Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urlop

.

Wakacyjny kurs Duży Kucharz , turnus 3, zajęcia 1

Zapraszamy dzieci na edycję sierpniową naszych wakacyjnych trzydniowych warsztatów dla Dużych Kucharzy ( 8-12 lat )
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 3 zaczyna się :
20.08.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( za skrzyżowaniem )wejście od strony Rynku Jerzego , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem :
- danie obiadowe : chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
- kruche tartaletki z ciasta 3-2-1 z kremem , owocami i miętą
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00
22.08.18 - Dzień azjatycki - spotykamy się o godz.11.00 w Górce i Kulce , tam mamy degustację lodów naturalnych a następnie przechodzimy spacerem do Restauracji Chińskiej WOK , w której zobaczymy przygotowywanie dań na woku, czyli na żywym ogniu , odbędzie się także konkurs jedzenia ryżu pałeczkami oraz zobaczymy prawdziwego chińskiego kucharza przy pracy. Stamtąd pojedziemy autobusem do studia gdzie oglądniemy krótką prezentację multimedialną na temat krajów i kultury azjatyckiej.
W studio przygotujemy azjatyckie dania : green curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym , warzywami i ryżem oraz tapiokę z musem z mango. W międzyczasie gry, zabawy i kalambury.
Ok 14.30 przewidujemy krótką lekcję z hinduskim nauczycielem jogi z Pawanem Panday ze szkoły jogi OMKAR.
Przewidywany koniec zajęć ok 15.15
24.08.18 - Dzień Francuski - w tym dniu nie mamy żadnych spacerów, zatem dzieci trzeba przywieźć na godzinę 10.00 do studia.
Po prezentacji multimedialnej na temat Francji przygotujemy francuską tartę z pomidorkami, fetą i rukolą oraz francuskie ciasteczka wiatraczki z owocami sezonowymi .
Przygotujemy także pracę techniczną - planszę , gdzie dzieci będą musiały wykazać się wiedzą zgromadzoną podczas naszych 3 dni warsztatowych oraz narysujemy wieżę Eiffla węglem .
Na godz.12.45 przewidziany jest pokaz iluzjonistyczny 15-letniego Wiktora Dąbrowskiego
Na godz.13.30 przewidziane jest spotkanie z kucharzem profesjonalnym i szefem kuchni Krzysztofem Marciniakiem, który zaprezentuje nam różne techniki krojenia nożem.Opowie nam też za co odpowiedzialny jest szef kuchni oraz jak wygląda jego praca.
Po spotkaniu podsumowanie, quizy, gry i zabawy, losowanie nagród.
Pamiątkowe zdjęcie oraz rozdanie dyplomów ok godz.14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz oranżada w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Górce i Kulce - lody
- wizyta w Studio Radia Plus
- ​wizyta w Woku
- lekcja jogi z Pawanem
- bilety autobusowe na powrót
- pokaz iluzjonistyczny
- wizyta kucharza profesjonalnego
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 13

Wakacyjny kurs Duży Kucharz , turnus 3 , zajęcia 2

Zapraszamy dzieci na edycję sierpniową naszych wakacyjnych trzydniowych warsztatów dla Dużych Kucharzy ( 8-12 lat )
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 3 zaczyna się :
20.08.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( za skrzyżowaniem )wejście od strony Rynku Jerzego , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem :
- danie obiadowe : chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
- kruche tartaletki z ciasta 3-2-1 z kremem , owocami i miętą
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00
22.08.18 - Dzień azjatycki - spotykamy się o godz.11.00 w Górce i Kulce , tam mamy degustację lodów naturalnych a następnie przechodzimy spacerem do Restauracji Chińskiej WOK , w której zobaczymy przygotowywanie dań na woku, czyli na żywym ogniu , odbędzie się także konkurs jedzenia ryżu pałeczkami oraz zobaczymy prawdziwego chińskiego kucharza przy pracy. Stamtąd pojedziemy autobusem do studia gdzie oglądniemy krótką prezentację multimedialną na temat krajów i kultury azjatyckiej.
W studio przygotujemy azjatyckie dania : green curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym , warzywami i ryżem oraz tapiokę z musem z mango. W międzyczasie gry, zabawy i kalambury.
Ok 14.30 przewidujemy krótką lekcję z hinduskim nauczycielem jogi z Pawanem Panday ze szkoły jogi OMKAR.
Przewidywany koniec zajęć ok 15.15
24.08.18 - Dzień Francuski - w tym dniu nie mamy żadnych spacerów, zatem dzieci trzeba przywieźć na godzinę 10.00 do studia.
Po prezentacji multimedialnej na temat Francji przygotujemy francuską tartę z pomidorkami, fetą i rukolą oraz francuskie ciasteczka wiatraczki z owocami sezonowymi .
Przygotujemy także pracę techniczną - planszę , gdzie dzieci będą musiały wykazać się wiedzą zgromadzoną podczas naszych 3 dni warsztatowych oraz narysujemy wieżę Eiffla węglem .
Na godz.12.45 przewidziany jest pokaz iluzjonistyczny 15-letniego Wiktora Dąbrowskiego
Na godz.13.30 przewidziane jest spotkanie z kucharzem profesjonalnym i szefem kuchni Krzysztofem Marciniakiem, który zaprezentuje nam różne techniki krojenia nożem.Opowie nam też za co odpowiedzialny jest szef kuchni oraz jak wygląda jego praca.
Po spotkaniu podsumowanie, quizy, gry i zabawy, losowanie nagród.
Pamiątkowe zdjęcie oraz rozdanie dyplomów ok godz.14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz oranżada w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Górce i Kulce - lody
- wizyta w Studio Radia Plus
- ​wizyta w Woku
- lekcja jogi z Pawanem
- bilety autobusowe na powrót
- pokaz iluzjonistyczny
- wizyta kucharza profesjonalnego
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Wakacyjny kurs Duży Kucharz , turnus nr 3, zajęcia 3

Zapraszamy dzieci na edycję sierpniową naszych wakacyjnych trzydniowych warsztatów dla Dużych Kucharzy ( 8-12 lat )
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 3 zaczyna się :
20.08.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( za skrzyżowaniem )wejście od strony Rynku Jerzego , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem :
- danie obiadowe : chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
- kruche tartaletki z ciasta 3-2-1 z kremem , owocami i miętą
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00
22.08.18 - Dzień azjatycki - spotykamy się o godz.11.00 w Górce i Kulce , tam mamy degustację lodów naturalnych a następnie przechodzimy spacerem do Restauracji Chińskiej WOK , w której zobaczymy przygotowywanie dań na woku, czyli na żywym ogniu , odbędzie się także konkurs jedzenia ryżu pałeczkami oraz zobaczymy prawdziwego chińskiego kucharza przy pracy. Stamtąd pojedziemy autobusem do studia gdzie oglądniemy krótką prezentację multimedialną na temat krajów i kultury azjatyckiej.
W studio przygotujemy azjatyckie dania : green curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym , warzywami i ryżem oraz tapiokę z musem z mango. W międzyczasie gry, zabawy i kalambury.
Ok 14.30 przewidujemy krótką lekcję z hinduskim nauczycielem jogi z Pawanem Panday ze szkoły jogi OMKAR.
Przewidywany koniec zajęć ok 15.15
24.08.18 - Dzień Francuski - w tym dniu nie mamy żadnych spacerów, zatem dzieci trzeba przywieźć na godzinę 10.00 do studia.
Po prezentacji multimedialnej na temat Francji przygotujemy francuską tartę z pomidorkami, fetą i rukolą oraz francuskie ciasteczka wiatraczki z owocami sezonowymi .
Przygotujemy także pracę techniczną - planszę , gdzie dzieci będą musiały wykazać się wiedzą zgromadzoną podczas naszych 3 dni warsztatowych oraz narysujemy wieżę Eiffla węglem .
Na godz.12.45 przewidziany jest pokaz iluzjonistyczny 15-letniego Wiktora Dąbrowskiego
Na godz.13.30 przewidziane jest spotkanie z kucharzem profesjonalnym i szefem kuchni Krzysztofem Marciniakiem, który zaprezentuje nam różne techniki krojenia nożem.Opowie nam też za co odpowiedzialny jest szef kuchni oraz jak wygląda jego praca.
Po spotkaniu podsumowanie, quizy, gry i zabawy, losowanie nagród.
Pamiątkowe zdjęcie oraz rozdanie dyplomów ok godz.14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz oranżada w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Górce i Kulce - lody
- wizyta w Studio Radia Plus
- ​wizyta w Woku
- lekcja jogi z Pawanem
- bilety autobusowe na powrót
- pokaz iluzjonistyczny
- wizyta kucharza profesjonalnego
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy na warsztaty Mały Kucharz dzieci w wieku 5-7 lat
Każde z dzieci przygotuje 2 dania, które będzie mogło popróbować na miejscu albo zabrać ze sobą do domu.
28.08.18 o godz.17.00
Przygotujemy wspólnie :
- wykwintne carpaccio z buraka , na pierzynce z rukoli , z dodatkiem sera włoskiego, prażonego słoneczniku oraz sosu balsamico z miodem
- śliwkowy crumble z cukrem pudrem

Koszt : 50 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, przepisy wysyłane mailem , opakowanie na wynos, woda podczas zajęć oraz fartuszek
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :10

Impreza integracyjna Biowet

.

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy na wakacje na nasze standardowe warsztaty Duży Kucharz 8- 12 lat 
Przygotujemy wraz z grupą : 
- makaron z grzybami , pietruszką, kurczakiem i chili
- francuską tartę rustykalną galette ze śliwkami 
Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuszki na czas warsztatów , woda, opakowanie na wynos, przepisy mailem wysyłane do domu 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 
Zapraszamy! 
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !!

Ilość wolnych miejsc : 5

 

 

Rodzinna fiesta czyli warsztaty dla mamy lub taty z dzieckiem

Uwaga , uwaga !
5.09.18 godz. 17.00
Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :
mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.
Przygotujemy :
- tortille z serem , pieczarkami, paprykami i suszonymi pomidorami
- owoce pod kruszonką
koszt : 50 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
W cenie : fartuszki, woda, przepisy , opakowanie na wynos , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : 14
 

Wariacje na temat wołowiny z Krzysztofem Marciniakiem

Zapraszamy na warsztaty związane z obróbką i przygotowaniem wołowiny . Poprowadzi je Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny z wieloletnim stażem w gastronomii. 
Dowiemy się jaka jest różnica pomiędzy rostbefem a antrykotem, co to jest sezonowana wołowina oraz poruszymy wiele innych tematów wokół tego szlachetnego mięsa.

12.09.18 godz.18.00 
Przygotujemy : 
- podwędzany tatar siekany w towarzystwie pikli , oleju szczypiorkowego wraz z grzanką ziołową 
- Boeuf Stroganow -czyli klasyczny gulasz wołowy z pieczarkami i ogórkiem w towarzystwie kremowego puree z młodego ziemniaka z gałką muszkatołową
- Tenderyzowany stek z rostbefu , frytki z pietruszki , jajko, sos demi glas, karmelizowane młode marchewki 
- Strudel ze śliwkami i sosem orzechowym 

Koszt : 180 zł brutto  ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, opakowanie na wynos, napoje: kawa, herbata , woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 12

Babski Wieczór wrzesień

Zapraszamy babeczki na kolejny nasz Babski Wieczór
20.09.18 o godz.18.00
Podczas naszego wieczoru pogotujemy, poplotkujemy a przede wszystkim zrelaksujemy się od codziennego pędu
W menu :
- włoska zupa minnetrone z kluseczkami szałwiowymi
- kurczak cacciatore z ziołową polentą , sałatką z pieczonego kalafiora, ciecierzycy i cukinii z papryką wędzoną i pietruszką
- wege burger z falafele i samodzielnie pieczoną bułką
- koszyczki z ciasta filo z kremem patiessiere z owocami i miętą
Koszt : 135 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuch na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda
skrypt z przepisami, opakowanie na wynos

Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń oraz opłaconej rezerwacji
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!
Ilość wolnych miejsc :8

Francuskie makaroniki

Zapraszamy na warsztaty wypiekania francuskich makaroników.

Francuskie Makaroniki to malutkie, rozpływające się w ustach ciasteczka, które swoją sławę zyskały dzięki Katarzynie Medycejskiej. Choć rodem wywodzą się ze słonecznej Italii, to jednak ogólnoświatową sławę zyskały dzięki królowej Francji, która wprowadziła je na europejskie salony. Przez wieki ich receptura ulegała ciągłemu udoskonaleniu, aby dziś przybrać formę kolorowych, lekkich jak mgiełka skorupek. Choć nazywane są mianem najtrudniejszych ciastek świata, gdyż sztuka ich wypieku jest czasochłonna oraz wymaga posiadania odpowiedniej wiedzy teoretycznej, to jednak ich smak, równoważy wszystkie włożone wysiłki.

Warsztaty poprowadzi Rafał Drzewiecki z Poznania, miłośnik kuchni, w szczególności pasjonat cukiernictwa. Szkolił się u boku profesjonalistów we Francji i Hiszpanii. Swoją wiedzę zdobywa między innymi w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej, Akademii Czekolady oraz czerpiąc wiedzę z różnych profesjonalnych publikacji. Tworząc desery łączy wcześniej zdobytą wiedzę wraz ze swoimi autorskimi pomysłami. W wolnej chwili prowadzi także fanpage Magic Sweet i prowadzi warsztaty cukiernicze w Poznaniu.

Pod okiem Rafała każdy z uczestników będzie miał okazję je samodzielnie upiec. Będziemy używać kolorów i eksperymentować z nadzieniem. Dajcie się ponieść makaronikowej fantazji.


21.09.18 godz.17.30 ( czas ok 4 h ) 

Przygotujemy makaroniki :

-cytrynowy
-kawowy
-whisky
-cynamonowo-pigwowy

Koszt : 230 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, opakowanie na wynos , fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami 
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel. 512466570

Ilość wolnych miejsc : 1

Urodziny dziecięce

.

Mały kucharz 5-7 lat

Szczegóły wkrótce...

Duży kucharz

Szczegóły wkrótce...

Męski Wieczór

Szczegóły wkrótce...

Pad Thai i tajskie curry

Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie niezwykle popularne i uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w., podobnie jak przepisy wywodzące się z kultury muzułmańskiej. Z kolei pomidory i papryczki chili zawdzięczają Tajowie Portugalczykom. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku.

Zapraszamy Was w podróż do aromatycznej Tajlandii, opowiemy o podróży do tego pięknego i coraz bardziej popularnego kraju, historii oraz kuchni Thai.

4.10.18 godz.18.00

W menu :

- Tom Kha Gai - kokosowa zupa z grzybami shitake, chili, kolendrą i kielkami fasoli mung

- klasyczny Pad Thai - podstawowy street food Tajlandii , czyli makaron ryżowy z krewetkami, jajkiem, tofu i kiełkami fasoli mung
- Massaman curry - tajskie danie z kurczakiem, ziemniakami, chili i trawą cytrynową
- deser - smażone banany w cieście z mąki ryżowej i wiórków kokosa z sosem karmelowym


W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc : 14

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 11

Owoce morza z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na warsztaty " Owoce morza " , które poprowadzi zaprzyjaźniony z nami profesjonalny kucharz , Paweł Salamon . Kiedyś szef kuchni włoskiej Don Vittorio, nauczyciel zawodu w szkole gastronomicznej w Gorzowie Wlkp, juror w konkursach gastronomicznych , kucharz z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Spod jego ręki wyszedł laureat konkursu „ Kulinarny talent 2014". Przez dwa lata pracował w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort a obecnie szefuje kuchni Hotelu Konferencyjnego " Smolarnia "w Trzciance. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski i Mistrz Polski 2016. Współtwórca restauracji " Między wierszami " w Gorzowie Wlkp.

Pochodzi z Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie wkroczył na swoją kulinarną ścieżkę. Doświadczenie zdobywa zarówno w Polsce ,we Francji i W Hiszpanii. Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie. Jego potrawy rodzą się odważnie i powstają przy zachowaniu elementarnych, często zapominanych zasad panujących w kuchni. W efekcie końcowym spod jego ręki wychodzą dania będące niepowtarzalną wariacją kulinarną.

8.10.18 godz.18.00 
W menu : 
- ośmiornica duszona w warzywach 
- przegrzebki czyli małże św.Jakuba z karmelizowanym kalafiorem i kaparami 
- krewetki w aksamitnej zupie dyniowej z ziołami i olejem smakowym 
- cannoli z ciasta filo z kremem malinowo-migdałowym 
Koszt : 220 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów, napoje : kawa, herbata , woda , skrypt z przepisami , opakowanie na wynos 
Ilość miejsc : 14 ( obowiązuje kolejność zgłoszeń )

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 

Ilość wolnych miejsc : 2

 

Kuchnia wg 5 przemian z Ziemkową Mamą

Gotowanie według Pięciu Przemian to jedna z wielu metod zastosowania w praktyce chińskiej filozofii przyrody. Filozofia ta powstała około 5 tys. lat temu w Chinach dzięki wnikliwym obserwacjom Natury i jest zawarta w Księdze Przemian, w Yi Jing, w jednym z najstarszych i  najwspanialszych dzieł filozoficznych starożytnych Chin. W Księdze Przemian znajdziemy prawa aktualne po dzień dzisiejszy. Właściwe skomponowany posiłek jest nie tylko smaczny, ale również lekkostrawnyOdpowiednio dobrany pokarm działa, jak lekarstwo.Komponując posiłki bierzemy pod uwagę zarówno smak pokarmu, jak i jego naturę energetyczną, czyli to, czy ma on charakter ochładzający, neutralny, czy rozgrzewający.
Zapraszamy na warsztaty , podczas których będziemy przygotowywać potrawy wg kuchni 5 przemian a poprowadzi jest Ewa Dawidziak, czyli Ziemkowa Mama .

O sobie mówi : Jestem mamą niezwykłego chłopca – Ziemka i to właśnie dzięki niemu odkryłam swoją drogę, która na co dzień daje mi poczucie sensu i spełnienia. Jest to ścieżka samopoznania, rozwoju i pomagania innym w taki sposób, w jaki pomogłam sama sobie i swojej rodzinie. Zajmuję się Tradycyjną Medycyną Chińską i zagadnieniami z obszaru Totalnej Biologii. Wierzę, że to, co jemy i w jaki sposób to robimy, stanowi klucz do zachowania zdrowia, dobrego samopoczucia i podtrzymania energii życiowej. Zapraszam na moje warsztaty. Zapraszam na moją stronę – ziemkowamama.pl

10.10.18 godz.18.00
W menu :

- spaghetti z cieciorką
- zupa mocy
- risotto z czarnej soczewicy
- pasztet jaglany
- owsianka z owocami
- ciasto marchewkowe

Koszt : 159 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , napoje: kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, pojemniki na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń .

Zapraszamy!

Warsztaty z Masterchefem Mateuszem Truszkiewiczem

Zapraszamy na warsztaty Dużych Kucharzy w wieku 8-12 lat , które poprowadzi Mateusz Truszkiewicz 

Mateusz Truszkiewicz – 11 – latek z Zielonej Góry, finalista I edycji programu Masterchef Junior, mały człowiek o wielu talentach. Jego pasją od zawsze było jedzenie i to przywiodło go do kuchni, by samodzielnie komponować smaki i potrawy. Inspiracje czerpie z podróży i pobytów w dobrych restauracjach. Dań nigdy nie odwzorowuje, zawsze dodaje szczyptę siebie. Po programie prowadzi dziesiątki warsztatów i spotkań kulinarnych w całej Polsce i stara się przekonać dzieci do innego jedzenia niż tylko słodycze, a jeśli już to ich zdrowe alternatywy. Współpracuje z zielonogórskim środowiskiem kulinarnym, a jedno z jego dań znalazło się w karcie tutejszej restauracji i było bardzo chętnie zamawiane. Przepisy na jego potrawy można znaleźć w wielu czasopismach lokalnych i ogólnopolskich. W październiku 2016 roku wydał swoją pierwszą książkę kulinarną „Gotować każdy może”, zawierającą 50 przepisów na dania, które go ukształtowały jako młodego kucharza lub utkwiły mu w pamięci po licznych podróżach. Jego książce patronują tak znamienite pisma kulinarne jak Kukbuk i magazyn Kuchnia. Od ponad 2 lat podróżuje po Polsce ucząc dorosłych i dzieci prostych i zdrowych dań podczas licznych warsztatów i spotkań kulinarnych. W lutym 2018 roku wygrał swoją upragnioną statuetkę Masterchefa Juniora w odcinku specjalnym „Masterchef – najlepsi z najlepszych”. Poza gotowaniem pasjonuje się dziennikarstwem, recytuje i gra w zielonogórskiej grupie teatralnej „Trach”, uwielbia język niemiecki, a odpoczywa grając w tenisa i gry strategiczne lub oglądając kolejne części Star Wars. Prowadzi swój blog kulinarny oraz kanał o charakterze podróżniczo – kulinarnym na youtube.

 

11.10.18 godz.17.00 
W menu : 
- Makaron oraz sos aglio olio (oliwa i czosnek z chili) z szynką parmeńską i grzybami;
- Serniczki waniliowo – pomarańczowe z sosem malinowym i praliną orzechową

Koszt : 110 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , woda,  opakowanie na wynos,skrypt z przepisami mailem, fartuszki na czas warsztatów
W CENIE ZAWARTA JEST KSIĄŻKA MATEUSZA, KTÓRĄ KAŻDE DZIECKO ZABIERZE Z AUTOGRAFEM DO DOMU:)

Ilość miejsc  16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

 

Podstawy lukru królewskiego z Piernikowym Rajem

Szczegóły wkrótce..

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

Łagodny i zróżnicowany klimat Gruzji, zapewnia obfitość i różnorodność płodów rolnych, w tym wielu aromatycznych przypraw. W ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Z kolei górskie hale dostarczają baraniny oraz setek gatunków sera. Dzięki temu narodowa kuchnia szczyci się bogactwem potraw.

Zapraszamy na spotkanie z kuchnią gruzińską i uśmiechniętą Tamuną Kiladze, która poprowadzi te warsztaty .

18.10.18 godz.18.00

Przygotujemy :

- Adżapsandali -danie wegetariańskie składające się z bakłażana, ziemniaków, pomidorów, papryki i przypraw.

- Odżachuri - danie mięsne z ziemniakami i cebulą

- Salata nigwzit - sałatka warzywna z sosem orzechowym

- Chinkali - kultowe pierożki gruzińskie z mięsem i bulionem

- Chaczapuri - gruzińska pizza serowa

- Pelamuszi - gruziński deser na bazie soku winogronowego

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata , kawa, opakowanie na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 11

Kuchnia autorska z Dawidem Łagowskim

19.10.18 o godz.18.00 zapraszamy na warsztaty autorskie z Dawidem Łagowskim -szefem Kuchni Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort . Pracował miedzy innymi w poznańskim Sheratonie i hotelu ról Kazimierz. Sięga do tradycji staropolskiej i regionalnej, wzbogacając rodzime dania o własne, niepowtarzalne interpretacje. Chętnie korzysta z hojności otaczającej go natury: sezonowe owoce, warzywa, zioła. Dba o każdy szczegół i świeże składniki. Nowatorsko łączy wino z jedzeniem. Popularyzuje kuchnię wellness podczas autorskich warsztatów, pokazów i szkoleń kulinarnych, ma dobry kontakt z młodzieżą,prowadzi warsztaty w poznańskiej szkole zawodowej Organizator konkursów kulinarnych, Reprezentant Polski w mistrzostwach Świata w Moskwie 2011 CULINARY CUP KREML. Laureat statuetki Hermes 2013 za Najlepszą Restaurację w Regionie dla Restauracji Destylarnia . Wespół autor kolacji podczas poznańskiego Festiwalu Transatlantyk 2013 „Make Hummus Not War” . 2014 oraz 2015 - Grand Award - Trzy widelce w 100 najlepszych restauracji w Polsce . Twórca własnej marki " Manufaktura Łagowski " .

W menu :

-Tatar z tuńczyka /awokado / sezam /glony wakame/ kolendra /chili

-Zupa orientalna / krewetki / mleko kokosowe / trawa cytrynowa

-Antrykot wołowy / grillowane warzywa / beczułeczki ziemniaków / gzik / sos bearnaise

-Beza / mus kawowy / owoce / mięta

koszt : 230 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata, woda, opakowanie na wynos, fartuch na czas warsztatów, niezapomniana atmosfera

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń oraz opłat wstępnej rezerwacji.
Zapraszamy!

Zdrowa kuchnia z Anną Fit Żbikowską

Zapraszamy na warsztaty z Anną Żbikowską - instruktorką fitness, trenerką personalną, fitmamą, zawodniczką Fenixteam, aktualnie współpracująca z Saturn Fitness Gorzów.
Wspólnie poprowadzimy w październiku warsztaty dla kobiet "Jedz i bądź fit" - co jeść i jak jeść by utrzymać formę na lata. Jak komponować zdrowe posiłki, jakie produkty wybierać by cieszyć się pięknym ciałem i dobrym samopoczuciem. Porozmawiamy także jak dojść do formy po ciąży ( Ania niedawno urodziła synka ).
Warsztaty będą składały się z 2 części : teoretycznej ( plus dyskusja ) oraz praktycznej ( wspólne gotowanie ) .

W trakcie warsztatów Ania pokaże nam także małą rozgrzewkę , czyli jakie ćwiczenia możemy wykonywać podczas np gotowania.

 

25.10.18 o godz.18.00
W menu : 

- zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym i chipsem z jarmużu  
- pierożki z mąką pełnoziarnistą , kaszą gryczaną , bobem, miętą i serem włoskim na puree z marchewki 
- leczo z ciecierzycą i kolorowymi paprykami 
- ciasteczko z chia i sezamu, sorbet porzeczkowy, owoce leśne, kruszonka orzechowa

 

Koszt : 140 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
Ilość osób : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty potrzebne do wykonania dań, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata, woda bez ograniczeń, fartuch na czas warsztatów, skrypt z przepisami 

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : 11

Kuchnia hiszpańska z Taste of Spain

Kuchnia hiszpańska to jedna z najsmaczniejszych kuchni na świecie. Królują w niej intensywne smaki, barwy i aromaty. Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych

Zapraszamy na hiszpańskie warsztaty z Adrianem Stojewskim

27.10.18  godz.12.00 ( sobota !! )

Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger – tastesofspain.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

W menu same klasyki hiszpańskie :

- tapas - patatas con alli z chorizo ( przystawka )

- gaspachio andaluzyjskie ( zupa )

- paella z owocami morza ( danie główne )

- crema catalana ( deser )

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda, skrypt z przepisami , pojemniki na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 13

Sushi II

Zapraszamy na warsztaty " Sushi dla zaawansowanych " II stopień
29.10.18 o godz.18.00
Warsztaty są dedykowane dla chętnych pogłębienia swojej wiedzy w zakresie nowych technik sushi
Przygotujemy wspólnie :
- sos KABAYAKI
- spicy mayo
- omlet usuyaki tamago
- tempura ( Ebi tempura - krewetki w tempurze )
- tatar z łososia z sezamem i porem ,
- surimi salad,
Nowe formy sushi:
- Temaki ( zawijane w dłoni – rożek )
- Gunkan – funamori ( łódź, statek )
- Uramaki ( odwrotnie rolowane )
- Futomaki w tempurze
Cena : 195 zł
W cenie : napoje, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań , fartuchy w użytkowanie , skrypt z przepisami, pojemniki na wynos
Wykonane sushi będzie można wziąć ze sobą do domu
Ilość miejsc : 13
Rezerwacje na info@letscook.com.pl

Święto zmarłych

.

Jesienne gotowanie z III Masterchefem Dominiką Wójciak

.

Warszataty serowarskie z Gieno Mientkiewiczem

Szczegóły wkrótce..

Podstawy sushi

Szczegóły wkrótce...

 
 
Partnerzy
  •