Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urodziny

.

Pasta Fresca z owocami morza

Zapraszamy na włoskie warsztaty z makaronem jako temat przewodni . Warsztaty poprowadzi Agnieszka Jasińska, finalistka I edycji Hell's Kitchen .
Agnieszka odbyła 2 tygodniowe szkolenie we Włoszech i wiedzą wyniesioną z tamtego szkolenia chce sie podzielić z nami . 

W menu : 
- Pasta fresca negra con frutti di mare - czarny makaron z sepią ośmiornicy , robiony od zera wraz z krewetkami , mulami i ośmiornicą 
- Gniocchi w kremie z gorgonzoli, szpinaku z prażonymi orzechami
​- Raviolo con uovo - czyli ravioli z płynnym żółtkiem i szałwią 
- Włoskie cantuccini z nasionami kopru

Koszt : 185 zł brutto ( w tym VAT23% ) 

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, napoje: kawa, herbata i woda , skrypt z przepisami, fartuch w użytkowanie, opakowanie na wynos  

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 1

Impreza firmowa DB

.

Kurczak zagrodowy z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na warsztaty z Mistrzem Polski 2016 , kucharzem profesjonalnym i szefem kuchni hotelu Smolarnia Pawłem Salamonem .

Bohaterem naszego warsztatu będzie kurczak zagrodowy, który pochodzi z małych , ekologicznych gospodarstw, ma dostęp do zagrody na świeżym powietrzu , chowany jest bez antybiotyków oraz żywiony  w 100% roślinną karmą bez GMO .

Wraz z dodatkami pod egidą Pawła przygotujecie przepyszne dania.

23.04.18 o godz.18.00 

W menu : 

1.Casserolle z udkiem kurczęcia i warzywami

2. Piersi z kurczaka zagrodowego sous vide z ziemniakami konfitowanymi i nowalijkami

3. Kaszotto z  polędwiczką kurczaka , pieczarkami i sosem z palonych kości kurczaka

4. Kremowe zabajone z owocami  leśnymi

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

​w cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , napoje : kawa, herbata , woda, fartuchy na czas warsztatów , pojemniki na wynos 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
 

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 6
Casserolle z udkiem kurczęcia z  warzywami
2. Piersi z kurczaka zagrodowego sous vide z ziemniakami konfitowanymi i nowalijkami
3. Kaszotto z  polędwiczką kurczaka , pieczarkami i sosem z palonych kości kurczaka
4. Zabajone z owocami  leśnymi

 

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy na warsztaty Duzy kucharz dzieci w wieku 8-12 lat .

25.04.18 godz.17.00 

Na naszych kolejnych warsztatach przygotujemy : 

​- makaron bavette z czosnkiem, cukinią, pietruszką i kurczakiem w sosie śmietanowym 

- chlebek bananowy z czekoladą 

Koszt : 55 zł brutto ( z VAT 23% ) 

​W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do wykonania dań, fartuszki na czas warsztatów, przepisy wysyłane mailem , woda, opakowanie na wynos 

​Ilośc miejsc : 16

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

​Ilość wolnych miejsc : brak

 


 

 

Urodziny

.

Urodziny

.

Studio zamknięte

.

Studio zamknięte

.

Studio zamknięte

.

Studio zamknięte

.

Studio zamknięte

.

Kwiaty z papieru ryżowego do tortów angielskich

Zapraszamy na kolejne warsztaty cukiernicze do Let's cook.
Tym razem tematem szkolenia będą " Kwiaty z papieru ryżowego do tortów angielskich "
Warsztaty poprowadzi Róża Suszek.
​10.05.18 godz.18.00
 
Róża Suszek - Torty i tworzenie dekoracji to jej wielka pasja i miłość, szczególnie torty w stylu angielskim. Jej przygoda z tortami zaczęła się parę ładnych lat temu w Birmingham w Anglii, gdzie mieszkała i prowadziła swoją firmę tortową Róża Suszek cake. Możliwość wykonywania tortów na terenie Anglii nauczyła ją bardzo wiele, rynek tortów angielskich jest tam bardzo duży i wymagający .W maju 2016 jej ślubny tort ukazał się w magazynie ślubnym Wedding Honeymoons.
Wszystkie torty Róży można obejrzeć na stronce firmowej https://www.facebook.com/Torty-Roza-Suszek-628796773870646/
Po powrocie do Polski aktualnie związana jest z Pracownią Tortów REWELKA w Strzelcach Krajeńskich .
O samym szkoleniu - Na szkoleniu nauczymy się w jaki sposób wykonać nietypowe kwiaty z papieru ryżowego .Kwiaty z papieru jadalnego to świetna propozycja dekoracji tortów zarówno w stylu angielskim jak i dekorowanych kremem. Każdy stworzony kwiat z papieru ryżowego to małe dzieło sztuki, który sprawia iż udekorowany nim tort zachwyca swoją elegancją. Wykonanie takich kwiatów wymaga odrobiny wiedzy, pasji i fantazji a efekt końcowy wprawia w zachwyt.
Każdy z uczestników od podstaw wykona po kilka kwiatów z papieru ryżowego na drucikach, pomaluje je przy użyciu airbruscha,wycieniuje je przy użyciu pędzli i barwników jadalnych tak aby stworzyć małe działa sztuki. Omówimy również i pokażemy zastosowanie papieru ryżowego w dekoracji tortu.np przy robieniu spękań na tortach.

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania kwiatów, napoje : woda, kawa, herbata, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami, opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel. 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 5

Owoce Morza z Krzysztofem Marciniakiem

Owoce morza to dość kontrowersyjny temat. Wiele osób nie może się do nich przekonać, jako powody wskazując specyficzny zapach i wygląd oraz trudności w ich jedzeniu. Zaś ci, którym one smakują, zazwyczaj są ich wiernymi wielbicielami. Entuzjaści owoców morza zamawiają je niemal podczas każdej wizyty w restauracji, a także chętnie podają je w trakcie domowych przyjęć. Zdarza się, że wprawiają tym w zakłopotanie swoich mniej „obytych” znajomych, którzy nie mają pojęcia, z czym i w jaki sposób należy spożywać tego typu dania.
Nic dziwnego, że wielu z nas owoce morza kojarzą się egzotycznie i wywołują wiele wątpliwości związanych z ich przyrządzaniem, podawaniem oraz konsumpcją. Małże, ośmiorniczki czy krewetki trudno zaliczyć do narodowych, polskich dań. Przywędrowały do nas z innych krajów stosunkowo niedawno i choć od tego czasu zdążyły uzbierać naprawdę imponujące grono miłośników, wielu osobom wciąż wydają się mało apetyczne i trudne w „obsłudze”

Na naszych warsztatach 11.05.18 o godz.18.00 przybliżymy Państwu choć trochę temat owoców morza. Przygotujemy aż 4 dania a do tego deser ( łącznie 5 dań ! )
Warsztaty poprowadzi Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny z 16 letnim stażem.
W menu :
- domowe ziołowe gnocci z frutti di mare i sosem arabbiata
- pieczona ośmiornica na sałacie z 2 dipami z bakłażana i karczocha
- mule na 2 sposoby z boczkiem i pomidorami
- aromatyczne flaczki z kalmarów ze świeżym majerankiem i grzybami
- strudel ze śliwką i gruszką , kardamonem i miodem polany sosem orzechowym
Koszt : 230 zl brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów , opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Kuchnia hiszpańska z Adrianem Stojewskim

Kuchnia hiszpańska to jedna z najsmaczniejszych kuchni na świecie. Królują w niej intensywne smaki, barwy i aromaty. Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych

Zapraszamy na hiszpańskie warsztaty z Adrianem Stojewskim
12.05.18 godz.12.00 ( sobota !! )

Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger – tastesofspain.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

W menu same klasyki hiszpańskie :

- tapas - patatas con alli z chorizo ( przystawka )
- gaspachio andaluzyjskie ( zupa )
- paella z owocami morza ( danie główne )
- crema catalana ( deser )
Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda, skrypt z przepisami , pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 12

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy małych kucharzy 5-7 lat na kolejne warsztaty Mały Kucharz
14.05.17 o godz.17.00 przygotujemy :
- wiosenną sałatkę z nowalijkami, makaronem i jajkiem
- deser banofee pie z bananami, czekoladą, ciastkami i tartą czekoladą
Koszt : 50 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
ilość miejsc : 18
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań , fartuszki i czapki na czas warsztatów, woda, opakowanie na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel.512466570

Ilość wolnych miejsc :brak

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy starsze dzieci na nasze kolejne warsztaty Duży Kucharz .
16.05.18 o godz.17.00
Przygotujemy :
- zapiekankę z brokuła, mozarelli , ziół oraz sera
- maślane rogaliki z różnymi marmoladami Maman
Ilość miejsc : 16
Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuszki na czas warsztatów, woda, opakowanie na wynos, przepisy wysyłane mailem
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

​Ilość wolnych miejsc : 11

Smak i piękno , warsztaty urody i smaku z firmą Silcare oraz wizażystką Moniką Kowalską

Zapraszamy wszystkie Panie na wyjątkowe warsztaty pod tytułem
" Smak i piękno " warsztaty z firmą Silcare oraz wizażystką Moniką Kowalską
18.05.18 o godz.17.30 !!
Warsztaty będą składały się aż z 3 części :

Część I - poprowadzi uznana w Gorzowie wizażystka i makijażystka, Monika Kowalska z Dashka Visage, która pracuje przy wielu modowych eventach w Gorzowie.
- omówienie bazy każdej szafy, czyli co mieć trzeba a resztę zmieniać dodatkami,
- praca z chustami, jak sprawdzić w jakim kolorze dobrze wyglądamy,
- najnowsze trendy na wiosna lato 2018,
- jak ubraniem podkreślić atuty naszej sylwetki, jak zakryć defekty,
- wpływ kolorów na nas i otoczenie,

Część II - 15 minut dla Twoich paznokci - czyli krótki wykład na temat pielęgnacji paznokci produktami firmy Silcare

Część III - Smak, czyli zdrowe gotowanie na wiosnę
- Zielony krem z groszku z czerwonym pieprzem, oliwą pietruszkową, kleksem śmietankowym i kiełkami
- Pierożki z kaszy gryczanej, sera i prażonej cebulki na puree marchewkowym
- Muffiny marchewkowe z bakaliami , z polewą pomarańczową z zestem z pomarańczy i pudrem pomarańczowym
Koszt : 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

KAŻDA Z PAŃ OTRZYMA UPOMINEK OD FIRMY SILCARE !
W cenie : napoje : kawa, herbata , woda, skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów, opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Przyjdź do nas , porozmawiaj po babsku , pogotuj po babsku i odpręż się !

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

21.05.18 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby dostępne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 160 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 512466570

​Ilość wolnych miejsc : 1

Kuchnia hinduska i tajemnice garam masali

Kuchnię indyjską wyróżnia korzystanie z największej ilości suszonych przypraw: goździków, papryki, chilli, gałki muszkatołowej, kopru, kminu, kozieradki itp. itd. . Hinduskie gotowanie wyróżniają niezliczone sposoby ich mieszania w curry, dhal’ach i koft’ach.
Potrawy są ostre albo średnio ostre, smaki południa Indii są zwykle ostrzejsze od tych spotykanych na północy. Potrawy południowych Indii są zwykle wegetariańskie, na północy królują potrawy mięsne.

Zapraszamy w podróż do aromatycznych Indii, opowiemy co to garam masala, z czym to się je i jak ją się przyrządza.
23.05.18 o godz.18.00

Przygotujemy razem :
- zupę daal z soczewicą ,mlekiem kokosowym i garam masala
- curry z kurczakiem z Penjabu z chlebkami paratha
- pierożki samosa vege z ziemniakami i groszkiem z aromatycznym chutneyem z kolendry
- napój bogów, czyli hinduskie mango lassi z wodą różaną

Koszt : 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , napoje : woda, kawa, herbata , przepisy , opakowanie na wynos
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel. 512466570

​Ilość wolnych miejsc :12

Dzień Mamy

Zapraszamy dorosłe dzieci na niezwykłe warsztaty z okazji Dnia Matki. To świetna okazja do spędzenia wspólnie czasu.

25.05.18 o godz.18.00 

Jak co roku we wspólnym gronie przygotujemy :
​- zupę cebulową z grzanką ziołową 
- sałatkę z kaszy bulgur , z grillowanymi szparagami , cukinią, czerwoną cebulą, papryką i dressingiem pietruszkowym 
​- kurczak cacciatore z pieczarkami, oliwkami i passatą pomidorową z ziołowym ziemniakiem hasselback 
​- fondant czekoladowy z pysznym sosem wiśniowym

Koszt : 140 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) od osoby 

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami, napoje bez ograniczeń : woda, kawa, herbata , opakowanie na wynos 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 12

 

 

Rodzinna fiesta czyli warsztaty dla mamy z dzieckiem lub taty z dzieckiem

Uwaga , uwaga !
29.05.18 godz. 17.00
Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :
mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.
Przygotujemy :
- włoskie pizzerinki z różnymi dodatkami
- sałatkę owocową z owoców dostępnych pod koniec maja
- oranżadę pomarańczowa z kostkami lodu i plastrami pomarańczy
koszt : 50 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
W cenie : fartuszki, woda, przepisy , opakowanie na wynos , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań
 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : 6

Uczta mięsna z Krzysztofem Marciniakiem

Warsztaty przygotowywać będzie Krzysztof Marciniak, dokładny i twórczy Szef Kuchni, który zawodowo prowadzi warsztaty, pokazy i szkolenia.
30.05.18 o godz.18.00
W programie:

1. spring rollsy z konfitowanym królikiem , warzywami i domowym sosem chilli
2. pulpety z szarpanej wieprzowiny, z puree z topinamburu i konfitowanym chrupiącym selerem
3. saltimbocca z dzika z sosem winnym i chrupiącymi ziemniakami z szałwią
4. francuskie naleśniki crepes suzette z pomarańczami i sosem pomarańczowym

Czas trwania: 3,5 h
Cena : 180 zł ( z VAT 23% )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : woda, herbata , kawa, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami, opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

​Ilość wolnych miejsc : 12

Urodziny

.

Dzień Dziecka Mały Kucharz 5-7 lat

Zapraszamy małych kucharzy w wieku 5-7 lat na warsztaty z okazji Dnia Dziecka.
1.06.18godz.17.00
W święto każdego dziecka pogotujemy oraz zabawimy się:)
Przygotujemy wspólnie :
- pyszną domową pizzę z wybranymi i ulubionymi dodatkami
- sałatkę owocową z owoców sezonowych
- dressing owocowy
Koszt : 65zł brutto
W cenie : MAŁY PREZENT z okazji Dnia Dziecka, wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje ; sok+ woda, fartuszek na czas warsztatów, przepisy wysyłane mailem do domu, pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 11

Dzień Dziecka Duży Kucharz 8-12 lat

Zapraszamy dużych kucharzy w wieku 8-12 lat na warsztaty z okazji Dnia Dziecka.
2.06.17 godz.11.00
W święto każdego dziecka pogotujemy oraz zabawimy się:)
Przygotujemy wspólnie :
- stripsy z kurczaka, ziemniaczki pieczone wedges, marchewka z groszkiem- czyli pełne danie obiadowe
- muffiny truskawkowe z czekoladą truskawkową Wedla oraz polewami
- cytroneta z lodem i brązowym cukrem

Koszt : 70 zł brutto
W cenie : MAŁY PREZENT z okazji Dnia Dziecka, wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje ; sok+ woda, fartuszek na czas warsztatów, przepisy wysyłane mailem do domu, pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 12

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

4.06.18 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby dostępne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 160 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 11

Pokaz/warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci I grupa

Zapraszamy na niesamowity pokaz i warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci firmy Colorfood z Zabrza. Tego jeszcze w Gorzowie nie było !
​W ramach prezentu na Dzień Dziecka zapraszamy na warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci . 
​W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku . Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu , suchego lodu i tekstur ​oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.
Warsztaty będą prowadzone przez dwóch kucharzy , przy czym każdy z kucharzy prowadzi jeden temat . W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił w gotowaniu na ciekłym azocie. 

​5.06.18 godz.17.00

​Program : 
​- lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dynii 
​- tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego 
​- lody bananowe ze śniegiem kokosowym 
​- tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu 
​- rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu 
​- delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone w ciekłym azocie 
​- zdrowe chipsy z mięty i bazylii 

​Ilość miejsc : 18 
​Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 

Ilość wolnych miejsc : brak

 

 

 

 

Pokaz/warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci II grupa

Zapraszamy na niesamowity pokaz i warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci firmy Colorfood z Zabrza. Tego jeszcze w Gorzowie nie było !
​W ramach prezentu na Dzień Dziecka zapraszamy na warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci . 
​W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku . Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu , suchego lodu i tekstur ​oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.
Warsztaty będą prowadzone przez dwóch kucharzy , przy czym każdy z kucharzy prowadzi jeden temat . W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił w gotowaniu na ciekłym azocie. 

​6.06.18 godz.17.00

​Program : 
​- lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dynii 
​- tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego 
​- lody bananowe ze śniegiem kokosowym 
​- tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu 
​- rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu 
​- delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone w ciekłym azocie 
​- zdrowe chipsy z mięty i bazylii 

​Ilość miejsc : 18 
​Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 

Ilość wolnych miejsc : brak

Azja na talerzu 2

Zapraszamy na drugie warsztaty z cyklu " Azja na talerzu "
Kuchnia azjatycka to potoczne określenie kilku kuchni, do których zaliczamy: kuchnię japońską, kuchnię chińską , kuchnię wietnamską i tajską . Lecz przede wszystkim kuchnia azjatycka jest bardzo zdrowa i smaczna. Mieszkańcy tego regiony świata właśnie dzięki swojej kuchni zawdzięczają brak nadwagi czy chorób cywilizacyjnych. Co charakteryzuje tą kuchnię? Jadłospis składa się przede wszystkim z nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak: olej sezamowy czy olej sojowy, ryb morskich, drobiu, warzyw i owoców.
Zabierzemy Was w kulinarną podróż, gdzie smak słodki będzie przeplatał się z kwaśnym i ostrym.
13.06.18 o godz.18.00
Przygotujemy :

- Spicy Thai noodle soup - ostra zupa tajska z makaronem ryżowym, galangalem, czerwoną pastą chili i kafirem
- Makaron Udon z polędwiczką wieprzową w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami shitake
- Sweet and sour chicken with pinapple - klasyczny kurczak słodko-kwaśny z ananasem i bambusem
- Kluay buat chee - banany gotowane w mleczku kokosowym z cukrem i prażonym sezamem

Koszt : 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie :wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata , woda , fartuchy na czas warsztatów , pojemniki na wynos
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Warsztaty z Agatą Anioł

Szczegóły wkrótce...

Męski Wieczór

Zapraszamy Panów na nasz cykliczny Męski Wieczór z Krzysztofem Marciniakiem, gdzie przewodnim tematem tego warsztatów będzie kaczka , ale nie byle jaka bo BARBARIE .
Kaczka Barbarie jest typem kaczki mięsnej, która charakteryzuje się znacznie mniejszym otłuszczeniem i lepszym umięśnieniem niż inne kaczki. Tym samym zawiera więcej pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Dzięki temu jest idealna do tworzenia dietetycznych i niskokalorycznych potraw.
22.06.18 o godz.18.00
W menu :
- konfitowane udo z kaczki /sos z czerwonej porzeczki /racuchy z cukinii
- pierś z kaczki na różowo //sos cumberland/puree z palonego kalafiora
- carpaccio z wędzonej kaczki /pesto z rukoli i słonecznika/galaretka z rokitnika
- fritatta z kaczki/majonez z buraka /chips orzechowy
- pieczone jabłko z żurawiną i crunchem migdałowym/sos waniliowy
Cena : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty potrzebne do wykonania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, opakowania na wynos, niezapomniana atmosfera

Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 13

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 1, zajęcia nr 1

Zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny,  intensywny kurs dla Dużych Kucharzy.

Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania oraz zabawy .
Turnus nr 1 zaczyna się :
 
25.06.17 - Dzień Polski - spotykamy się o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego ) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem pierogi ruskie z okrasą cebulkową oraz szarlotkę na kruchym spodzie.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00

27.06.17 - Dzień Amerykański - w tym dniu spotkamy się w Ascanie o godz.10.00 , pójdzemy razem zwiedzać kuchnię Bistro Dream Burgera , porozmawiamy z szefem kuchni o pracy w kuchni , sprzętach , organizacji pracy na kuchni oraz przygotowywaniu hamburgerów. Następnie przejedziemy autobusem do studia gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Stanów Zjednoczonych wykonamy własne hamburgery oraz amerykańskie pan cakes z owocami i sosem owocowym . 
​Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk przewidujemy gry i zabawy zespołowe. 
​Koniec zajęć ok 14.30

29.06​.17 - Dzień Włoski - start o godz.10.00 -w tym dniu przygotujemy pizzę z własnymi dodatkami oraz włoskie ciasteczka migdałowe cantucci . Warsztaty zaczniemy prezentacją multimedialną na temat Włoch a ponieważ w tym dniu nie wychodzimy nigdzie ze studia to skupiamy się  na pracy oraz zabawie wewnątrz studia.
Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych. 
Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy spotkanie pod tytułem " Magia dla dzieci" czyli pokaz iluzjonistyczny 15 letniego Wiktora Dabrowskiego.
 
Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30
 
Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem 
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Bistro Acana Dream Burger
- wizyta w Studio Radia Plus 
- spotkanie z bajką 
- pokaz iluzjonistyczny
- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy 
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .
 
Ilość wolnych miejsc : 11

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 1, zajęcia nr 2

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 1 zaczyna się :

25.06.17 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem pierogi ruskie z okrasą cebulkową oraz szarlotkę na kruchym spodzie.
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00

27.06.17 - Dzień Amerykański - w tym dniu spotkamy się w Ascanie o godz.10.00 , pójdziemy razem zwiedzać kuchnię Bistro Dream Burgera , porozmawiamy z szefem kuchni o pracy w kuchni , sprzętach , organizacji pracy na kuchni oraz przygotowywaniu hamburgerów. Następnie przejedziemy autobusem do studia gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Stanów Zjednoczonych wykonamy własne hamburgery oraz amerykańskie pan cakes z owocami i sosem owocowym .
​Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk przewidujemy gry i zabawy zespołowe.
​Koniec zajęć ok 14.30

29.06​.17 - Dzień Włoski - start o godz.10.00 -w tym dniu przygotujemy pizzę z własnymi dodatkami oraz włoskie ciasteczka migdałowe cantucci . Warsztaty zaczniemy prezentacją multimedialną na temat Włoch a ponieważ w tym dniu nie wychodzimy nigdzie ze studia to skupiamy się na pracy oraz zabawie wewnątrz studia.
Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.
Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy spotkanie pod tytułem " Magia dla dzieci" czyli pokaz iluzjonistyczny 15 letniego Wiktora Dąbrowskiego.

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Bistro Acana Dream Burger
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
- pokaz iluzjonistyczny
- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 1, zajęcia nr 3

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 1 zaczyna się :

25.06.17 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem pierogi ruskie z okrasą cebulkową oraz szarlotkę na kruchym spodzie.
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00

27.06.17 - Dzień Amerykański - w tym dniu spotkamy się w Ascanie o godz.10.00 , pójdziemy razem zwiedzać kuchnię Bistro Dream Burgera , porozmawiamy z szefem kuchni o pracy w kuchni , sprzętach , organizacji pracy na kuchni oraz przygotowywaniu hamburgerów. Następnie przejedziemy autobusem do studia gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Stanów Zjednoczonych wykonamy własne hamburgery oraz amerykańskie pan cakes z owocami i sosem owocowym .
​Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk przewidujemy gry i zabawy zespołowe.
​Koniec zajęć ok 14.30

29.06​.17 - Dzień Włoski - start o godz.10.00 -w tym dniu przygotujemy pizzę z własnymi dodatkami oraz włoskie ciasteczka migdałowe cantucci . Warsztaty zaczniemy prezentacją multimedialną na temat Włoch a ponieważ w tym dniu nie wychodzimy nigdzie ze studia to skupiamy się na pracy oraz zabawie wewnątrz studia.
Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.
Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy spotkanie pod tytułem " Magia dla dzieci" czyli pokaz iluzjonistyczny 15 letniego Wiktora Dąbrowskiego.

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Bistro Acana Dream Burger
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
- pokaz iluzjonistyczny
- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Wolnych miejsc : 13

 
 
Partnerzy
  •