Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Męski Wieczór - impreza prywatna

.

Urodziny

.

Steki i wołowina z Krzysztofem Marciniakiem

Zapraszamy na spotkanie miłośników wołowiny w najlepszej odsłonie , które poprowadzi dla nas Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny , doradca kulinarny i trener.
24.10.17 godz.18.00
W menu :
- Stek z antrykotu , ziemniaki hasselback , karmelizowana kalarepa z kardamonem
-Grilowany stek z rostbefu, masło buerre noisette, fritatta ziemniaczana ze szpinakiem
-Ravioli z policzkami wołowymi z sosem myśliwskim
-Suflet czekoladowy z serem pleśniowym , krem chantilly, mus z owoców leśnych z nutą nalewki owocowej
Ilość miejsc : 14
Cena : 180 zł (w tym VAT 23 % )
W cenie : skrypt z przepisami, napoje : woda, kawa, herbata, fartuchy na czas warsztatów, opakowania na wynos
Rezerwacje : info@lescook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc : 1

Warsztaty dla dzieci z Fundacją Pozytywka

.

Kuchnia arabska z Samar Khanafer

27.10.17 o godz.18.00 zapraszamy na warsztaty kuchni arabskiej z Samar Khanafer

Samar Khanafer
Pół Polka, pół Libanka. Ekspert od kuchni bliskowschodniej w Polsce. Autorka kulinarnego bestsellera" Hummus, za’atar i granaty", na co dzień pisze bloga blogSamar.com i mieszka w Warszawie. Jej umiejętności kulinarne docenił m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr w programie Masterchef. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN, stylizuje i pisze przepisy dla najlepszych magazynów kulinarnych.

Arabska karta w sieci restauracji Sphinks to dania jej autorstwa. My zapraszamy na aromatyczne warsztaty oraz opowieści prosto z Libanu

W menu :

- pasta z pieczonych bakłażanów

- arabski chlebek

- aksamitny hummus z oliwą z oliwek i pietruszką

- krem z czerwonej soczewicy

- ryż z kurczakiem i orzechami

- kofta z wołowiny

- arabska sałatka tabbouleh z kaszą bulgur

- cygaretki z ciasta filo

Koszt : 185 zł

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie koomponenty i sprzęty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów , opakowanie na wynos

Reezrwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : brak

Event Ascana

28.10.17 w godz.13-18.00 zapraszamy do Strefy Małego Kucharza na malowanie ciastek oraz ich ozdabianie :)

Nasze stanowiska będą ustawione obok dużej sceny .

Zapraszamy! 

Haloween Party grupa I

Halloween party dla dzieci w Let's cook !!

30.10.17 godz.17.00 dla dzieci w wieku 7-12 lat ( 2,5 h impreza ).
Wykonamy razem " straszne " potrawy np " Palce wiedźmy ", straszne ciasteczka, popijemy krwawym drinkiem , przygotujemy zupę dyniową , powróżymy i zabawiamy się na dyskotece .
Liczba miejsc ograniczona!
Preferowane straszne przebranie oraz pomalowanie buziek !!
Czas trwania : ok 2,5 h
Koszt : 75 zł brutto ( w tym VAT 23% )

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : brak

 

Haloween Party grupa II

.Halloween party dla dzieci w Let's cook !!

31.10.17 godz.17.00 dla dzieci w wieku 7-12 lat ( 2,5 h impreza ).
Wykonamy razem " straszne " potrawy np " Palce wiedźmy ", straszne ciasteczka, popijemy krwawym drinkiem , przygotujemy zupę dyniową , powróżymy i zabawiamy się na dyskotece .
Liczba miejsc ograniczona!
Preferowane straszne przebranie oraz pomalowanie buziek !!
Czas trwania : ok 2,5 h
Koszt : 75 zł brutto ( w tym VAT 23% )

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : brak

Kuchnia tajska

 

Smaki kuchni tajskiej są bardzo zróżnicowane, od delikatnie aromatycznych do piekielnie ostrych, z których kuchnia tajska jest znana. Znajdziemy tu ostre czerwone i zielone pasty curry, sosy rybne o wyraźnym smaku, niezwykle dużą ilość kolendry, trawy cytrynowej i tajskiej bazylii, owoce morza, mięsa, warzywa i makarony. Całość składa się na lekką aromatyczną i bardzo popularną na całym świecie kuchnię

Zapraszamy na warsztaty kuchni tajskiej do Let's cook
3.11.17 o godz.18.00
 

Przygotujemy razem : 
- aromatyczny bulion z mięsnymi pierożkami wontoni i kolendrą
- thai green curry z kurczakiem w mleczku kokosowym z ryżem jaśminowym , grzybami mun i warzywami 
- sałatka z makaronem ryżowym, chili , cukinią , orzeszkami i sosem słodko-kwaśnym 
- kokosowa tapioka z musem z mango


Koszt : 145 zł brutto ( w tym VAT 23% )
Ilość miejsc : 14
W cenie : skrypt z przepisami, wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, napoje: herbata, kawa i woda, skrypt z przepisami, pojemniki na wynos , fartuchy na czas warsztatów 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc : 6

Urodziny dziecięce

.

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach....
Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

6.11.17 godz.18.30
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.
Porozmawiamy o gotowaniu ryżu oraz jego aromatyzowaniu.
Następnie wykonamy razem :
- maki
- futomaki
- nigiri
- california rolls
- omlet japoński tamago
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 150 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadząca : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 9

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy dzieci w wieku 5-7 lat na warsztaty dla Małych Kucharzy
8.11.17 godz.17.00
Przygotujemy razem :
- ślimaczki z ciasta francuskiego nadziewane serem, szynką i warzywami
- owocowe szaszłyki
Koszt : 50 zł
W cenie : przepisy wysyłane mailem do domu, wszystkie komponenty i sprzęty potrzebne do wykonania dań , fartuszki i czapki kucharskie na czas warsztatów
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje: info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 9

Jesienne wypieki z Anną Zborowską

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Anną Zborowską ze Słodkich Inspiracji .
Pasjonatka kulinarna zakochana w słodkościach. Samouk, który poprzez swój upór, zacięcie i chęć pogłębiania wiedzy spełnia swoje cukiernicze marzenia. W 2013r dostała się do ćwierćfinału POLSKIEGO TURNIEJU WYPIEKOW, gdzie miała okazję być oceniam przez zawodowców: Bożenę Sikoń i Tomasza Dekera. Uwielbia kontakt z ludźmi co można odczuć podczas jej słodkich warsztatów. Od lat prowadzi fanpage Słodkie inspiracje.

9.11.17 o godz.18.00
W menu :

- parfait winogronowe

-czekoladowa rolada kasztanowa

- sernik dyniowy z kajmakiem
...
- tarta daim z granatem i karmelem

-muffiny dyniowe

Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23% )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : woda, herabata, kawa, opakowania na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Kuchnia francusko-hiszpańska z Julienem Garrido

 

Julien Garrdio - mówi o sobie "Jestem Francuzem hiszpańskiego pochodzenia, żyję w Polsce ponad 10 lat, uwielbiam gotowanie i podróże. Pierwsze doświadczenia kulinarne zdobywałem pod okiem moich dwóch babć, jednej z Burgundii, drugiej z okolic Walencji. Kiedy podróżuję, uczę się gotować od spotkanych na drodze osób, jak i od profesjonalnych kucharzy. Od 2 lat prowadzę warsztaty wegetariańskie, które łączą moje pasje. Stawiam na zdrowe jedzenie, bardzo ważny jest dla mnie smak!"

Na moje pierwsze warsztaty w studio kulinarnym Letscook chcę wam zaproponować poznanie dań moich babć.

10.11.17 godz.18.00

 Kuchnia moich babć :

1/ Gougères: przystawka z Burgundii, zapiekane wytrawne "ptysie" serowe w różnych smakach, przekąska ta jest podawana  szczególnie z okazji świąt czy uroczystości jako aperitif.


2/ Pizza de Mamie : do pizzy to daleka droga, we Francji raczej nazwalibyśmy ją: "domową tartą pomidorową", ale taką nazwę wymyśliła moja babcia, a przepis opracowany został podczas Wielkiej Wojny aby wykarmić głodnych generałów. 

3/ Tradycyjna tortilla de patatas z majonezem: tapas, którego można próbować wszędzie, w Hiszpanii serwowany z domowym, pietruszkowym majonezem (który sami wykonamy w trakcie warsztatu).

4/ Sałatka skomponowana  z rożnych smaków i kolorów :  we Francji czy w Hiszpanii sałata musi być,  w Polsce, na słowo sałata mało kto reaguje entuzjastycznie,
ale w takiej wersji z bakaliami, z oliwą, z suszonymi owocami i z kilkoma innymi magicznymi składnikami,  ryzykujecie że się zakochacie.   ;-)
 
Ilość osób : 14
 
Cena : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, pojemniki na wynos, skrypt z przepisami, napoje : woda, kawa, herbata , fartuchy na czas warsztatów 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc : 11

Warsztaty Z TOP Chefem Dawidem Szkudlarkiem

Zapraszamy na warsztaty z kuchni autorskiej Dawida Szkudlarka , zwycięzcy VI edycji programu TOP CHEF Polska ,
Szefa kuchni Folwarku Folińscy w Wysokiej, nauczyciela ZSG w Gorzowie, laureata wielu konkursów kulinarnych.
Jego kuchnia autorska zachwyciła jury na czele z Wojciechem Modestem Amaro .
W naszym studio 14.11.17 o godz.18.00 Dawid poprowadzi swoje autorskie warsztaty o jesiennej tematyce .
W menu :

DYNIA PIŻMOWA W TRZECH ODSŁONACH

PIEROŻKI Z KACZKĄ I DYNIĄ / KREM Z DYNI / PIKLE

TATAR Z PSTRĄGA Z CHRZANEM I OLEJEM RZEPAKOWYM
...
DOMOWY KRAKERS / SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I BURAKÓW

STEK Z DORSZA PODANY W JESIENNYCH BARWACH

BRUKSELKA / JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ / SOS CYTRYNOWY

PTYSIE

KREM POMARAŃCZOWY

Koszt : 240 zł brutto
Ilość miejsc : 14

W cenie : skrypt z przepisami, fartuchy w użytkowanie, napoje : woda, kawa, herbata , pojemniki na wynos , niezapomniana atmosfera
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilośc wolnych miejsc : 10

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy Dużych Kucharzy 8-12 lat na warsztaty kulinarne
16.11.17 godz.17.00
Przygotujemy razem :
- pizzę calzone z gęstym sosem bolognese z dodatkiem marchewki, świeżych ziół i tartego sera
- babeczki czekoladowo - kajmakowe z polewą lukrową
Koszt : 55 zł
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, przepisy mailem do domu, fartuchy w użytkowanie , woda , opakowanie na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc :1

Sushi dla nastolatków 10-18 lat

Zapraszamy na pierwsze warsztaty Sushi dla dzieci .
Warsztaty przewidziane są dla starszych dzieci wieku 10 -18 lat
Zabierzemy Was w podróż do dalekiej Japonii , dowiemy się jak gotować ryż do sushi oraz przygotujemy formy sushi jak nigiri , maki i futomaki z łososiem i warzywami . Zastosujemy kolorowy sezam , spróbujemy także marynowany imbir.
Przygotowane sushi dzieci będą mogły zabrać do domu w pudełkach .
20.11.17 godz.17.00
Cena : 100 zł brutto /osoby
W cenie : maty do rolowania , produkty , opakowania na wynos, woda oraz przepisy.
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Ilość wolnych miejsc 4

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

21.11.17 o godz.18.00 zapraszamy na kolejne warsztaty kuchni gruzińskiej w Let's cook !

Poprowadzi je uśmiechnięta Tamuna Kiladze, gruzinka mieszkająca od dwóch lat w Poznaniu .
Uwielbia gotować, co tylko możliwe, w tym tradycyjne gruzińskie dania oraz eksperymentować w kuchni . Jako bardzo gościnna Gruzinka, gotowanie dla innych daje jej wielką satysfakcję. W przyszłości bardzo by chciała otworzyć własną gruzińską restaurację w Poznaniu aby w jak najlepszy sposób zaprezentow...ać bogatą i egzotyczną kuchnie gruzińską. :)

W menu :
- chakhokhbili - kurczak z ziołami i pomidorami
- chaczapuri - serowy chlebek , tzw pizza gruzińska
- lobio - gruzińska fasola z czosnkiem, orzechami , pietruszką i papryczką
- pierożki gruzińskie chinkali z mięsem i aromatycznym bulionem
- pchali - warzywa w orzechowym sosie
- soko ketze - pieczarki zapiekane z serem
- słodkie gozinaki z miodem i orzechami
Cena : 150 zł brutto ( z VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : napoje, skrypt z przepisami, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, fartuchy w użytkowanie , pojemniki na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc : 11

ABC Kaczki z Krzysztofem Marciniakiem

Zapraszamy na warsztaty dotyczące kaczki . Poprowadzi je Krzysztof Marciniak, kucharz z wieloletnim stażem.

Drób bardzo często gości na polskim stole. W ostatnich latach rośnie zainteresowanie mięsem z kaczki, jednak jego spożycie w Polsce nadal należy do najniższych w Europie. Dawniej kaczki były nieodłącznym elementem wiejskiego krajobrazu. Obecnie potrawy z kaczki ponownie stają się modne, głównie za sprawą restauratorów, którzy podają ją na rozmaite sposoby. Kaczka jest dużo tłustszym mięsem niż indyk i kurczak, uchodzi jednak za bezpieczniejszą i bardziej szlachetną niż produkowany przemysłowo kurczak.

24.11.17 godz.18.00
W menu :
- konfitowane udo z kaczki /sos z pigwy/racuchy z cukinii
- pierś z ka...czki na różowo/sos cumberland/puree z palonego kalafiora
- carpaccio z wędzonej kaczki /pesto z rukoli i słonecznika/galaretka z rokitnika
- fritatta z kaczki/majonez z buraka /chips orzechowy
- pieczone jabłko z żurawiną i crunchem migdałowym/sos waniliowy
Cena : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty potrzebne do wykonania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, opakowania na wynos, niezapomniana atmosfera
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Wegańskie warsztaty z Matką Smakoterapią

Zapraszamy na warsztaty z Iwoną Zasuwą , czyli Matką Smakoterapią. Jej profil na facebooku obserwuje 77 tys ludzi.
Iwona Zasuwa z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu przyświeca motto oparte o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) jak żyć (czyli: co jeść), żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów Ugotuj mi, Mamo na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni cykli edukacyjnych i w...arsztatów kulinarnych dla dorosłych Żyj i jedz zdrowo oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i aktywnie promującej producentów dobrej zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, bez glutenu). Przez internautów nazywana Królową Kaszy Jaglanej.
25.11.17 ( sobota ! ) godz.10.00

W menu :
- orientalna zupa kremowa

- buraczane burgery z jaglanką

- jaglane chlebki w 4 smakach :

1. pomidorowy

2. gryczany

3. ziołowy

4. orientalny z czarnuszką

-pyszny paprykarz - idealny do kanapek

- na słodko ciasteczka jaglane kokosanki

oraz jaglana czekolada
Koszt : 195 zł
Ilość miejsc : 14
W cenie : skrypt z przepisami, wszystkie sprzęty i komponenty potrzebne do wykonania dań, fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata , woda, pojemmniki na wynos
Będzie możliwość zakupu najnowszej książki Iwony " Smakoterapia"
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilośc wolnych miejsc :9

Wegańskie, rozgrzewające warsztaty z Wegan Nerd

Zapraszamy na jesienne , rozgrzewające warsztaty wegańskie z Wegan Nerd. Wegan Nerd to blog Alicji Rokieckiej z Krakowa , ogłoszonego tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants.
Wegan Nerd to blog wegański w 100% roślinny, czyli taki w którym nie znajdziecie przepisów z mięsem, rybami oraz nabiałem w tym mlekiem i innymi produktami odzwierzęcymi. Alicja prowadzi warsztaty w całym kraju .

28.11.17 godz.18.00

W Menu :
-zupa kokosowa- curry z pieczoną dynią

-urad dal z kokosem i czarną gorczycą

-indyjski ryż z kuminową cebulą
...
-sałatka z pieczonych warzyw

-naleśniki z pomarańczą cynamonem i anyżem z małym procentem

Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : skrypt z przepisami, napoje, fartuchy w użytkowanie, wszystkie sprzęty i komponenty do wykonania dań , napoje : kawa, herbata i woda, oraz pojemniki na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc : 10

Pasta Italiana z Agatą Anioł

Agata Anioł poprowadzi w naszym studio 30.11.17 o godz.18.00  warsztaty makaronowe PASTA Italiana.

Agata jest pasjonatką gotowania, prowadzi wraz z przyjaciółką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, jest też wieloletnim członkiem Slow Food Youth Wrocław. W czerwcu 2016 otworzyła swoją restaurację Brylantowa 16 we Wrocławiu specjalizującą się w ręcznie wyrabianych makaronach . W tej materii była szkolona przez Pasta Chefa z 2- gwiazdkowej restauracji Michelin.
Prowadzi warsztaty w Toruniu, Wrocławiu a także niedugo w Gorzowie . 

A w menu : 

1.Raviolo con uovo - raviolo z ricottą i ciekłym żółtkiem
2.Pasta (tagliatelle) Puttanesca - neapolitański makaron z anchois, kaparami, pomidorami i oliwkami
3. Farfalle Boscaiola – makaron kokardki z sosem kremowym, pieczarkami, szynką i pomidorami

4. Klasyczne tiramisu z malinami 
 
Wszystkie makarony będą robione od zera !! Dowiemy sie jaką mąkę używać, czy potrzebne nam jajka do makaronów i poznamy wszystkie inne tajemnice pasty. 
Koszt: 175 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
 
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszyskie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, fartuch na czas warsztatów , pojemniki na wynos  i niezapomniana atmosfera.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc : 2
 

Świąteczne warsztaty z Dominiką Wójciak zwyciężczynią III edycji Masterchef

Szczegóły wkrótce..

Urodziny dziecięce

.

Warsztaty Mikołajki Szkoły Montessori

.

Mikołajki

.

Mikołajki

.

Mikołajki szkoła Montessori w Barlinku

.

Świąteczny Babski Wieczór

Zapraszamy babeczki na ostatni Babski Wieczór w tym roku.
12.12.17 godz.18.00
W fajnej , babskiej atmosferze przygotujemy razem :
- krem z buraka z kleksem śmietanowym i świeżym tymiankiem
- pierożki z policzkami wołowymi na musie kalafiorowym z czerwonym sosem paprykowym
- paluszki grissini z sezamem
- daktylowe kulki mocy z kakao
Koszt : 135 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, pojemniki na wynos
Można przynieść winko w torebce - udostępniamy szkło
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
zapraszamy !

Męska wigilia

Szczegóły wkrótce...

 
 
Partnerzy
  •