,3,i 4 osobowy z łazienkami
Program :
- przyjazd piątek w godzinach popołudniowych ( samodzielny , jest możliwość dogadania się dojazdu wspólnego , koszty paliwa do podziału )
- obiadokolacja
- nocleg
- sobota śniadanie
- warsztaty „ Smaki łąki” - oraz wyprawa na łąki po zioła i wykorzystanie ich w łąkowej kuchni do przygotowania posiłków
- Warsztaty – warzenie podpuszczkowych serów dojrzewających
- Warsztaty pieczenia chleba na zakwasie w starym piecu chlebowym i wyrabianie masła w drewnianych kierzynkach
- obiadokolacja
- rozmowy nocne przy winie
- ognisko z pieczeniem kiełbasek ( opcja w razie dobrej pogody )
- nocleg
- niedziela śniadanie
- spacer nordic walking ( kijki własne ) po okolicznych lasach, oczyszczanie płuc i myśli
- czas wolny
- degustacja serów
- wyjazd ( ok 14.00 )
Cena : 499 zł
( informacja o zaliczce oraz ostatecznej płatności nastąpi w późniejszym czasie , na razie zbieramy chętne )
Po takich zajęciach każdy z uczestników potrafi samodzielnie upiec chleb, warzyć jeden lub dwa podstawowe gatunki sera i ubić masło.
W cenie wszystkie noclegi, śniadania, obiadokolacje , komponenty warsztatowe, odzież ochronna ,wydrukowane przepisy, oraz przez cały czas pobytu dostępna kawa, herbata, woda . Proces wyrabiania serów i pieczenia chleba jest czasochłonny więc niewiele pozostanie nam czasu na rekreację .Może jednak uda się pobiegać rano po rosie, wykąpać w jeziorze lub wyruszyć choć na krótką wycieczkę rowerową czy marsz .
Zapewniamy : opowieści kulinarne , integrację oraz świetną atmosferę.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel. 512466570

Wyjazd kulinarno- agroturystyczno- integracyjny „BABSKIE AGRO Z LET’S COOK„

Jeśli chcesz odpocząć, uciec od pracy i od problemów , zresetować się, pobyć na łonie natury, nauczyć się warzyć sery , wypiekać chleby oraz rozpoznawać zioła zapraszamy na wyjątkową wyprawę do doliny Nysy Łużyckiej, w której położona jest malowniczo Agroturystyka Stajnia Zdrowia.
Zapraszamy fajne kobietki do wyjazdu z nami !
Wyjazd kulinarno- agroturystyczno- integracyjny „BABSKIE AGRO LET’S COOK„
termin: 25-27 maja 2018,
Minimum 10 , maximum 14 osób.
Miejsce STAJNIA ZDROWIA
Gospodarstwo agroturystyczne z bogatą ofertą zabiegów poprawiających zdrowie, urodę i samopoczucie
https://www.facebook.com/367325663372238/photos/pcb.799750693463064/799749456796521/?type=3&theater
Adres : Osiek Łużycki 66, Zgorzelec ( ok 250 km od Gorzowa )
Pokoje 2,2,2,3,3,i 4 osobowy z łazienkami
Program :
- przyjazd piątek w godzinach popołudniowych ( samodzielny , jest możliwość dogadania się dojazdu wspólnego , koszty paliwa do podziału )
- obiadokolacja
- nocleg
- sobota śniadanie
- warsztaty „ Smaki łąki” - oraz wyprawa na łąki po zioła i wykorzystanie ich w łąkowej kuchni do przygotowania posiłków
- Warsztaty – warzenie podpuszczkowych serów dojrzewających
- Warsztaty pieczenia chleba na zakwasie w starym piecu chlebowym i wyrabianie masła w drewnianych kierzynkach
- obiadokolacja
- rozmowy nocne przy winie
- ognisko z pieczeniem kiełbasek ( opcja w razie dobrej pogody )
- nocleg
- niedziela śniadanie
- spacer nordic walking ( kijki własne ) po okolicznych lasach, oczyszczanie płuc i myśli
- czas wolny
- degustacja serów
- wyjazd ( ok 14.00 )
Cena : 499 zł
( informacja o zaliczce oraz ostatecznej płatności nastąpi w późniejszym czasie , na razie zbieramy chętne )
Po takich zajęciach każdy z uczestników potrafi samodzielnie upiec chleb, warzyć jeden lub dwa podstawowe gatunki sera i ubić masło.
W cenie wszystkie noclegi, śniadania, obiadokolacje , komponenty warsztatowe, odzież ochronna ,wydrukowane przepisy, oraz przez cały czas pobytu dostępna kawa, herbata, woda . Proces wyrabiania serów i pieczenia chleba jest czasochłonny więc niewiele pozostanie nam czasu na rekreację .Może jednak uda się pobiegać rano po rosie, wykąpać w jeziorze lub wyruszyć choć na krótką wycieczkę rowerową czy marsz .
Zapewniamy : opowieści kulinarne , integrację oraz świetną atmosferę.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel. 512466570

​Chętne : 5 osób 

Dzień Dziecka

.

Dzień Dziecka

.

 
 
Partnerzy
  •