Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Męski Wieczór - impreza prywatna

.

Urodziny

.

Impreza firmowa

.

ABC Kaczki z Krzysztofem Marciniakiem

Zapraszamy na warsztaty dotyczące kaczki . Poprowadzi je Krzysztof Marciniak, kucharz z wieloletnim stażem.

Drób bardzo często gości na polskim stole. W ostatnich latach rośnie zainteresowanie mięsem z kaczki, jednak jego spożycie w Polsce nadal należy do najniższych w Europie. Dawniej kaczki były nieodłącznym elementem wiejskiego krajobrazu. Obecnie potrawy z kaczki ponownie stają się modne, głównie za sprawą restauratorów, którzy podają ją na rozmaite sposoby. Kaczka jest dużo tłustszym mięsem niż indyk i kurczak, uchodzi jednak za bezpieczniejszą i bardziej szlachetną niż produkowany przemysłowo kurczak.

24.11.17 godz.18.00
W menu :
- konfitowane udo z kaczki /sos z pigwy/racuchy z cukinii
- pierś z kaczki na różowo/sos cumberland/puree z palonego kalafiora
- carpaccio z wędzonej kaczki /pesto z rukoli i słonecznika/galaretka z rokitnika
- fritatta z kaczki/majonez z buraka /chips orzechowy
- pieczone jabłko z żurawiną i crunchem migdałowym/sos waniliowy
Cena : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty potrzebne do wykonania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, opakowania na wynos, niezapomniana atmosfera
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc : brak

Wegańskie warsztaty z Matką Smakoterapią

Zapraszamy na warsztaty z Iwoną Zasuwą , czyli Matką Smakoterapią. Jej profil na facebooku obserwuje 77 tys ludzi.
Iwona Zasuwa z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu przyświeca motto oparte o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) jak żyć (czyli: co jeść), żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów Ugotuj mi, Mamo na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni cykli edukacyjnych i w...arsztatów kulinarnych dla dorosłych Żyj i jedz zdrowo oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i aktywnie promującej producentów dobrej zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, bez glutenu). Przez internautów nazywana Królową Kaszy Jaglanej.
25.11.17 ( sobota ! ) godz.10.00

W menu :
- orientalna zupa kremowa

- buraczane burgery z jaglanką

- jaglane chlebki w 4 smakach :

1. pomidorowy

2. gryczany

3. ziołowy

4. orientalny z czarnuszką

-pyszny paprykarz - idealny do kanapek

- na słodko ciasteczka jaglane kokosanki

oraz jaglana czekolada
Koszt : 195 zł
Ilość miejsc : 14
W cenie : skrypt z przepisami, wszystkie sprzęty i komponenty potrzebne do wykonania dań, fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata , woda, pojemmniki na wynos
Będzie możliwość zakupu najnowszej książki Iwony " Smakoterapia"
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilośc wolnych miejsc :brak

Wegańskie, rozgrzewające warsztaty z Wegan Nerd

Zapraszamy na jesienne , rozgrzewające warsztaty wegańskie z Wegan Nerd. Wegan Nerd to blog Alicji Rokieckiej z Krakowa , ogłoszonego tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants.
Wegan Nerd to blog wegański w 100% roślinny, czyli taki w którym nie znajdziecie przepisów z mięsem, rybami oraz nabiałem w tym mlekiem i innymi produktami odzwierzęcymi. Alicja prowadzi warsztaty w całym kraju .

28.11.17 godz.18.00

W Menu :
-zupa kokosowa- curry z pieczoną dynią

-urad dal z kokosem i czarną gorczycą

-indyjski ryż z kuminową cebulą

-sałatka z pieczonych warzyw

-naleśniki z pomarańczą cynamonem i anyżem z małym procentem

Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : skrypt z przepisami, napoje, fartuchy w użytkowanie, wszystkie sprzęty i komponenty do wykonania dań , napoje : kawa, herbata i woda, oraz pojemniki na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc :6

Pasta Italiana z Agatą Anioł

Agata Anioł poprowadzi w naszym studio 30.11.17 o godz.18.00  warsztaty makaronowe PASTA Italiana.

Agata jest pasjonatką gotowania, prowadzi wraz z przyjaciółką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, jest też wieloletnim członkiem Slow Food Youth Wrocław. W czerwcu 2016 otworzyła swoją restaurację Brylantowa 16 we Wrocławiu specjalizującą się w ręcznie wyrabianych makaronach . W tej materii była szkolona przez Pasta Chefa z 2- gwiazdkowej restauracji Michelin.
Prowadzi warsztaty w Toruniu, Wrocławiu a także niedugo w Gorzowie . 

A w menu : 

1.Raviolo con uovo - raviolo z ricottą i ciekłym żółtkiem
2.Pasta (tagliatelle) Puttanesca - neapolitański makaron z anchois, kaparami, pomidorami i oliwkami
3. Farfalle Boscaiola – makaron kokardki z sosem kremowym, pieczarkami, szynką i pomidorami

4. Klasyczne tiramisu z malinami 
 
Wszystkie makarony będą robione od zera !! Dowiemy sie jaką mąkę używać, czy potrzebne nam jajka do makaronów i poznamy wszystkie inne tajemnice pasty. 
Koszt: 175 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
 
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszyskie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, fartuch na czas warsztatów , pojemniki na wynos  i niezapomniana atmosfera.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc :brak
 

Świąteczne warsztaty z Dominiką Wójciak zwyciężczynią III edycji Masterchef

Zapraszamy na warsztaty z Dominiką Wójciak , zwyciężczynią III edycji Masterchefa. Dominika równo rok termu po raz pierwszy trafiła pod nasze strzechy, została bardzo ciepło przyjęta, zatem wraca znowu do Gorzowa. Autorka 3 książek kulinarnych : " Warzywo " , " Ziarno " " Kulinarne opowieści " , w trakcie 4 ksiażka, autorka bloga " Kulinarne bezdroża".

1.12.17 godz.18.00

Tym razem zaproponowała menu świąteczne :

- laskowy chai z korzennymi przyprawami i kurkumą
- zakwas na wigilijny barszcz
- idealny przedwojenny barsz z suską i pieczonymi burakami
- marynowane bakłażany a’la śledź w oleju lnianym
- warzywna pieczeń świąteczna z sosem grzybowym
- daktylowo-bananowy piernik

Koszt : 200 zł brutto

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty potrzebne do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów, napoje : kawa, herabata, woda, pojemniki na wynos, niezapomniana atmosfera.

Można przynieść książki Dominiki , aby uzyskać autograf.

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc : 4

 

Urodziny dziecięce

.

Warsztaty Mikołajki Szkoły Montessori

.

Mikołajki Mały Kucharz 5-7 lat

Zapraszamy dzieci w wieku 5-7 lat na " specjalne " warsztaty -Mikołajki do Let's cook !

Przygotujemy wspólnie :


- pierożki z serkiem na słodko 
- korzenne pierniczki lukrowane kolorowym lukrem oraz posypkami

Napiszemy wspólnie list do Mikołaja, przygotujemy pracę ręczną pod tytułem " Choinka "  i porozmawiamy o Świętach Bożego Narodzenia .

Pierniczki zapakujemy w kolorowy bądź przeźroczysty papier, ozdobimy wstążeczką i dzieci zabiorą je do domu .

5.12.17 godz.17.00 ( ok 2, h )

Ilość miejsc : 16

Koszt : 70 zł

W cenie :
wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, pojemniki na wynos , materiały papiernicze, przepisy do domu, woda i soki , niezapomniana atosfera.
Mile widziane pomalowane buzie :)))


Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : brak

Mikołajki Duży Kucharz 8-12 lat

Zapraszamy dzieci w wieku 8-12 lat na " specjalne " warsztaty -Mikołajki do Let's cook !

Przygotujemy wspólnie :

- pierożki ruskie z prażoną cebulką
- korzenne pierniczki lukrowane kolorowym lukrem oraz posypkami

Napiszemy wspólnie list do Mikołaja, przygotujemy pracę ręczną pod tytułem " Choinka "  i porozmawiamy o Świętach Bożego Narodzenia .

Pierniczki zapakujemy w kolorowe pudełko , ozdobimy wstążeczką i dzieci zabiorą je do domu .

6.12.17 godz.17.00 ( ok 2,5 h )

Ilość miejsc : 16

Koszt : 75 zł

W cenie :
wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, pojemniki na wynos , materiały papiernicze, przepisy do domu, woda , soki , niezapomniana atosfera.

Mile widziane czapki  Mikołaja i pomalowane buzie  :)))
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : brak

Warsztaty mikołajkowe II grupa Duży Kucharz 8-12 lat

Zapraszamy dzieci w wieku 8-12 lat na " specjalne " warsztaty -Mikołajki do Let's cook !
Przygotujemy wspólnie :
- pierożki ruskie z prażoną cebulką
- korzenne pierniczki lukrowane kolorowym lukrem oraz posypkami
Napiszemy wspólnie list do Mikołaja, przygotujemy pracę ręczną pod tytułem " Choinka " i porozmawiamy o Świętach Bożego Narodzenia .
Pierniczki zapakujemy w kolorowe pudełko , ozdobimy wstążeczką i dzieci zabiorą je do domu .
7.12.17 godz.17.00 ( ok 2,5 h )
Ilość miejsc : 16
Koszt : 75 zł
W cenie :
wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, pojemniki na wynos , materiały papiernicze, przepisy do domu, woda , soki , niezapomniana atosfera.
Mile widziane czapki Mikołaja i pomalowane buzie :)))
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc : brak

Wpisujemy tylko na listę rezerwową :)

Mikołajki szkoła Montessori w Barlinku

.

Warsztaty dekorowania pierników lukrem królewskim

Nieubłaganie dzień coraz krótszy , nadchodzą tak długo wyczekiwane Święta Bożego Narodzenia .
A jak święta to oczywiście pierniki, najlepsze te własne, lukrowane lukrem królewskim po królewsku oczywiście !
Ręcznie wykonane prezenty jadalne to chyba najlepszy prezent na święta dla swoich bliskich .
W krainę pierników zabierze nas 9.12.17 o godz.10.00
( sobota!) Weronika Cichosz, dekoratorka cukiernicza, autorka bloga torcikownia.blogspot.com oraz właścicielka Akademii Torcikowni; prowadzi szkolenia w różnych miastach w całej Polsce z zakresu dekoracji tortów i innych słodkich wypieków
Artystyczną dekoracją wypieków zajmuje się od ponad 6 lat, w szczególności specjalizuje się w dekoracjach masami cukrowymi ora...z malowanych artystycznie tortach.
Pochodzi z Kaszub i to też motywy z haftów kaszubskich często przewijają się w jej pracach. Zajęła miejsca w konkursach:
- 2015r. drugie miejsce w Międzynarodowym Konkursie Tortów Okolicznościowych EXPO SWEET 2015
- 2017r. udział w Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów Okolicznościowych EXPO SWEET 2017 (zakwalifikowanie się do najlepszej 18 dekoratorów cukierniczych w Polsce)
- 2017r. brązowy medal w międzynarodowym konkursie CAKE INTERNATIONAL w Londynie, w kategorii na małą figurkę
Uczestnicy, korzystając z przygotowanych wcześniej pierniczków nauczą się jak je ozdabiać zarówno przy wykorzystaniu masy cukrowej i lukru królewskiego.
Poznają również podstawowe zasady dekoracji przy użyciu gotowych szablonów kulinarnych oraz pracy za pomocą tylek cukierniczych.
Na warsztatach dekoracji bożonarodzeniowych uczestnicy poznają m.in.:
- podstawy dekoracji lukrem królewskim, jego przygotowanie i tworzenie idealnej konsystencji do dekoracji
- rodzaje tylek cukierniczych, do wykorzystaniu przy tworzeniu ciekawych wzorów z lukru królewskiego na pierniczkach
- podstawy dekoracji przy użyciu gotowych szablonów kulinarnych, oraz możliwości jakie one dają
- podstawy wykorzystania aerografu spożywczego do dekoracji pierniczków
- przepis na doskonałe i smaczne pierniczki
- dekorowanie pierniczków przy użyciu masy cukrowej (wykonywanie m.in. pierniczka w kształcie głowy Mikołaja)
Koszt : 200 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do dekorowania , w tym gotowe pierniki, worki cukiernicze, tylki, podkładki silikonowe, masy cukrowe, lukry królewskie, barwniki , skrypty z przepisami, opakowanie na wynos, napoje : woda, kawa, herbata , przepis na idealne pierniki
Ilośc miejsc : 14
Warsztatt będą trwać ok 3,5 h- 4 h
Rezerwacje info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc : 11

Świąteczny Babski Wieczór

Zapraszamy babeczki na ostatni Babski Wieczór w tym roku.
12.12.17 godz.18.00
W fajnej , babskiej atmosferze przygotujemy razem :
- krem z buraka z kleksem śmietanowym i świeżym tymiankiem
- pierożki z policzkami wołowymi na musie kalafiorowym z czerwonym sosem paprykowym
- paluszki grissini z sezamem
- daktylowe kulki mocy z kakao
Koszt : 135 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, pojemniki na wynos
Można przynieść winko w torebce - udostępniamy szkło
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
zapraszamy !

Ilość wolnych miejsc : 1

Świąteczne wypieki z Anną Zborowską

Zapraszamy na świąteczne warsztaty cukiernicze z Anną Zborowską ze Słodkich Inspiracji .
Pasjonatka kulinarna zakochana w słodkościach. Samouk, który poprzez swój upór, zacięcie i chęć pogłębiania wiedzy spełnia swoje cukiernicze marzenia. W 2013r dostała się do ćwierćfinału POLSKIEGO TURNIEJU WYPIEKOW, gdzie miała okazję być oceniam przez zawodowców: Bożenę Sikoń i Tomasza Dekera. Uwielbia kontakt z ludźmi co można odczuć podczas jej słodkich warsztatów. Od lat prowadzi fanpage Słodkie inspiracje
13.12.17 o godz.18.00
W menu :
-sernik pistacjowy
-tarta piernikowa z pomarańcza
-makowy zawijak
-sernik piernikowy
-nadziane pierniczki
- likier świąteczny
Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : skrypt z przepisami, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, fartuchy na czas warsztatów, napoje : kawa, woda, herbata , opakowanie na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Męska wigilia

Zapraszamy na Męską Wigilię, ostatnie męskie spotkanie w tym roku, które poprowadzi Krzysztof Marciniak, kucharz z wieloletnim stażem, doradca kulinarny i trener.

15.12.17 godz.18.00
W menu :

Śledź/trawa żubrowa/burak/orzech/kardamon
Sheppard Pie
Ser owczy/szyjki rakowe/dorsz/por
Sandacz/veloute/grzyby/pudding gryczany
Filo/stirfry/wędzona makrela/ sos aioli/ jarmuż
Deser świąteczny

Koszt : 170 zł 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, skrypt z przepisami, fartuchy w użytkowanie , napoje : woda, kawa i herbata , pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc :3

Urodziny dziecięce

.

Urodziny

.

Impreza firmowa

.

Impreza firmowa

.

Angielskie torty okazjonalne

Zapraszamy na kolejne warsztaty cukiernicze z Agnieszką Jasińską. Zajęcia poświęcone będą przygotowaniu okazjonalnych 2 piętrowych tortów angielskich.

Na warsztatach nauczycie się wypiekać idealny maślany biszkopt oraz przekładać torty piętrowe. Poznacie metody obsmarowywania tortów na brudno i szlifowania kremem maślanym oraz czekoladowym ganache. Dodatkowo, nauczycie się technik dekoracji tortów m.in.: pikowania, wykańczania lukrem królewskim, wykonywania ozdób z masy cukrowej, przygotowywania i oczyszczania jadalnych kwiatów, malowania na tortach, budowania piętrowych konstrukcji. Prowadzące pokażą też jak ratować zepsuty tort i jak maskować ewentualne błędy.

1.02.18 godz.17.00 !!!

Czas trwania 4h-5h

Przygotujemy :

1. Szampański tort z gruszką

2. Makowy tort z białą czekoladą

3. Kwiaty i dekoracje z masy cukrowej

Każdy z uczestników na warsztacie dostanie na własność zestaw narzędzi do modelowania kwiatów z masy cukrowej, który zabierze ze sobą do domu.

Koszt : 250 zł brutto

Ilość miejsc : 14

W cenie : skrypt z przepisami, wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania tortów , zestaw narzędzi do dekorowania, napoje : woda, kawa, herbata, opakowanie na wynos

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 13

Pączkowe wypieki z Agnieszka Jasińską

Tłusty czwartek swoją nazwę wywodzi od tłustych biesiad, obchodzonych niezwykle hucznie i wesoło na koniec karnawału. Aby tradycji stało się zadość, „ Król Pączek ” zagości w Naszym Studiu Kulinarnym. To wszystko za sprawą Agnieszki Jasińskiej, która o pieczeniu pączków i innych smażonych słodkościach opowie Wam wszystko! Sami przygotujecie ciasto według tradycyjnej receptury, ale nadzienia i polewy zaskoczą was nowoczesnym smakiem i aromatem! Pracownia zamieni się tego dnia w cudowną Pączkarnię, z której zabierzecie do domu przez Was samodzielnie przygotowane słodkie oraz cudnie pachnące wypieki!
2.02.18 o godz.18.00
W menu :

1. pączkowy warkocz z białą czekoladą

2. bliskowschodnie pączusie z wodą różaną

3.smażone wontony z orzechową praliną

4. aksamitne faworki z cynamonem

Koszt : 160 zł brutto ( z VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypty z przepisami , napoje : kawa, herbata i woda , opakowanie na wynos, fartuchy w użytkowanie
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Warsztaty Z TOP Chefem Dawidem Szkudlarkiem

Zapraszamy na warsztaty z kuchni autorskiej Dawida Szkudlarka , zwycięzcy VI edycji programu TOP CHEF Polska ,
Szefa kuchni Folwarku Folińscy w Wysokiej, nauczyciela ZSG w Gorzowie, laureata wielu konkursów kulinarnych.
Jego kuchnia autorska zachwyciła jury na czele z Wojciechem Modestem Amaro .
W naszym studio 28.02.18 o godz.18.00 Dawid poprowadzi swoje autorskie warsztaty .
W menu :

DYNIA PIŻMOWA W TRZECH ODSŁONACH

PIEROŻKI Z KACZKĄ I DYNIĄ / KREM Z DYNI / PIKLE

TATAR Z PSTRĄGA Z CHRZANEM I OLEJEM RZEPAKOWYM

DOMOWY KRAKERS / SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I BURAKÓW

STEK Z DORSZA PODANY W KOLOROWYCH BARWACH

BRUKSELKA / JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ / SOS CYTRYNOWY

PTYSIE

KREM POMARAŃCZOWY

Koszt : 240 zł brutto
Ilość miejsc : 14

W cenie : skrypt z przepisami, fartuchy w użytkowanie, napoje : woda, kawa, herbata , pojemniki na wynos , niezapomniana atmosfera
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilośc wolnych miejsc : 10
 
 
Partnerzy
  •