Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urlop

.

Jesienne gotowanie z Zosią Zaborowską Masterchef

Zapraszamy Dużych Kucharzy na warsztaty z Zosią Zaborowską , finalistką drugiej edycji Masterchef Junior .

Zosia przegrała z Julką Cymbaluk w finale , ale jej dania docenili wszyscy jurorzy Masterchefa

14.11.18 godz.17.00

Zosia wraz z kucharzami przygotuje :

- meksykańskie burrito z mięsem wołowo-wieprzowym , kukurydzą, chili i czerwoną fasolą

- pan cakes z owocami, czekoladą i frużeliną wiśniową

Koszt : 95 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 16

W cenie : skrypt z przepisami, woda, fartuchy na czas warsztatów, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, pojemniki na wynos

Dzieci będą mogły dowiedzieć się jak wyglądał program " od kuchni" jacy są jurorzy , jak wygląda produkcja TVN-u

Rezerwacje : info@letscook.com.pll lub 512 466570

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak

Urodziny

.

Duży kucharz Azja

Zapraszamy  dużych kucharzy na warsztaty tematyczne " Azja na talerzu " .

W trakcie zajęć będziemy zachęcać do podróżowania  oraz do odkrywania przeróżnych potraw i smaków. Chcemy troszkę choć otworzyć dzieciom horyzonty , przekonać, że nie zawsze podróż musi być droga i spędzona w 4 gwiazdkowym hotelu, a street food jedzony na ulicach Azji to najpyszniejsza rzecz pod słońcem. 

19.11.18 godz.17.00

Wraz z dziećmi oglądniemy prezentację multimedialną na temat krajów azjatyckich a następnie przygotujemy : 

- japoński makaron udon z kurczakiem , imbirem, warzywami, sosem ostrygowym, chili i kolendrą 
- smażone banany w cieście z kokosem wraz z karmelową polewą i cukrem pudrem 

Podczas warsztatów przeprowadzimy quiz wiedzy o azjatyckich krajach wraz z drobnymi nagrodami. 
Wszystkie przygotowane dania dzieci będą mogły zabrać na wynos bądź zjeść na miejscu. 

Koszt : 65 zł ( w tym VAT 23 % ) 

W cenie : wszystkie orientalne komponenty , sprzęty do przygotowania dań,  fartuszek na czas warsztatów, woda, przepisy wysyłane mailem do domu, opakowanie na wynos oraz cudowna atmosfera. 

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy małych podrożników! 

Ilość wolnych miejsc :brak

 

Impreza firmowa PZU

.

Podstawy lukru królewskiego z Piernikowym Rajem

Zapraszamy na kolejne warsztaty z zakresu cukiernictwa – Podstawy dekorowania lukrem królewskim, które poprowadzi Agnieszka Grzesiak z Piernikowego Raju.

Swoją przygodę z piernikami rozpoczęła w 2016r. na Boże Narodzenie i od tamtej pory stara się pogłębiać swoją wiedzę jak i warsztat pracy. Piecze, lukruje i kocha to robić. Oferuje wiele własnych projektów, jednak na życzenie realizuje zamówienia według pomysłu osoby zlecającej, do każdego zlecenia podchodzi z wielkim zaangażowaniem i wkłada wiele serca i pasji. Jej prace możecie podglądnąć na profilu Piernikowy Raj.

 

21.11.18 o godz.17.00

Plan warsztatu :

1. przygotowanie lukru odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień ( koronka, kwiaty, wypełnianie całego ciastka)

2. używanie barwników w proszku, czyli cała wiedza na temat barwienia lukru

3. unikanie błędów które skutkują plamami, przebarwieniami, nierówną fakturą

4. metody suszenia pierników

Na szkoleniu :

1. wypełnimy lukrem  ( polukrujemy) całe ciastko 

2. wypełnimy lukrem część ciastka, przygotowując je do dalszej ozdabiania 

3.  nauczymy się malować różyczki na mokro by wyglądały idealnie i identycznie

4. ozdobimy pierniczek za pomocą szablonu

5. na sam koniec jeśli czas na to pozwoli namalujemy bałwanka :)

Łącznie  przygotujemy 4 ciastka, które uczestnicy otrzymają już gotowe do lukrowania

W CENIE ZAWARTY JEST DODATKOWY KOSZT : PIERNIKÓW, PUDEŁKA ORAZ SZABLONÓW, KTÓRE UCZESTNICY ZABIORĄ ZE SOBĄ DO DOMU

Cena: 210 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie także : napoje bez ograniczeń : woda, kawa, herbata , wszystkie sprzęty potrzebne do lukrowania , fartuszek na czas warsztatów.

Czas trwania : ok 3,5 – 4 h

Ilość miejsc : 16

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel.512466570

Zapraszamy !

Ilość wolnych miejsc : 3


 

Nowoczesna kuchnia polska z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na warsztaty " Nowoczesna kuchnia polska " , które poprowadzi zaprzyjaźniony z nami profesjonalny kucharz , Paweł Salamon . Kiedyś szef kuchni włoskiej Don Vittorio, nauczyciel zawodu w szkole gastronomicznej w Gorzowie Wlkp, juror w konkursach gastronomicznych , kucharz z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Spod jego ręki wyszedł laureat konkursu „ Kulinarny talent 2014". Przez dwa lata pracował w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort a obecnie szefuje kuchni Hotelu Konferencyjnego " Smolarnia "w Trzciance. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski i Mistrz Polski 2016. Współtwórca restauracji " Między wierszami " w Gorzowie Wlkp.
Mistrz Polski kucharzy 2016 i v-ce Mistrz 2017.
Pochodzi z Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie wkroczył na swoją kulinarną ścieżkę. Doświadczenie zdobywa zarówno w Polsce ,we Francji i W Hiszpanii. Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie. Jego potrawy rodzą się odważnie i powstają przy zachowaniu elementarnych, często zapominanych zasad panujących w kuchni. W efekcie końcowym spod jego ręki wychodzą dania będące niepowtarzalną wariacją kulinarną.

26.11.18 godz.18.00

W menu :
- Żurek z kaczki
- Pstrąg z eko łowiska w Zielenicy z szyjkami rakowymi
- Zrazy z dzika z łazankami
- Cepeliny z wędzonym serem
- Gruszka w miodzie i orzechach

Koszt 190 zł brutto ( w tym VAT 23% )
Ilość miejsc : 14
Czas trwania : ok 4 h
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata , woda , skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów, opakowanie na wynos, świetna atmosfera

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość miejsc ograniczona ! Obowiązuje kolejność zgłoszeń oraz opłat za rezerwację wstępną !!

Ilość wolnych miejsc : brak

Burgery z Michałem Orłowskim

Mówimy o nich, że są niezdrowe, że to fast food, a to przecież tylko kolejny mit. Jeżeli znajdzie się odpowiednie miejsce, gdzie jest on robiony zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej albo po prostu przygotujemy go w domu, to nie ma wtedy nic wspólnego ze złym jedzeniem, a może być hitem np. grillowego przyjęcia.

BURGERY – bo o nich mowa , będą tematem głównym warsztatów 23.11.18 o godz.18.00, które dla nas poprowadzi Michał Orłowski

Michał Orłowski -pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski.W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej Casablance
Na warsztatach przygotujemy :
- Klasyczny burger wołowy z włoskim twistem – wołowina mielona z ziołami, neapolitański sos pomidorowy , ziołowy majonez z oliwy, sałata lolo rosso, ser provolone, pomidor, czerwona cebula, ogórek, bułka ziarnista
- Burger drobiowy z avocado- pierś drobiowa saute, lolo blondo, avocado, alioli z czosnku confit, cebula czerwona, cheddar
- Burger Vege- boczniak panierowany, pepperonata, alioli truflowe, lolo rosso, ser mimole

Koszt : 185 zł ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!
Ilość wolnych miejsc : 8

 



 

 

Warsztaty z Matką Smakoterapią

Kulinarna podróż trwa! trasa promocyjna 2 książki Iwony Zasuwy
Smakoterapia na słodko i na wytrawnie w Let's cook !

24.11.18 godz.12.00 ( sobota !! )

Z miłości do dziecka dzieją się w życiu matki niesamowite rzeczy! Bo któż by pomyślał, że z wyzwania jakim było gotowanie dla wybrednego alergika zrodzi się tyle pomysłów na przepyszne i zdrowe potrawy roślinne? Że jedzenie sezonowe, a więc i niedrogie, w rytmie slow, może być tak różnorodne, kolorowe i apetyczne?
Przy okazji wydania drugiej książki zapraszam na wspólne gotowanie i smakowanie prostych potraw roślinnych, bez cukru nabiału i glutenu.

Na słodko:
-sezamki domowe
-proste ciasteczka ze swieżą śliwką
-brownie wegańskie z owocami
-chlebek jaglany z suszoną śliwką

Na wytrawnie:

-bakłażan opiekany - najlepszy!
-genialne naleśniki z warzywami
-niezwykła zupa krem z poczciwej marchwi
-kluseczki nadziewane pysznościami - ulubione

O Smakoterapii:
Iwona Zasuwa - muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah.
Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. W 2017 roku wydała długo wyczekiwaną i bestsellerową już książkę "Smakoterapia. Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru", we wrześniu 2018 roku światło dzienne ujrzała jej kontynuacja "Smakoterapia 2".

Koszt : 195 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do wykonania dań, napoje : kawa, herbata , woda, skrypt z przepisami, opakowanie na wynos, fartuchy na czas warsztatów
Rezerwacje : info@letscok.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 7

Sushi II

Zapraszamy na warsztaty " Sushi dla zaawansowanych " II stopień
28.11.18 o godz.18.00
Warsztaty są dedykowane dla chętnych pogłębienia swojej wiedzy w zakresie nowych technik sushi
Przygotujemy wspólnie :
- sos KABAYAKI
- spicy mayo
- omlet usuyaki tamago
- tempura ( Ebi tempura - krewetki w tempurze )
- tatar z łososia z sezamem i porem ,
- surimi salad,
Nowe formy sushi:
- Temaki ( zawijane w dłoni – rożek )
- Gunkan – funamori ( łódź, statek )
- Uramaki ( odwrotnie rolowane )
- Futomaki w tempurze
Cena : 195 zł
W cenie : napoje, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań , fartuchy w użytkowanie , skrypt z przepisami, pojemniki na wynos
Wykonane sushi będzie można wziąć ze sobą do domu
Ilość miejsc : 13
Rezerwacje na info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 7

Kuchnia autorska z Dawidem Łagowskim

29.11.18 o godz.18.00 zapraszamy na warsztaty autorskie z Dawidem Łagowskim -szefem Kuchni Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort . Pracował miedzy innymi w poznańskim Sheratonie i hotelu ról Kazimierz. Sięga do tradycji staropolskiej i regionalnej, wzbogacając rodzime dania o własne, niepowtarzalne interpretacje. Chętnie korzysta z hojności otaczającej go natury: sezonowe owoce, warzywa, zioła. Dba o każdy szczegół i świeże składniki. Nowatorsko łączy wino z jedzeniem. Popularyzuje kuchnię wellness podczas autorskich warsztatów, pokazów i szkoleń kulinarnych, ma dobry kontakt z młodzieżą,prowadzi warsztaty w poznańskiej szkole zawodowej Organizator konkursów kulinarnych, Reprezentant Polski w mistrzostwach Świata w Moskwie 2011 CULINARY CUP KREML. Laureat statuetki Hermes 2013 za Najlepszą Restaurację w Regionie dla Restauracji Destylarnia . Wespół autor kolacji podczas poznańskiego Festiwalu Transatlantyk 2013 „Make Hummus Not War” . 2014 oraz 2015 - Grand Award - Trzy widelce w 100 najlepszych restauracji w Polsce . Twórca własnej marki " Manufaktura Łagowski " .

W menu :

-Tatar z tuńczyka /awokado / sezam /glony wakame/ kolendra /chili

-Zupa orientalna / krewetki / mleko kokosowe / trawa cytrynowa

-Antrykot wołowy / grillowane warzywa / beczułeczki ziemniaków / gzik / sos bearnaise

-Beza / mus kawowy / owoce / mięta

koszt : 230 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata, woda, opakowanie na wynos, fartuch na czas warsztatów, niezapomniana atmosfera

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń oraz opłat wstępnej rezerwacji.
Zapraszamy!

Ilośc wolnych miejsc : 2

Urodziny dziecięce

.

Urodziny dziecięce

.

Warsztaty Mikołajkowe Szkoła Drezdenko

.

Mikołajki Szkoła Kłodawa

.

Warsztaty mikołajkowe z DPS Skwierzyna

.

Mikołajki Duży Kucharz

Zapraszamy dzieci w wieku 8-12 lat na warsztaty " specjalne " Mikołajki do Let's cook !
Przygotujemy wspólnie :
- pierożki ruskie z prażoną cebulką
- korzenne pierniczki lukrowane kolorowym lukrem oraz posypkami
Napiszemy wspólnie list do Mikołaja, przygotujemy pracę ręczną pod tytułem " Choinka " i porozmawiamy o Świętach Bożego Narodzenia .
Pierniczki zapakujemy w kolorowe pudełko , ozdobimy wstążeczką i dzieci zabiorą je do domu .
6.12.18 godz.17.00 ( ok 2,5 h )
Ilość miejsc : 16
Koszt : 75 zł
W cenie :
wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, pojemniki na wynos , materiały papiernicze, przepisy do domu, woda , soki , niezapomniana atmosfera.
Mile widziane czapki Mikołaja i pomalowane buzie :)))
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : brak

Wigilia firmowa firmy Silcare

.

Kuchnia molekularna z Colorfood

Zapraszamy na niesamowity pokaz i warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci firmy Colorfood z Zabrza.
​W ramach prezentu na Mikołajki zapraszamy na warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci .
​W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku . Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu , suchego lodu i tekstur ​oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.
Warsztaty będą prowadzone przez dwóch kucharzy , przy czym każdy z kucharzy prowadzi jeden temat . W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił w gotowaniu na ciekłym azocie.

​10.12.18 godz.17.00

​Program :
​- lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dynii
​- tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego
​- lody bananowe ze śniegiem kokosowym
​- tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu
​- rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu
​- delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone w ciekłym azocie
​- zdrowe chipsy z mięty i bazylii

​Ilość miejsc : 18
​Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : brak

Kuchnia włoska z Nestorem Grojewskim

Kochasz Włochy i kuchnię włoską ?

Te warsztaty są dla Ciebie !
Nasz gość poprowadzi w naszym studio warsztaty kulinarne, które bez wątpienia będą wyjątkową podróżą w krainę najlepszego smaku, najwyższej jakości dań i niesamowitego kunsztu kulinarnego.

Nestor Grojewski przez 9 miesięcy był osobistym kucharzem znanego reżysera Martina Scorsese na planie jego filmu „Gangi Nowego Jorku”. Gotował też dla Cameron Diaz, Leonardo di Caprio czy Daniela Day-Lewisa. Od 2008 roku prowadził swoją autorską restaurację w Rzymie, która uznana została za najlepszą restaurację rybną we Włoszech.

Nestor Grojewski – Chef z zamiłowania i z zawodu z ponad 20 letnim doświadczeniem. Polak z pochodzenia, „Rzymianin” z adopcji. Przyjechał do Włoch w 1987 roku. Mając tylko 12 lat już przejawiał zainteresowania kulinarne. Z czasem postanowił kształcić się w tym właśnie kierunku. Doświadczenie zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i planach filmowych w tym w studio filmowym Cinecitta w Rzymie. Jest częstym gościem programów emitowanych w ogólnopolskich stacjach telewizyjnych. W latach 2015-2016 był specjalnym wykładowcą w Szkole Hotelarskiej w Rzymie, którą sam ukończył.

11.12.18 o godz.18.00

W menu :

-Parmigiana di melanzane con mozzarella fresca e basilico

( torcik z bakłażanow z mozzarellą i świeżą bazylią )

-Lasagna con le cozze, guanciale e broccoli

(Lasagna z mulami, podgardlem i brokułami)

-Pasta con salmone affumicato, pesto fresco e pachino

(Świeży makaron z łososiem wędzonym , ze świeżym sosem pesto i pomidorkami koktajlowymi)

- Tiramisu z mascarpone bez kawy z amaretti

Ilość miejsc : 14

Koszt : 195 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , skrypt z przepisami , opakowanie na wynos

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 6

Monoporcje - warsztaty cukiernicze ze Sweet Magic

Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie cukiernicze " Monoporcje " z Rafałem Drzewieckim z Magic Sweet . Podczas szkolenia Rafał zaprezentuje różnorodne receptury i techniki wyrobu popularnych deserów.
Dodatkowo nauczysz się łączenia ciekawych smaków oraz tekstur , kreatywnego dekorowania i najnowszych trendów w cukiernictwie. 

12.12.18 o godz.17.30

Przygotujemy wspólnie : 
- Sernik z agrestem i pomarańczą
- Pate choux z matchą
- Trio czekoladowo - piernikowe
- Tartaletki z marcepanem i jabłkiem

Koszt : 210 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14

Czas trwania ok 4 h

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , opakowanie na wynos, skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami , napoje : kawa, herbata, woda

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak

 

Babski Wieczór Wigilia

Zapraszamy na nasz  ostatni w tym roku Wigilijny Babski Wieczór . Przyjdź do nas z koleżanką, mamą , przyjaciółką i przy gotowaniu rozluźnij się , poplotkuj a także naucz się gotować pyszne menu złożone z 4 dań.
 

13.12.18 o god.18.00 

Przygotujemy : 

- ribolitę - toskańską zupę fasolową z fasolką borlotti
- carpaccio z buraka z włoskim serem , rukolą, prażonymi orzechami  i dressingiem miodowo-balsamicznym 
- pierożki z bobem, serem, kaszą gryczaną na puree z marchewki z olejem ziołowym
- serniczki z coulis truskawkowym , owocami ,praliną migdałową i miętą 

Koszt :  140 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań,napoje : woda, herbata, kawa, fartuchy na czas warsztatów , opakowanie na wynos, skrypty z przepisami .

Można przynieść winko w torebce !!

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy! 

Ilość wolnych miejsc : brak



 

Szkolenie i warsztaty firmy Bokaro

.

Urodziny

.

Fiesta rodzinna- warsztaty świąteczne rodzica z dzieckiem

Uwaga , uwaga !
17.12.18 godz. 17.00
Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :
mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.
Przygotujemy :
- skrzydełka po amerykańsku , ziemniaczki z piekarnika i surówkę coleslaw z pietruszką
- ciasteczka świąteczne " wiatraczki " z ciasta francuskiego z dżemami i cukrem pudrem
koszt : 55 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
 
W wolnej chwili dzieci narysują bądź napiszą list do świętego Mikołaja .

W cenie : fartuszki, woda, opakowanie na wynos , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , materiały papiernicze i wszelkie pomoce , relacja zdjęciowa, przepisy mailem do domu , niezapomniana atmosfera

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : 14
 

Mały Kucharz 5-7 lat

Zapraszamy naszych małych kucharzy w wieku 5-7 lat na warsztaty świąteczne na których przygotujemy 2 świąteczne dania :
- szubę śledziowo-buraczano-jajeczną
- pierniczki na miodzie z polewami i posypkami
Po wykonaniu zapakujemy dzieciom dania do domu, gdzie będą mogły się pochwalić przed rodzicami.
Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania 2 dań, opakowanie na wynos, fartuszki i czapki na czas warsztatów , woda , przepisy mailem do domu
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje pierwszeństwo rezerwacji oraz opłaty miejsc.
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 12

Męski Wieczór

Zapraszamy na ostatni w tym roku Męski Wieczór, gdzie Panowie w swoim gronie pod okiem kucharza profesjonalnego Krzysztofa Marciniaka przygotują 5 daniowe menu .
21.12.18 o godz.18.00
W menu :
- rozgrzewająca kwaśnica na żeberkach i wędzonce
- tatar z surowego i wędzonego pstrąga , piklowane szalotki w cherry , grzybki
- supreme z kurczaka z mascarpone , tymiankiem i limonką , ciastko z cieciorki, buraki w balsamico
- ekskluzywny pasztet z dziczyzny z grzybami ( zabierzecie go na wynos do domu )

- bajaderki z rumem i orzechami

Koszt : 185 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , napoje : kawa, herbata, woda , opakowanie na wynos, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i wpłat
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!
 

Duży Kucharz Ferie

Szczegóły wkrótce..

Duży Kucharz Ferie

Szczegóły wkrótce..

Duży Kucharz Ferie

Szczegóły wkrótce..

Finger Food ze świata -imprezowe zakąski z Agnieszką Jasińską

Szczegóły wkrótce..

Praliny- czekolada ze Sweet Magic

Szczegóły wkrótce..

Warszataty serowarskie z Gieno Mientkiewiczem

ABC serowarstwa.
Chcecie się nauczyć robić sery? To nie jest tak trudne jakbyście sobie wyobrażali.

 
Większość potrzebnego sprzętu posiada każda domowa kuchnia, a jeśli czegoś brakuje, bez trudu można zamówić przez Internet. Reszta jest wiedzą i doświadczeniem, najważniejsze jest aby zacząć.
Na miejscu zrobimy ser typu holenderskiego czyli domową goudę i każdy wyjdzie z własnym serem z naszych warsztatów. Warsztaty "ABC Serowarstwa" to kilka godzin czegoś więcej niż zabawa - to pierwsze kroki na drodze do serowej przygody. Trzeba uważać, bo potrafi wciągać. Szkoleniu towarzyszy degustacja unikalnych serów zagrodowych. A też coś z serem ugotujemy.
 
Warsztaty poprowadzi Gieno Mientkiewicz.
Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.
Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził w Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Szkoli, prowadzi serowe warsztaty i degustacje. Doradca serowy większości topowych kucharzy.
 
Oprócz domowej goudy przygotujemy desery z serami :
       - kogel mogel z serem pleśniowym
       - deser z wędzonego sera i jabłek
       - młody ser z prażonym makiem
 
Będzie dużo o serach , o ich produkcji i rodzajach, a uczyć będziecie się od najlepszego serowara w Polsce.
 
22.02.19 godz.18.00
 
Koszt : 200 zł ( w tym VAT 23 % )

 
W cenie : podpuszczka,  świeże mleko , wszystkie produkty do przygotowania deserów, gaza , foremki do formowania sera, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata , woda bez ograniczeń, fartuch na czas warsztatów, przepisy . W cenie też degustacja serów zagrodowych wraz ze świeżym chlebem z Piekarni Szypiórkowscy .
 
Ilość wolnych miejsc : 9
 
 
Partnerzy
  •