Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Kuchnia hinduska i tajemnice garam masali

Kuchnię indyjską wyróżnia korzystanie z największej ilości suszonych przypraw: goździków, papryki, chilli, gałki muszkatołowej, kopru, kminu, kozieradki itp. itd. . Hinduskie gotowanie wyróżniają niezliczone sposoby ich mieszania w curry, dhal’ach i koft’ach.
Potrawy są ostre albo średnio ostre, smaki południa Indii są zwykle ostrzejsze od tych spotykanych na północy. Potrawy południowych Indii są zwykle wegetariańskie, na północy królują potrawy mięsne.

Zapraszamy w podróż do aromatycznych Indii, opowiemy co to garam masala, z czym to się je i jak ją się przyrządza.
23.05.18 o godz.18.00

Przygotujemy razem :
- zupę daal z soczewicą ,mlekiem kokosowym i garam masala
- curry z kurczakiem z Penjabu z chlebkami paratha
- pierożki samosa vege z ziemniakami i groszkiem z aromatycznym chutneyem z kolendry
- napój bogów, czyli hinduskie mango lassi z wodą różaną

Koszt : 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , napoje : woda, kawa, herbata , przepisy , opakowanie na wynos
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel. 512466570

​Ilość wolnych miejsc :6

Dzień Mamy

Zapraszamy dorosłe dzieci na niezwykłe warsztaty z okazji Dnia Matki. To świetna okazja do spędzenia wspólnie czasu.

25.05.18 o godz.18.00 

Jak co roku we wspólnym gronie przygotujemy :
​- zupę cebulową z grzanką ziołową 
- sałatkę z kaszy bulgur , z grillowanymi szparagami , cukinią, czerwoną cebulą, papryką i dressingiem pietruszkowym 
​- kurczak cacciatore z pieczarkami, oliwkami i passatą pomidorową z ziołowym ziemniakiem hasselback 
​- fondant czekoladowy z pysznym sosem wiśniowym

Koszt : 140 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) od osoby 

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami, napoje bez ograniczeń : woda, kawa, herbata , opakowanie na wynos 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 10

 

 

Impreza firmowa

.

Rodzinna fiesta czyli warsztaty dla mamy z dzieckiem lub taty z dzieckiem

Uwaga , uwaga !
29.05.18 godz. 17.00
Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :
mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.
Przygotujemy :
- włoskie pizzerinki z różnymi dodatkami
- sałatkę owocową z owoców dostępnych pod koniec maja
- oranżadę pomarańczowa z kostkami lodu i plastrami pomarańczy
koszt : 50 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
W cenie : fartuszki, woda, przepisy , opakowanie na wynos , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań
 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : brak

Urodziny

.

Boże ciało

.

Dzień Dziecka Mały Kucharz 5-7 lat

Zapraszamy małych kucharzy w wieku 5-7 lat na warsztaty z okazji Dnia Dziecka.
1.06.18godz.17.00
W święto każdego dziecka pogotujemy oraz zabawimy się:)
Przygotujemy wspólnie :
- pyszną domową pizzę z wybranymi i ulubionymi dodatkami
- sałatkę owocową z owoców sezonowych
- dressing owocowy
Koszt : 65zł brutto
W cenie : MAŁY PREZENT z okazji Dnia Dziecka, wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje ; sok+ woda, fartuszek na czas warsztatów, przepisy wysyłane mailem do domu, pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : brak

Dzień Dziecka Duży Kucharz 8-12 lat

Zapraszamy dużych kucharzy w wieku 8-12 lat na warsztaty z okazji Dnia Dziecka.
2.06.17 godz.11.00
W święto każdego dziecka pogotujemy oraz zabawimy się:)
Przygotujemy wspólnie :
- stripsy z kurczaka, ziemniaczki pieczone wedges, marchewka z groszkiem- czyli pełne danie obiadowe
- muffiny truskawkowe z czekoladą truskawkową Wedla oraz polewami
- cytroneta z lodem i brązowym cukrem

Koszt : 70 zł brutto
W cenie : MAŁY PREZENT z okazji Dnia Dziecka, wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje ; sok+ woda, fartuszek na czas warsztatów, przepisy wysyłane mailem do domu, pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : brak

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

4.06.18 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby dostępne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 160 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 7

Pokaz/warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci I grupa

Zapraszamy na niesamowity pokaz i warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci firmy Colorfood z Zabrza. Tego jeszcze w Gorzowie nie było !
​W ramach prezentu na Dzień Dziecka zapraszamy na warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci . 
​W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku . Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu , suchego lodu i tekstur ​oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.
Warsztaty będą prowadzone przez dwóch kucharzy , przy czym każdy z kucharzy prowadzi jeden temat . W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił w gotowaniu na ciekłym azocie. 

​5.06.18 godz.17.00

​Program : 
​- lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dynii 
​- tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego 
​- lody bananowe ze śniegiem kokosowym 
​- tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu 
​- rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu 
​- delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone w ciekłym azocie 
​- zdrowe chipsy z mięty i bazylii 

​Ilość miejsc : 18 
​Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 

Ilość wolnych miejsc : brak

 

 

 

 

Pokaz/warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci II grupa

Zapraszamy na niesamowity pokaz i warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci firmy Colorfood z Zabrza. Tego jeszcze w Gorzowie nie było !
​W ramach prezentu na Dzień Dziecka zapraszamy na warsztaty kuchni molekularnej dla dzieci . 
​W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku . Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu , suchego lodu i tekstur ​oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.
Warsztaty będą prowadzone przez dwóch kucharzy , przy czym każdy z kucharzy prowadzi jeden temat . W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił w gotowaniu na ciekłym azocie. 

​6.06.18 godz.17.00

​Program : 
​- lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dynii 
​- tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego 
​- lody bananowe ze śniegiem kokosowym 
​- tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu 
​- rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu 
​- delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone w ciekłym azocie 
​- zdrowe chipsy z mięty i bazylii 

​Ilość miejsc : 18 
​Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 

Ilość wolnych miejsc : brak

Urodziny

.

Urodziny dziecięce

.

Azja na talerzu 2

Zapraszamy na drugie warsztaty z cyklu " Azja na talerzu "
Kuchnia azjatycka to potoczne określenie kilku kuchni, do których zaliczamy: kuchnię japońską, kuchnię chińską , kuchnię wietnamską i tajską . Lecz przede wszystkim kuchnia azjatycka jest bardzo zdrowa i smaczna. Mieszkańcy tego regiony świata właśnie dzięki swojej kuchni zawdzięczają brak nadwagi czy chorób cywilizacyjnych. Co charakteryzuje tą kuchnię? Jadłospis składa się przede wszystkim z nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak: olej sezamowy czy olej sojowy, ryb morskich, drobiu, warzyw i owoców.
Zabierzemy Was w kulinarną podróż, gdzie smak słodki będzie przeplatał się z kwaśnym i ostrym.
14.06.18 o godz.18.00
Przygotujemy :

- Spicy Thai noodle soup - ostra zupa tajska z makaronem ryżowym, galangalem, czerwoną pastą chili i kafirem
- Makaron Udon z polędwiczką wieprzową w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami shitake
- Sweet and sour chicken with pinapple - klasyczny kurczak słodko-kwaśny z ananasem i bambusem
- Kluay buat chee - banany gotowane w mleczku kokosowym z cukrem i prażonym sezamem

Koszt : 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie :wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata , woda , fartuchy na czas warsztatów , pojemniki na wynos
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 12

Letnia kuchnia włoska z Agatą Anioł

Zapraszamy na kolejne warsztaty z Agatą Anioł

Agata jest pasjonatką gotowania, prowadzi wraz z przyjaciółką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, jest też wieloletnim członkiem Slow Food Youth Wrocław. W czerwcu 2016 otworzyła swoją restaurację Brylantowa 16 we Wrocławiu specjalizującą się w ręcznie wyrabianych makaronach . W tej materii była szkolona przez Pasta Chefa z 2- gwiazdkowej restauracji Michelin.
Prowadzi warsztaty w Toruniu, Wrocławiu a także w Gorzowie .
Tematem kolejnych warsztatów będzie letnia kuchnia włoska
15.06.18 godz.18.00
W menu :

- chrupiąca focaccia z pomidorkami i rozmarynem
-Involtini di zucchini – pieczone roladki z cukinii z gorgonzolą, suszonymi pomidorami i bazylią
- risotto nero z krewetkami
- makaron pici all'Aglione - w sosie pomidorowym z czosnkiem i pomarańczą (ciasto bezjajeczne na bazie semoliny)
-panna cotta z sosem truskawkowo-bazyliowym
Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania potraw, skrypt z przepisami, napoje : woda, kawa, herbata, fartuch na czas warsztatów, opakowanie na wynos

 

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !

​Ilość wolnych miejsc : 7

Impreza firmowa

.

Desery lata z owocami

Zapraszamy na słodkie warsztaty " Desery lata z owocami "
Wykorzystamy w deserach to co w czerwcu najlepsze czyli, truskawki, porzeczki czy rabarbar. Nauczymy Was pięknie przystrajać oraz prezentować deser tak aby zachwycić swoich gości.
19.06.18 o godz.18.00
W menu :
- Mini biszkopcik śmietanowy z owocami letnimi , frużeliną truskawkową i kwiatami jadalnymi
-Tartaletki na kruchym spodzie z czekoladową masą na bazie mascarpone z owocami i meliską
-Eton mess z coulis truskawkowym, truskawkami i bezikami
-Jogurtowe serniczki bez pieczenia w słoiczku ,z kruszonką , coulis porzeczkowym, oraz owocami i miętą
Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów , napoje: kawa, woda i mięta, opakowanie na wynos
Wszystkie desery będzie można zabrać do domu.
Prowadząca : Monika Reinhardt
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 11

Męski Wieczór

Zapraszamy Panów na kolejny Męski Wieczór w naszym studio . Warsztaty poprowadzi Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny i doradca kulinarny. 
22.06.18 godz.18.00
W menu :
- Panino vitello e spinaci - cielęcina w bułce ze szpinakiem
- Ośmiornica fritto misto w parmezanie z majonezem szczypiorkowym
- Chrupiąca polenta z grzybami i wędzonym bakłażanem
- Sajgonki z kaczką i słodkim sosem chili
- Panzerotto z bakaliami, czekoladą i musem z mascarpone

Koszt 180 zł brutto ( w tym VAT 23% )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania potraw, skrypt z przepisami, napoje : woda, kawa, herbata, fartuch na czas warsztatów, opakowanie na wynos

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !

Ilość wolnych miejsc : 5

 

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 1, zajęcia nr 1

Zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny,  intensywny kurs dla Dużych Kucharzy.

Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania oraz zabawy .
Turnus nr 1 zaczyna się :
 
25.06.17 - Dzień Polski - spotykamy się o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego ) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym oraz serniczki z ciastkami owsianymi i owocami.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00

27.06.17 - Dzień Amerykański - w tym dniu spotkamy się w Ascanie o godz.10.00 , pójdzemy razem zwiedzać kuchnię Bistro Dream Burgera , porozmawiamy z szefem kuchni o pracy w kuchni , sprzętach , organizacji pracy na kuchni oraz przygotowywaniu hamburgerów. Następnie przejedziemy autobusem do studia gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Stanów Zjednoczonych wykonamy własne hamburgery oraz amerykańskie pan cakes z owocami i sosem owocowym . 
​Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk przewidujemy gry i zabawy zespołowe. 
​W tym dniu przewidujemy ok 14.00 szkolenie dla dzieci na temat pierwszej pomocy z ratownikiem medycznym z Help -Med. Dzieci nauczą się jak ratować ludzkie życie na fantomach.

​Koniec zajęć ok 15.00

29.06​.17 - Dzień Włoski - start o godz.10.00 -w tym dniu przygotujemy pizzę z własnymi dodatkami oraz włoskie ciasteczka migdałowe cantucci . Warsztaty zaczniemy prezentacją multimedialną na temat Włoch a ponieważ w tym dniu nie wychodzimy nigdzie ze studia to skupiamy się  na pracy oraz zabawie wewnątrz studia.
Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych. 
Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy spotkanie pod tytułem " Magia dla dzieci" czyli pokaz iluzjonistyczny 15 letniego Wiktora Dabrowskiego.
 
Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30
 
Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem 
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Bistro Acana Dream Burger
- wizyta w Studio Radia Plus 
- spotkanie z bajką 
- pokaz iluzjonistyczny
- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy 
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .
 
Ilość wolnych miejsc : 2

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 1, zajęcia nr 2

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 1 zaczyna się :

25.06.17 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem pierogi ruskie z okrasą cebulkową oraz szarlotkę na kruchym spodzie.
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00

27.06.17 - Dzień Amerykański - w tym dniu spotkamy się w Ascanie o godz.10.00 , pójdziemy razem zwiedzać kuchnię Bistro Dream Burgera , porozmawiamy z szefem kuchni o pracy w kuchni , sprzętach , organizacji pracy na kuchni oraz przygotowywaniu hamburgerów. Następnie przejedziemy autobusem do studia gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Stanów Zjednoczonych wykonamy własne hamburgery oraz amerykańskie pan cakes z owocami i sosem owocowym .
​Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk przewidujemy gry i zabawy zespołowe.
​Koniec zajęć ok 14.30

29.06​.17 - Dzień Włoski - start o godz.10.00 -w tym dniu przygotujemy pizzę z własnymi dodatkami oraz włoskie ciasteczka migdałowe cantucci . Warsztaty zaczniemy prezentacją multimedialną na temat Włoch a ponieważ w tym dniu nie wychodzimy nigdzie ze studia to skupiamy się na pracy oraz zabawie wewnątrz studia.
Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.
Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy spotkanie pod tytułem " Magia dla dzieci" czyli pokaz iluzjonistyczny 15 letniego Wiktora Dąbrowskiego.

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Bistro Acana Dream Burger
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
- pokaz iluzjonistyczny
- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 1, zajęcia nr 3

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 1 zaczyna się :

25.06.17 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem pierogi ruskie z okrasą cebulkową oraz szarlotkę na kruchym spodzie.
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00

27.06.17 - Dzień Amerykański - w tym dniu spotkamy się w Ascanie o godz.10.00 , pójdziemy razem zwiedzać kuchnię Bistro Dream Burgera , porozmawiamy z szefem kuchni o pracy w kuchni , sprzętach , organizacji pracy na kuchni oraz przygotowywaniu hamburgerów. Następnie przejedziemy autobusem do studia gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Stanów Zjednoczonych wykonamy własne hamburgery oraz amerykańskie pan cakes z owocami i sosem owocowym .
​Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk przewidujemy gry i zabawy zespołowe.
​Koniec zajęć ok 14.30

29.06​.17 - Dzień Włoski - start o godz.10.00 -w tym dniu przygotujemy pizzę z własnymi dodatkami oraz włoskie ciasteczka migdałowe cantucci . Warsztaty zaczniemy prezentacją multimedialną na temat Włoch a ponieważ w tym dniu nie wychodzimy nigdzie ze studia to skupiamy się na pracy oraz zabawie wewnątrz studia.
Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.
Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy spotkanie pod tytułem " Magia dla dzieci" czyli pokaz iluzjonistyczny 15 letniego Wiktora Dąbrowskiego.

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Bistro Acana Dream Burger
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
- pokaz iluzjonistyczny
- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Wolnych miejsc: brak

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 2, zajęcia nr 1

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy - turnus lipcowy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 2 zaczyna się :

16.07.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem
" Radio od kuchni " , gdzie
uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem : 
​- danie obiadowe : kotlet mielony, ziemniaki oraz surówkę 
​- kruche tartaletki z ciasta  3-2-1 z z kajmakiem, owocami i miętą 

Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00


18.07.18 - Dzień hinduski - spotykamy się o 9.30 pod bankiem Millenium na ul Kos.Gdyńskich i wykonujemy spacer do Piekarni Szypiórkowscy na przeciw banku.
​Wejście na zaplecze piekarni, oglądnięcie produkcji chleba i bułek, przyglądnięcie się codziennej pracy piekarzy oraz krótki wykład na temat pieczenia chleba.
Powrót piechotą do studia , gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Indii przygotujemy:
​- curry z kurczaka z warzywami wraz z hinduskimi chlebkami naan
- hinduski deser kheer z ryżem, rodzynkami i wodą różaną 
​Około godziny 13.00 przewidziany jest pokaz tańca hinduskiego Hanny Krajnik .Dla zainteresowanych będzie można także wykonać sobie wakacyjną hinduską hennę na ręce lub nodze. Po tańcach ok godz 13.45 szkolenie z pierwszej pomocy dla dzieci z firmą HELP- Med . 
​Na koniec konkurs rozpoznawania przypraw hinduskich oraz przymierzanie i zdjęcia w oryginalnej Sari przywiezionej z Indii 

​Przewidywany koniec zajęć ok 14.45


20.07​.18 - Dzień Azjatycki ( Tajlandia + Japonia )  - start o godz.10.00 -w tym dniu nie wychodzimy ze studia, zatem przywóz dzieci bezpośrednio do studia.
Po krótkiej prezentacji multimedialnej zapoznamy się ze smakami oraz komponentami do kuchni azjatyckiej .

Następnie przygotujemy :
- smażony makaron chow mein z warzywami, grzybami mun, shitake  i olejem sezamowym 
​- kokosową tapiokę z musem z mango 

 

Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.

Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy pokaz oraz degustacja rolowania sushi przez Sushi Mastera. 

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30 - rozdanie pamiątkowych dyplomów oraz pamiątkowe zdjęcie.

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Piekarni " Szypiórkowscy"
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
​- szkolenie medyczne z I pomocy z firmą Help-Med
- pokaz rolowania sushi wraz z degustacją

- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Ilość wolnych miejsc : 15

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 2, zajęcia nr 2

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy - turnus lipcowy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 2 zaczyna się :

16.07.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem
" Radio od kuchni " , gdzie
uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem : 
​- danie obiadowe : kotlet mielony, ziemniaki oraz surówkę 
​- kruche tartaletki z ciasta  3-2-1 z z kajmakiem, owocami i miętą 

Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00


18.07.18 - Dzień hinduski - spotykamy się o 9.30 pod bankiem Millenium na ul Kos.Gdyńskich i wykonujemy spacer do Piekarni Szypiórkowscy na przeciw banku.
​Wejście na zaplecze piekarni, oglądnięcie produkcji chleba i bułek, przyglądnięcie się codziennej pracy piekarzy oraz krótki wykład na temat pieczenia chleba.
Powrót piechotą do studia , gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Indii przygotujemy:
​- curry z kurczaka z warzywami wraz z hinduskimi chlebkami naan
- hinduski deser kheer z ryżem, rodzynkami i wodą różaną 
​Około godziny 13.00 przewidziany jest pokaz tańca hinduskiego Hanny Krajnik .Dla zainteresowanych będzie można także wykonać sobie wakacyjną hinduską hennę na ręce lub nodze. Po tańcach ok godz 13.45 szkolenie z pierwszej pomocy dla dzieci z firmą HELP- Med . 
​Na koniec konkurs rozpoznawania przypraw hinduskich oraz przymierzanie i zdjęcia w oryginalnej Sari przywiezionej z Indii 

​Przewidywany koniec zajęć ok 14.45


20.07​.18 - Dzień Azjatycki ( Tajlandia + Japonia )  - start o godz.10.00 -w tym dniu nie wychodzimy ze studia, zatem przywóz dzieci bezpośrednio do studia.
Po krótkiej prezentacji multimedialnej zapoznamy się ze smakami oraz komponentami do kuchni azjatyckiej .

Następnie przygotujemy :
- smażony makaron chow mein z warzywami, grzybami mun, shitake  i olejem sezamowym 
​- kokosową tapiokę z musem z mango 

 

Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.

Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy pokaz oraz degustacja rolowania sushi przez Sushi Mastera. 

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30 - rozdanie pamiątkowych dyplomów oraz pamiątkowe zdjęcie.

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Piekarni " Szypiórkowscy"
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
​- szkolenie medyczne z I pomocy z firmą Help-Med
- pokaz rolowania sushi wraz z degustacją

- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Ilość wolnych miejsc : 15

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 2, zajęcia nr 3

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy - turnus lipcowy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 2 zaczyna się :

16.07.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem
" Radio od kuchni " , gdzie
uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem : 
​- danie obiadowe : kotlet mielony, ziemniaki oraz surówkę 
​- kruche tartaletki z ciasta  3-2-1 z z kajmakiem, owocami i miętą 

Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00


18.07.18 - Dzień hinduski - spotykamy się o 9.30 pod bankiem Millenium na ul Kos.Gdyńskich i wykonujemy spacer do Piekarni Szypiórkowscy na przeciw banku.
​Wejście na zaplecze piekarni, oglądnięcie produkcji chleba i bułek, przyglądnięcie się codziennej pracy piekarzy oraz krótki wykład na temat pieczenia chleba.
Powrót piechotą do studia , gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Indii przygotujemy:
​- curry z kurczaka z warzywami wraz z hinduskimi chlebkami naan
- hinduski deser kheer z ryżem, rodzynkami i wodą różaną 
​Około godziny 13.00 przewidziany jest pokaz tańca hinduskiego Hanny Krajnik .Dla zainteresowanych będzie można także wykonać sobie wakacyjną hinduską hennę na ręce lub nodze. Po tańcach ok godz 13.45 szkolenie z pierwszej pomocy dla dzieci z firmą HELP- Med . 
​Na koniec konkurs rozpoznawania przypraw hinduskich oraz przymierzanie i zdjęcia w oryginalnej Sari przywiezionej z Indii 

​Przewidywany koniec zajęć ok 14.45


20.07​.18 - Dzień Azjatycki ( Tajlandia + Japonia )  - start o godz.10.00 -w tym dniu nie wychodzimy ze studia, zatem przywóz dzieci bezpośrednio do studia.
Po krótkiej prezentacji multimedialnej zapoznamy się ze smakami oraz komponentami do kuchni azjatyckiej .

Następnie przygotujemy :
- smażony makaron chow mein z warzywami, grzybami mun, shitake  i olejem sezamowym 
​- kokosową tapiokę z musem z mango 

 

Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.

Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy pokaz oraz degustacja rolowania sushi przez Sushi Mastera. 

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30 - rozdanie pamiątkowych dyplomów oraz pamiątkowe zdjęcie.

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Piekarni " Szypiórkowscy"
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
​- szkolenie medyczne z I pomocy z firmą Help-Med
- pokaz rolowania sushi wraz z degustacją

- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Ilość wolnych miejsc : 15

 
 
Partnerzy
  •