Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urlop

.

Urodziny dziecięce

.

Powrót do korzeni -warsztaty z Dawidem Szkudlarkiem Top Chef

Chłodna pora roku to najlepszy moment na maksymalnie zdrową dietę opartą na zdrowych warzywach okopowych, które przygotowane w odpowiedni sposób nie są wcale aż tak kaloryczne jak o nich mówią. Nietypowa obróbka warzyw, nieoczywiste dania to pomysł na dogadzanie sobie zimą . Poszerzanie wiedzy i praktyki na temat prostych i nudnych dla niektórych składników może stać się świetnym zastrzykiem energii dla ciała, jak również inspiracją w podążaniu za najnowszymi trendami w dzisiejszej gastronomii.
W świat warzyw okopowych , niektórych zapomnianych a wracających do łask zabierze nas wybitny szef kuchni Dawid Szkudlarek ,zwycięzca VI edycji programu TOP CHEF Polska ,
Szefa kuchni Folwarku Folińscy w Wysokiej, nauczyciela ZSG w Gorzowie, laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego kuchnia autorska zachwyciła jury na czele z Wojciechem Modestem Amaro .
19.02.18 o godz.18.00

W menu :
PRZYSTAWKA CIEPŁA : BLINY ZIEMNIACZANE / WĄTRÓBKA / JABŁKO
ZUPA: MARCHEW / CZERWONE CURRY / KOKOS
DANIE GŁÓWNE: SELER / PASTERNAK / BRUKSELKA / PIECZARKA / POLĘDWICA WOŁOWA
DESER: TOPINAMBUR / CREME BRULLE / SŁONECZNIK W SŁONYM KARMELU
Koszt : 230 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku : http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 1

 

Kuchnia azjatycka

Smaki kuchni azjatyckiej są bardzo zróżnicowane, od delikatnie aromatycznych do piekielnie ostrych, z których kuchnia tajska jest znana. Znajdziemy tu ostre czerwone i zielone pasty curry, sosy rybne o wyraźnym smaku, niezwykle dużą ilość kolendry, trawy cytrynowej i tajskiej bazylii, owoce morza, mięsa, warzywa i makarony. Całość składa się na lekką aromatyczną i bardzo popularną na całym świecie kuchnię

Zapraszamy na warsztaty kuchni tajskiej do Let's cook
20.02.2019 o godz.18.00
- orientalny bulion z pierożkami won ton , imbirem i kolendrą
- panang curry z kurczakiem, papryką , mini kukurydzą i trawą cytrynową
- makaron udon z wołowiną w delikatnym sosie orzeszkowym, warzywami stir fry i kolendrą
- kokosowa tapioka z musem z mango
Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata, woda bez ograniczeń, fartuchy na czas warsztatów , skrypt z przepisami
Ze względów eko prosimy o przyniesienie własnych pojemników jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :brak

Warsztaty serowarskie z Gieno Mientkiewiczem

ABC serowarstwa.

Chcecie się nauczyć robić sery? To nie jest tak trudne jakbyście sobie wyobrażali.

Większość potrzebnego sprzętu posiada każda domowa kuchnia, a jeśli czegoś brakuje, bez trudu można zamówić przez Internet. Reszta jest wiedzą i doświadczeniem, najważniejsze jest aby zacząć.
Na miejscu zrobimy ser typu holenderskiego czyli domową goudę i każdy wyjdzie z własnym serem z naszych warsztatów. Warsztaty "ABC Serowarstwa" to kilka godzin czegoś więcej niż zabawa - to pierwsze kroki na drodze do serowej przygody. Trzeba uważać, bo potrafi wciągać. Szkoleniu towarzyszy degustacja unikalnych serów zagrodowych. A też coś z serem ugotujemy.

Warsztaty poprowadzi Gieno Mientkiewicz.Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.

Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził w Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Szkoli, prowadzi serowe warsztaty i degustacje. Doradca serowy większości topowych kucharzy.

Oprócz domowej goudy przygotujemy desery z serami :
       - kogel mogel z serem pleśniowym
       - deser z wędzonego sera i jabłek
       - młody ser z prażonym makiem

Będzie dużo o serach , o ich produkcji i rodzajach, a uczyć będziecie się od najlepszego serowara w Polsce.

22.02.19 godz.18.00

Koszt : 200 zł ( w tym VAT 23 % )

W cenie : podpuszczka,  świeże mleko , wszystkie produkty do przygotowania deserów, gaza , foremki do formowania sera, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata , woda bez ograniczeń, fartuch na czas warsztatów, przepisy . W cenie też degustacja serów zagrodowych wraz ze świeżym chlebem z Piekarni Szypiórkowscy .

Ilość wolnych miejsc : brak

 

Urodziny

.

Warsztaty tworzenia karnawałowych lizaków Cake Pops

Zapraszamy na wyjątkowe i jedyne takie warsztaty karnawałowe tworzenia lizaków cake pops w Let's cook
25.02.19 o godz.17.00
W trakcie 2,5h zajęć zapoznamy się z techniką wykonania oraz zdobienia lizaków cake pops, które podbiły serca milionów dzieciaków na świecie. Wykorzystamy masy cukrowe z i posypki prosto z USA.
Wyśmienita zabawa !
Rodzice mogą wykupić także miejsce i przyjść pobawić się z dzieckiem !
Zajęcia dla dzieci od 8 do 15 roku życia!!
Koszt : 70 zl brutto ( z Vatem 23% ) od osoby
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania lizaków, woda, fartuszki na czas warsztatów, pudełko do wzięcia lizaków na wynos , relacja zdjęciowa, niesamowita zabawa!
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !

Ilość wolnych miejsc : brak

Impreza Ergo Hestia

.

Impreza prywatna

.

Urodziny

.

Warsztaty tortowe z Sylwią Sobiegraj Cake Designer

Zapraszam serdecznie wszystkich milosników dekorowania tortów na szkolenie cukiernicze  z malowania masłem kakaowym i jadalnymi barwnikami. Zapewniamy wszelkie materiały.
Na szkoleniu nauczymy sie  :
 - jak transferowac wybrane zdjecie na tort
- pracy z masłem kakaowym
- pracy z jadalnymi barwnikami w pudrze.

Szkolenie cukiernicze poprowadzi dla nas Sylwia Sobiegraj - właścicielka pracowni „ Sylwia Sobiegraj The Cake Designer” swoją przygodę z dekorowaniem tortów rozpoczęła  w 2013. Rok pózniej otworzyła własną pracownię na zachodzie Irlandii.

   Ukończyła profesjonalny kurs PME Kingsbridge UK z tytułem mistrza dekoracji. Wiedzę zgłebiała u takich dekoratorów jak Lizz Marek czy Alan Dunn.

   2015 Zloty medal i druga w kategorii na Miedzynarodowym konkursie Cake International     Birmingham.

   2016 Zloty medal na Miedzynarodowym Konkursie Cukierniczym w Dublinie w kategorii tort rzezbiony

   2016 Zloty Medal na Miedzynarodowym konkursie Cake International Birmingham.

   2017 zdobyła Best in Show, Best in Class i złoty medal na Miedzynarodowym Irlandzkim Konkursie Cukierniczym w kategorii tort slubny.

    2018 Zloty Medal na Miedzynarodowym Konkursie w Dublinie w kategorii tort slubny.

Jej prace  są często publikowane w międzynarodowych magazynach cukierniczych: Cake Masters, Cake Decorating and Sugarcraft Magazine, American Cake Decorating , India Sugar Magazine.

Od 2016 jest oficjalnym ambasadorem włoskiej firmy Saracino.

 W 2017 finalistka prestizowego  magazynu Cake Masters, Cake Masters Awards.

4.03.19 o godz.17.00 ( szkolenie będzie trwać ok 4 h )

Koszt  330 zł brutto  ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty na szkolenie, napoje typu kawa , herbata i woda bez ograniczeń, opakowanie dla swojej wykonanej pracy.
Ilość miejsc : 14

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 10

Dzień Kobiet gr II

Warsztaty Dzień Kobiet w Let’s cook to już doroczna tradycja . Przy dźwiękach relaksacyjnej muzyki oraz przy kieliszku wina kobietki ugotują z nami 4 daniową kolację , którą oczywiście razem skonsumująJ

7.03.19 o godz.18.00

- zupę serowo-cebulową z serem blue , ziołami i oliwą smakową  

- indonezyjską sałatkę Gado-Gado z obłędnym sosem orzechowym oraz kiełkami sojowymi

- chińskiego kurczaka Kung Pao z orzeszkami, pieprzem syczuańskim i warzywami

- chrupiący deser fuelle mille z kremem patiesserie, malinami i cukrem pudrem

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa.

Ze względu o dbałość środowiska jeśli ktoś chce zabrać coś na wynos prosimy o zabranie pojemników typu lunch box .

Można przynieść winko w torebce !

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 9

Dzień Kobiet w Let's cook

Warsztaty Dzień Kobiet w Let’s cook to już doroczna tradycja . Przy dźwiękach relaksacyjnej muzyki oraz przy kieliszku wina kobietki ugotują z nami 4 daniową kolację , którą oczywiście razem skonsumująJ

8.03.19 o godz.18.00

- zupę serowo-cebulową z serem blue , ziołami i oliwą smakową  

- indonezyjską sałatkę Gado-Gado z obłędnym sosem orzechowym oraz kiełkami sojowymi

- chińskiego kurczaka Kung Pao z orzeszkami, pieprzem syczuańskim i warzywami

- chrupiący deser fuelle mille z kremem patiesserie, malinami i cukrem pudrem

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa.

Ze względu o dbałość środowiska jeśli ktoś chce zabrać coś na wynos prosimy o zabranie pojemników typu lunch box .

Można przynieść winko w torebce !

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak

Impreza prywatna

.

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

11.03.19 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby obecne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h

Ilość miejsc : 13
koszt : 170 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie, przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : 7 

Akademia kuchni włoskiej z Nestorem Grojewskim- warsztat 1

Kochasz Włochy i kuchnię włoską ?

Te warsztaty są dla Ciebie !
Nasz gość poprowadzi w naszym studio warsztaty kulinarne, które bez wątpienia będą wyjątkową podróżą w krainę najlepszego smaku, najwyższej jakości dań i niesamowitego kunsztu kulinarnego.

Nestor Grojewski przez 9 miesięcy był osobistym kucharzem znanego reżysera Martina Scorsese na planie jego filmu „Gangi Nowego Jorku”. Gotował też dla Cameron Diaz, Leonardo di Caprio czy Daniela Day-Lewisa. Od 2008 roku prowadził swoją autorską restaurację w Rzymie, która uznana została za najlepszą restaurację rybną we Włoszech.

Nestor Grojewski – Chef z zamiłowania i z zawodu z ponad 20 letnim doświadczeniem. Polak z pochodzenia, „Rzymianin” z adopcji. Przyjechał do Włoch w 1987 roku. Mając tylko 12 lat już przejawiał zainteresowania kulinarne. Z czasem postanowił kształcić się w tym właśnie kierunku. Doświadczenie zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i planach filmowych w tym w studio filmowym Cinecitta w Rzymie. Jest częstym gościem programów emitowanych w ogólnopolskich stacjach telewizyjnych. W latach 2015-2016 był specjalnym wykładowcą w Szkole Hotelarskiej w Rzymie, którą sam ukończył.

13.03.19 o godz.18.00 Nestor poprowadzi 1 warsztat z cyklu Akademia Kuchni Włoskiej w Let’s cook

W menu :

- krewetki w sosie śmietanowo -cytrynowym z ziołową bagietką
- gnocci z chleba i mozzarelli z guanciale , pomidorkami cherry i bazylią
- pasta rigatoni all’amatriciana
- mocno czekoladowy torcik bez mąki

Koszt : 195 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami , napoje : woda, herbata i kawa, świetna atmosfera.
Mając na uwadze ochronę środowiska proszę o przyniesienie swoich opakowań typu lunch box ( o ile ktoś będzie chciał wziąć coś na wynos ) .

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 7

 

Zapraszamy do oglądnięcia filmu o naszym studio :

https://www.youtube.com/watch?v=VsWBi0Zafjc

Duży Kucharz

Zapraszamy na nasze cykliczne warsztaty Duży Kucharz 8-14 lat
Będziemy na nich obierać, siekać , mieszać , gotować i piec !
14.03.19 o godz.17.00
Przygotujemy :
- staropolski krupnik z ziemniakami i kaszą perłową
- ciasto marchewkowe z kremem mascarpone , bitą śmietaną i orzechami ( każde dziecko przygotuje swoje ciasto )
Koszt : 60 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc  16

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuszki na czas warsztatów, woda, przepisy wysyłane mailem do domu, relacja zdjęciowa, opieka 2 osób,  świetna atmosfera
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemnika typu lunch box , a na zupę mały słoiczek 200 ml

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność miejsc !

Ilość wolnych miejsc : 6

Warsztaty z Joanną Jakubiuk " Pierogi "

Zapraszamy na warsztaty kuchni regionalnej na temat polskiego dania jakim są pierogi. To nasze danie narodowe, które występuję w każdym polskim domu.
Warsztaty poprowadzi nasz Gość
Joanna Jakubiuk niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. O Joannie przeczytacie tutaj :

https://culture.pl/pl/tworca/joanna-jakubiuk

Pracuje na Mazurach, gdzie nieustannie zgłębia tajniki dobrego gotowania i polskiego dziedzictwa kulinarnego. Laureatka kilku konkursów kulinarnych, w tym tych dla niej najbardziej cennych Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Tworzy i opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o smakach, jedzeniu i dobrej kuchni.. Pozostając wierną tradycji, nieustannie zgłębia tajniki profesjonalnego gotowania i nowoczesnej kuchni pod okiem mistrzów kucharstwa Jacka Szczepańskiego czy Sebastiana Krauzowicza. Niezwykle ceni sobie przyjaźń z Hanką Szymanderską i długie z nią rozmowy na temat naszego narodowego, kulinarnego dziedzictwa.

Niekwestionowana mistrzyni w sztuce lepienia pierogów.

16.03.19 o godz.17.00 ( sobota ! )

Przygotujemy razem pierogi:

-podlaskie zaguby z ziemniakiem i boczkiem
- tatarski pierekaczewnik - z wędzonym pstrągiem, ogórkiem i koprem
- z dynią, twarogiem i palonym masłem
- ze śliwką, orzechami i miodem

Koszt : 220 zł brutto ( w tym Vat 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda bez ograniczeń , skrypt z przepisami .

Jeśli ktoś będzie chciał coś zabrać na wynos to ze względu na ochronę środowiska naturalnego prosimy o przynoszenie własnych pojemników typu lunch box .

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

 

Warsztaty z Joanną Jakubiuk - Ziemniak

Niedoceniony, a niezastąpiony. Smaczny, zdrowy, przygotowywany na wszelkie możliwe sposoby. Myślisz, że ziemniak to wdzięczne warzywo, z którego da się zrobić same fantastyczne rzeczy? Masz rację! I jesteśmy przekonani, że te warsztaty są dla Ciebie, bo nawet jeśli uważasz, że o ziemniakach wiesz już wszystko…
Warsztaty poprowadzi nasz Gość
Joanna Jakubiuk niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. O Joannie przeczytacie tutaj :

https://culture.pl/pl/tworca/joanna-jakubiuk

Pracuje na Mazurach, gdzie nieustannie zgłębia tajniki dobrego gotowania i polskiego dziedzictwa kulinarnego. Laureatka kilku konkursów kulinarnych, w tym tych dla niej najbardziej cennych Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Tworzy i opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o smakach, jedzeniu i dobrej kuchni.. Pozostając wierną tradycji, nieustannie zgłębia tajniki profesjonalnego gotowania i nowoczesnej kuchni pod okiem mistrzów kucharstwa Jacka Szczepańskiego czy Sebastiana Krauzowicza. Niezwykle ceni sobie przyjaźń z Hanką Szymanderską i długie z nią rozmowy na temat naszego narodowego, kulinarnego dziedzictwa.

Niekwestionowana mistrzyni w sztuce lepienia pierogów, ale w temacie ziemniaków również nie ma sobie równych. Na warsztatach obierzemy, zetrzemy, ugotujemy, usmażymy i spróbujemy kilku odmian. Przełamiemy stereotyp, że ziemniaki to tylko puree i frytki, robiąc dania z książki Joanny Jakubiuk „ Ziemniak „ w całości poświęconej temu wspaniałemu warzywu.

17.03.19 o godz.10.00 ( niedziela ! )

Przygotujemy razem :

- brosaniki czyli najlepsze kluski świata

 -sasznie z twarogiem i ziołami

- kartacze z mięsem

-sałatka ziemniaczana na 2 sposoby

 - trufle i pączki czyli ziemniak na słodko

Koszt : 210 zł brutto ( w tym Vat 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda bez ograniczeń , skrypt z przepisami .

Jeśli ktoś będzie chciał coś zabrać na wynos to ze względu na ochronę środowiska naturalnego prosimy o przynoszenie własnych pojemników typu lunch box .

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Fiesta rodzinna- warsztaty dla rodzica i dziecka

Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.

18.03.19 godz.17.00
Przygotujemy wspólnie :
- włoską pastę z sosem śmietanowo-pietruszkowym, z kurczakiem , cukinią, czosnkiem i pieczarkami
- kruche ciasteczka z posypakami i polewami

koszt : 55 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
W wolnej chwili spijemy razem kawkę lub herbatę:)
W cenie : fartuszki, woda, , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , relacja zdjęciowa, przepisy mailem do domu , niezapomniana atmosfera.
Ze względu na środowisko prosimy o przynoszenie swoich opakowań typu lunch box ( jeśli ktoś będzie chciał coś zabrać na wynos )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc :4

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy dzieci w wieku 5-7 lat na kulinarną przygodę w naszym studio . Pogotujemy, zabawimy się i posmakujemy nowych smaków w grupie rówieśników.

21.03.19 o godz.17.00 przygotujemy wspólnie :
- zdrowe hamburgery z kotletem i dodatkami
- owoce w czekoladowym fondue

Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 16

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuszki na czas warsztatów, woda , skrypt z przepisami .
Ze względu na ochronę środowiska prosimy o przynoszenie własnych pojemników typu lunch box ( jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc :7

Steki z Michałem Orłowskim

Warsztaty STEKI to doskonała okazja by zapoznać się z licznymi ciekawostkami dotyczącymi dobrej wołowiny.  Pozwolą one dogłębnie zrozumieć filozofię tego smacznego mięsa, które przyrządzane z zachowaniem odpowiednich praktyk, odwdzięczy się wyśmienitym i oryginalnym smakiem.

Zapraszamy na warsztaty Steki z Michałem Orłowskim

22.03.19 o godz.18.00

Michał Orłowski -pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski.W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej Casablance

W menu :

-Polędwica wołowa z masełkiem ziołowym, na ziemniaczkach duchess z sałatką z buraczka, rukoli i oliwki truflowej.

-Stek z antrykotu na kremie z batata z twarożkiem wędzonym, chilli i groszkiem wąsatym

-Stek z rostbefu z sosem grzybowym i placuszkami z kaszy gryczanej oraz chrustem z pora

Koszt : 210 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 12

Zapraszamy do oglądnięcia filmu o naszym studio :

https://www.youtube.com/watch?v=VsWBi0Zafjc

 

Prywatne warsztaty dziecięce

.

Wieprzowina na 3 sposoby -Warsztaty z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na warsztaty " Wieprzowina na 3 sposoby  " , które poprowadzi zaprzyjaźniony z nami profesjonalny kucharz , Paweł Salamon . Kiedyś szef kuchni włoskiej Don Vittorio, nauczyciel zawodu w szkole gastronomicznej w Gorzowie Wlkp, juror w konkursach gastronomicznych , kucharz z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Spod jego ręki wyszedł laureat konkursu „ Kulinarny talent 2014". Przez dwa lata pracował w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort a obecnie szefuje kuchni Hotelu Konferencyjnego " Smolarnia "w Trzciance. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski i Mistrz Polski 2016. Współtwórca restauracji " Między wierszami " w Gorzowie Wlkp.

Mistrz Polski kucharzy 2016 i v-ce Mistrz 2017.

Pochodzi z Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie wkroczył na swoją kulinarną ścieżkę. Doświadczenie zdobywa zarówno w Polsce ,we Francji i W Hiszpanii. Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie. Jego potrawy rodzą się odważnie i powstają przy zachowaniu elementarnych, często zapominanych zasad panujących w kuchni. W efekcie końcowym spod jego ręki wychodzą dania będące niepowtarzalną wariacją kulinarną. 

25.03.19 o godz.18.00  

- Rolowana wieprzowina z suszonym pomidorem i oliwkami

-Policzki wieprzowe duszone w trawie żubrowej z warzywami 

-Polędwiczki w sosie Madera z polentą 

-Eklerki z kremem kawowym 

Koszt : 190 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku :
http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :9

Modelowanie postaci ludzkiej z masy cukrowej -szkolenie z Różą Chudzik

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze „ Ręczne modelowanie postaci ludzkiej z masy cukrowej’ , które poprowadzi dla nas Róża Chudzik .

Róża Chudzik - Torty i tworzenie dekoracji to jej wielka pasja i miłość, szczególnie torty w stylu angielskim. Jej przygoda z tortami zaczęła się parę ładnych lat temu w Birmingham w Anglii, gdzie mieszkała i prowadziła swoją firmę tortową Róża Suszek cake. Możliwość wykonywania tortów na terenie Anglii nauczyła ją bardzo wiele, rynek tortów angielskich jest tam bardzo duży i wymagający .W maju 2016 jej ślubny tort ukazał się w magazynie ślubnym Wedding Honeymoons.
Wszystkie torty Róży można obejrzeć na stronce firmowej
https://www.facebook.com/Torty-Roza-Suszek-628796773870646/
Po powrocie do Polski aktualnie związana jest z Pracownią Tortów REWELKA w Strzelcach Krajeńskich .

27.03.19 o godz.17.30

Szkolenie ma na celu :
-  omówienie proporcji ludzkiego ciała
- zapoznanie się z różnymi rodzajami mas cukrowych do tworzenia figurek
- nauczenie się rzeźbienia prostej mimiki twarzy i ciała
- pokazanie prostych metod modelowania rąk i nóg


W trakcie 4 h szkolenia każdy z uczestników/uczestniczek stworzy własną figurkę – dziewczynkę, którą następnie zabierze do domu. Każdy uczestnik/czka otrzyma w cenie także zestaw narzędzi do modelowania .

Cena : 290 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie komponenty potrzebne podczas warsztatów, napoje bez ograniczeń :  kawa, herbata czy woda oraz ciastka .

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Zapraszamy! 

Ilość wolnych miejsc : 10

Street Food Kambodży - warsztaty z Eweliną Brodnicką z Pichconko.pl

Wraz z Eweliną Brodnicką z Pichconko.pl  zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej. Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka - blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik, fascynatka dobrego jedzenia. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych smaków by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania.
Podczas konsumpcji zamierzamy Wam wyświetlić także slajdy z pobytu w Kambodźy i opowiedzieć o tajemniczym Angkor Wat oraz jeszcze nieodkrytej Kambodży aby przybliżyć Wam ten kraj.

28.03.19 o godz.18.00

Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie. Na dobre rozpoczęcie spotkania oryginalna, słodka przekąska a  w pysznym menu znajdzie się:

Banh Mi - gorące bagietki wypełnione nadzieniem z silky tofu w tempurze hoisin, ziołami - w tym mồng tơi (szpinak malabarskim) czy kolendrą, ogórkiem, chilli i kambodżańskimi kiszonkami do chua (których nauczymy się wspólnie przyrządzać)

Amok - tradycyjna potrawa Kambodży. Warzywna odmiana dania na bazie słodkiego mleka kokosowego i kambodżańskiej pasty kroeung którą stworzymy od podstaw

Khmer Phat Thai - kambodżańska wariacja na temat tajskiego dania Pad Thai. Tu w opcji z ręcznie robionymi kluskami ryżowymi

Banan tempura - na deser gorące, chrupkie, smażone banany

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa.

Ze względu o dbałość środowiska jeśli ktoś chce zabrać coś na wynos prosimy o zabranie pojemników typu lunch box .

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Urodziny dziecięce

.

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

Łagodny i zróżnicowany klimat Gruzji, zapewnia obfitość i różnorodność płodów rolnych, w tym wielu aromatycznych przypraw. W ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Z kolei górskie hale dostarczają baraniny oraz setek gatunków sera. Dzięki temu narodowa kuchnia szczyci się bogactwem potraw.

Zapraszamy na spotkanie z kuchnią gruzińską i uśmiechniętą Tamuną Kiladze, która poprowadzi  warsztaty . Uwielbia gotować, co tylko możliwe, w tym tradycyjne gruzińskie dania oraz eksperymentować w kuchni . Jako bardzo gościnna Gruzinka, gotowanie dla innych daje jej wielką satysfakcję. W przyszłości bardzo by chciała otworzyć własną gruzińską restaurację w Poznaniu aby w jak najlepszy sposób zaprezentować bogatą i egzotyczną kuchnie gruzińską. :)

6.04.19 o godz.12.00

W menu :

- chakhokhbili - kurczak z ziołami i pomidorami
- chaczapuri - serowy chlebek , tzw pizza gruzińska
- lobio - gruzińska fasola z czosnkiem, orzechami , pietruszką i papryczką
- pierożki gruzińskie chinkali z mięsem i aromatycznym bulionem
- pchali - warzywa w orzechowym sosie
- soko ketze - pieczarki zapiekane z serem
- słodkie gozinaki z miodem i orzechami

Koszt : 175 zł brutto ( w tym VAT 23% )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku :
http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak

Zapraszamy do oglądnięcia filmu o naszym studio :

https://www.youtube.com/watch?v=VsWBi0Zafjc

 

Akademia kuchni włoskiej z Nestorem Grojewskim - warsztat 2

Szczegóły wkrótce..

Warsztaty dla Dużych Kucharzy z Julką Cymbaluk Masterchef

Szczegóły niebawem...

Makaroniki z Magic Sweet

Szczegóły wkrótce..

Wielkanoc

.

Wiosenne warsztaty z Anną FIT Żbikowską

Szczegóły wkrótce...

Słodkości bez cukru, laktozy i glutenu z pracowni Cuda Celestyny

Zapraszamy na warsztaty „ Zdrowe słodycze „ , które poprowadzi dla nas Celestyna Krajczyńska ze szczecińskiej pracowni „ Cuda Celestyny „ .

 

Z wykształcenia ekonomistka z zamiłowania kucharka, cukierniczka, pasjonatka zdrowego trybu życia i wielu innych ciekawych tematów.
Od 6 lat działa na rynku szczecińskim pod nazwą "Cuda Celestyny", współpracuje z lokalnymi kawiarniami, do których dostarcza swoje słodycze oraz prowadzi warsztaty i szkolenia z pieczenia oraz gotowania pod kątem chorób i osób na dietach zdrowotnych. Od niedawna właścicielka własnej pracowni w Szczecinie , piecze swoje słodkości najczęściej bez laktozy, bez pszenicy i bez cukru.

 

25.04.19 o godz.18.00

 1. Muffiny czekoladowe - bez pszenicy, bez cukru, bez laktozy

2. Muffiny owocowe - bez pszenicy, bez cukru, bez laktozy

3. Muffiny waniliowe ze skrobi ziemniaczanej - bez pszenicy, bez cukru, bez laktozy

4. Muffiny buraczane - wegańskie, orkisz

5. Granola - wegańska, bez cukru, bez laktozy

6. Orzechowiec z kremem czekoladowym - deserek wegański, bez cukru i bez pszenicy

7. Mus czekoladowy - deserek wegański, bez pszenicy

8. Mus cytrynowo-limonkowy - deserek bez pszenicy, bez cukru

9. tarta z wegańskim lemon curd - orkisz, bez cukru

 Koszt : 175 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata, woda bez ograniczeń, fartuchy na czas warsztatów , skrypt z przepisami
Ze względu na dbałość o środowisko prosimy o przyniesienie własnych pojemników jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 10

Święto

.

Święto

.

Akademia kuchni włoskiej z Nestorem Grojewskim - warsztat 3

Szczegóły wkrótce..

Boże ciało

.

 
 
Partnerzy