Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urlop

.

Urodziny dziecięce

.

Szkolenie i warsztaty firmy Bokaro

.

Urodziny

.

Wigilia firmowa

.

Fiesta rodzinna- warsztaty świąteczne rodzica z dzieckiem

Uwaga , uwaga !
17.12.18 godz. 17.00
Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :
mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.
Przygotujemy :
- skrzydełka po amerykańsku , ziemniaczki z piekarnika i surówkę coleslaw z pietruszką
- ciasteczka świąteczne " wiatraczki " z ciasta francuskiego z dżemami i cukrem pudrem
koszt : 55 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
 
W wolnej chwili dzieci narysują bądź napiszą list do świętego Mikołaja .

W cenie : fartuszki, woda, opakowanie na wynos , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , materiały papiernicze i wszelkie pomoce , relacja zdjęciowa, przepisy mailem do domu , niezapomniana atmosfera

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : brak
 

Mały Kucharz 5-7 lat

Zapraszamy naszych małych kucharzy w wieku 5-7 lat na warsztaty świąteczne na których przygotujemy 2 świąteczne dania :
- szubę śledziowo-buraczano-jajeczną
- pierniczki na miodzie z polewami i posypkami
Po wykonaniu zapakujemy dzieciom dania do domu, gdzie będą mogły się pochwalić przed rodzicami.
Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania 2 dań, opakowanie na wynos, fartuszki i czapki na czas warsztatów , woda , przepisy mailem do domu
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje pierwszeństwo rezerwacji oraz opłaty miejsc.
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :brak

Warsztaty szkoły sportowej

.

Urodziny

.

Babski Wieczór styczeń

Zapraszamy na nasz kolejny Babski Wieczór . Przyjdź do nas z koleżanką, mamą , przyjaciółką i przy gotowaniu rozluźnij się , poplotkuj a także naucz się gotować pyszną kolację złożoną z 4 dań

11.01.19 o godz.18.00
W menu :
- orientalna zupa z wołowiną, makaronem udon, warzywami, anyżem i kolendrą
- zapiekane pomidory z ziołową crostatą i serem
- burrito z chili con carne, sosem jogurtowo-czosnkowym i kolendrą
- rolada marchewkowa z nadzieniem serowym i cukrem pudrem
Koszt : 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami , napoje : woda, herbata i kawa, opakowanie na wynos, świetna atmosfera
Można przynieść winko w torebce !
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 7

Mały Kucharz Ferie

Szczegóły wkrótce..

Duży Kucharz Ferie-zajęcia nr 1

Zapraszamy Dużych Kucharzy na pierwsze zajęcia w ferie zimowe
Jest to cykl 3 warsztatów, które tworzą całość feryjnych zajęć.
21.01.19 godz.11.00 ( przewidywany koniec 13.00 )
Przygotujemy wspólnie :
- naleśniki z kapustą i grzybami
- placuszki z kefirem i karmelizowaną gruszką
Koszt  pojedynczych warsztatów: 60 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Zapisy obowiązują na 3 warsztaty w II tygodniu feryjnym !!!!
Zatem całość koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
 
Ilość miejsc: 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje, przepisy wysyłane mailem do domu.
Uwaga ! ze względu na uwrażliwianie dzieci na sprawy ekologii prosimy o zaopatrzenie dzieci w pojemnik wielokrotnego użytku typu lunch box !!
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Duży Kucharz Ferie-zajęcia nr 2

Zapraszamy Dużych Kucharzy na drugie zajęcia w ferie zimowe
Jest to cykl 3 warsztatów, które tworzą całość feryjnych zajęć.
23.01.19 godz.11.00 ( przewidywany koniec 13.00 )
Przygotujemy wspólnie :
- włoska pasta ( makaron ) z groszkiem, boczkiem, suszonymi pomidorami i cukinią w sosie bazyliowym
- muffiny marchewkowe z lukrami i posypkami
Koszt pojedynczych warsztatów: 60 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Zapisy obowiązują na 3 warsztaty w II tygodniu feryjnym !!!!
Zatem całość koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
 
Ilość miejsc: 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje, przepisy wysyłane mailem do domu.
Uwaga ! ze względu na uwrażliwianie dzieci na sprawy ekologii prosimy o zaopatrzenie dzieci w pojemnik wielokrotnego użytku typu lunch box !!
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Duży Kucharz Ferie - zajęcia nr 3

Zapraszamy Dużych Kucharzy na trzecie zajęcia w ferie zimowe
Jest to cykl 3 warsztatów, które tworzą całość feryjnych zajęć.
25.01.19 godz.11.00 ( przewidywany koniec 13.00 )
Przygotujemy wspólnie :
- kaszotto z pęczaku z warzywami i ziołami
- zdrowe ciasteczka owsiane z orzechami arachidowymi
Koszt pojedynczych warsztatów: 60 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Zapisy obowiązują na 3 warsztaty w II tygodniu feryjnym !!!!
Zatem całość koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc: 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje, przepisy wysyłane mailem do domu.
Uwaga ! ze względu na uwrażliwianie dzieci na sprawy ekologii prosimy o zaopatrzenie dzieci w pojemnik wielokrotnego użytku typu lunch box !!
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Impreza prywatna

.

Zdrowa kuchnia

Zapraszamy na warsztaty Zdrowa kuchnia , podczas których będziemy przygotowywać same zdrowe dania z warzyw i owoców dostępnych w tym okresie. Po naszych warsztatach będziesz mógł przygotować sam/sama 4 daniowe menu , które zawierać będzie masę witamin i mikroelementów.

28.01.19 o godz.18.00

W menu :
- aromatyczne flaczki z boczniaka z majerankiem
- zdrowa sałatka na ciepło z dynią , brukselką , orzechami i białą quinoa z sosem z pieczonej dyni
- zdrowy warzywny paprykarz do smarowania chleba oraz śródziemnomorski chlebek jaglany|
- delikatne róże z jabłkami i cynamonem z cukrem pudrem

 Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania 4 daniowego menu, napoje : kawa, herbata i woda bez ograniczeń, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów

Ze względu na ekologię prosimy o przyniesienie swoich pojemników jeśli ktoś będzie chciał wziąć coś na wynos

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 11

Impreza integracyjna ICT

.

Impreza integracyjna ICT

.

Monoporcje - warsztaty cukiernicze ze Sweet Magic

Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie cukiernicze " Monoporcje " z Rafałem Drzewieckim z Magic Sweet . Podczas szkolenia Rafał zaprezentuje różnorodne receptury i techniki wyrobu popularnych deserów.
Dodatkowo nauczysz się łączenia ciekawych smaków oraz tekstur , kreatywnego dekorowania i najnowszych trendów w cukiernictwie. 

31.01.19 o godz.17.30

Przygotujemy wspólnie : 
- Sernik z agrestem i pomarańczą
- Pate choux z matchą
- Trio czekoladowo - piernikowe
- Tartaletki z marcepanem i jabłkiem

Koszt : 210 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14

Czas trwania ok 4 h

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , opakowanie na wynos, skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami , napoje : kawa, herbata, woda

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak

 

Party time, czyli finger foods zakąski z Agnieszką Jasińską-impreza prywatna

Masz mieć imprezę a nie wiesz co przygotować aby zabłysnąć ?
Przyjdź na warsztaty "Party time "z Agnieszką Jasińską , na których Agnieszka nauczy Cię jak przygotować pyszne i zdrowe finger foods 

Finger foods - rodzaj pożywienia jedzonego przy użyciu rąk, dla odróżnienia od potraw spożywanych przy użyciu sztućców.Najczęściej przygotowywany jako mała przekąska na imprezę. 


1.02.19 o godz.18.00

Prowadząca AGNIESZKA JASIŃSKA - finalistka Hell`s Kitchen. Pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. Właścicielka bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie opisuje swoje podróże po krajach i smakach, które ją urzekają.
Przygotujemy wspólnie małe pyszności tzw " na kęsa "

W menu :
1. tartaletki na cieście francuskim z karmelizowaną cebulą
2. pieczone kulki z zielonej soczewicy z włoską mozarellą
3. buraczane bliny z łososiem
4. meksykańskie taco z chilli con carne
5. karmelizowane brzoskwinie nadziewane kozim serem

Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku : http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Wolne miejsca - brak 

Duży kucharz 8-12 lat

Szczegóły wkrótce..

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

11.02.19 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby obecne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h

Ilość miejsc : 13
koszt : 170 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie, przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 10

Burgery z Michałem Orłowskim

Mówimy o nich, że są niezdrowe, że to fast food, a to przecież tylko kolejny mit. Jeżeli znajdzie się odpowiednie miejsce, gdzie jest on robiony zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej albo po prostu przygotujemy go w domu, to nie ma wtedy nic wspólnego ze złym jedzeniem, a może być hitem np. grillowego przyjęcia.

BURGERY – bo o nich mowa , będą tematem głównym warsztatów 15.02.19 o godz.18.00, które dla nas poprowadzi Michał Orłowski

Michał Orłowski -pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski.W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej Casablance
Na warsztatach przygotujemy :
- Klasyczny burger wołowy z włoskim twistem – wołowina mielona z ziołami, neapolitański sos pomidorowy , ziołowy majonez z oliwy, sałata lolo rosso, ser provolone, pomidor, czerwona cebula, ogórek, bułka ziarnista
- Burger drobiowy z avocado- pierś drobiowa saute, lolo blondo, avocado, alioli z czosnku confit, cebula czerwona, cheddar
- Burger Vege- boczniak panierowany, pepperonata, alioli truflowe, lolo rosso, ser mimole


Koszt : 185 zł ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!
Ilość wolnych miejsc : 8

 



 

 

Powrót do korzeni -warsztaty z Dawidem Szkudlarkiem Top Chef

Chłodna pora roku to najlepszy moment na maksymalnie zdrową dietę opartą na zdrowych warzywach okopowych, które przygotowane w odpowiedni sposób nie są wcale aż tak kaloryczne jak o nich mówią. Nietypowa obróbka warzyw, nieoczywiste dania to pomysł na dogadzanie sobie zimą . Poszerzanie wiedzy i praktyki na temat prostych i nudnych dla niektórych składników może stać się świetnym zastrzykiem energii dla ciała, jak również inspiracją w podążaniu za najnowszymi trendami w dzisiejszej gastronomii.
W świat warzyw okopowych , niektórych zapomnianych a wracających do łask zabierze nas wybitny szef kuchni Dawid Szkudlarek ,zwycięzca VI edycji programu TOP CHEF Polska ,
Szefa kuchni Folwarku Folińscy w Wysokiej, nauczyciela ZSG w Gorzowie, laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego kuchnia autorska zachwyciła jury na czele z Wojciechem Modestem Amaro .
19.02.18 o godz.18.00

W menu :
PRZYSTAWKA CIEPŁA : BLINY ZIEMNIACZANE / WĄTRÓBKA / JABŁKO
ZUPA: MARCHEW / CZERWONE CURRY / KOKOS
DANIE GŁÓWNE: SELER / PASTERNAK / BRUKSELKA / PIECZARKA / POLĘDWICA WOŁOWA
DESER: TOPINAMBUR / CREME BRULLE / SŁONECZNIK W SŁONYM KARMELU
Koszt : 230 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku : http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 12

 

Kuchnia azjatycka

Smaki kuchni azjatyckiej są bardzo zróżnicowane, od delikatnie aromatycznych do piekielnie ostrych, z których kuchnia tajska jest znana. Znajdziemy tu ostre czerwone i zielone pasty curry, sosy rybne o wyraźnym smaku, niezwykle dużą ilość kolendry, trawy cytrynowej i tajskiej bazylii, owoce morza, mięsa, warzywa i makarony. Całość składa się na lekką aromatyczną i bardzo popularną na całym świecie kuchnię

Zapraszamy na warsztaty kuchni tajskiej do Let's cook
18.02.2019 o godz.18.00
- orientalny bulion z pierożkami won ton , imbirem i kolendrą
- panang curry z kurczakiem, papryką , mini kukurydzą i trawą cytrynową
- makaron udon z wołowiną w delikatnym sosie orzeszkowym, warzywami stir fry i kolendrą
- kokosowa tapioka z musem z mango
Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata, woda bez ograniczeń, fartuchy na czas warsztatów , skrypt z przepisami
Ze względów eko prosimy o przyniesienie własnych pojemników jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 11

Warsztaty serowarskie z Gieno Mientkiewiczem

ABC serowarstwa.

Chcecie się nauczyć robić sery? To nie jest tak trudne jakbyście sobie wyobrażali.

Większość potrzebnego sprzętu posiada każda domowa kuchnia, a jeśli czegoś brakuje, bez trudu można zamówić przez Internet. Reszta jest wiedzą i doświadczeniem, najważniejsze jest aby zacząć.
Na miejscu zrobimy ser typu holenderskiego czyli domową goudę i każdy wyjdzie z własnym serem z naszych warsztatów. Warsztaty "ABC Serowarstwa" to kilka godzin czegoś więcej niż zabawa - to pierwsze kroki na drodze do serowej przygody. Trzeba uważać, bo potrafi wciągać. Szkoleniu towarzyszy degustacja unikalnych serów zagrodowych. A też coś z serem ugotujemy.

Warsztaty poprowadzi Gieno Mientkiewicz.Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.

Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził w Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Szkoli, prowadzi serowe warsztaty i degustacje. Doradca serowy większości topowych kucharzy.

Oprócz domowej goudy przygotujemy desery z serami :
       - kogel mogel z serem pleśniowym
       - deser z wędzonego sera i jabłek
       - młody ser z prażonym makiem

Będzie dużo o serach , o ich produkcji i rodzajach, a uczyć będziecie się od najlepszego serowara w Polsce.

22.02.19 godz.18.00

Koszt : 200 zł ( w tym VAT 23 % )

W cenie : podpuszczka,  świeże mleko , wszystkie produkty do przygotowania deserów, gaza , foremki do formowania sera, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata , woda bez ograniczeń, fartuch na czas warsztatów, przepisy . W cenie też degustacja serów zagrodowych wraz ze świeżym chlebem z Piekarni Szypiórkowscy .

Ilość wolnych miejsc : 10

 

Warsztaty tworzenia karnawałowych lizaków Cake Pops

Zapraszamy na wyjątkowe i jedyne takie warsztaty karnawałowe tworzenia lizaków cake pops w Let's cook
25.02.19 o godz.17.00
W trakcie 2,5h zajęć zapoznamy się z techniką wykonania oraz zdobienia lizaków cake pops, które podbiły serca milionów dzieciaków na świecie. Wykorzystamy masy cukrowe z i posypki prosto z USA.
Wyśmienita zabawa !
Rodzice mogą wykupić także miejsce i przyjść pobawić się z dzieckiem !
Zajęcia dla dzieci od 8 do 15 roku życia!!
Koszt : 70 zl brutto ( z Vatem 23% ) od osoby
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania lizaków, woda, fartuszki na czas warsztatów, pudełko do wzięcia lizaków na wynos , relacja zdjęciowa, niesamowita zabawa!
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !

Ilość wolnych miejsc : 10

ABC Kaczki z Krzysztofem Marciniakiem

Drób bardzo często gości na polskim stole. W ostatnich latach rośnie zainteresowanie mięsem z kaczki, jednak jego spożycie w Polsce nadal należy do najniższych w Europie. Dawniej kaczki były nieodłącznym elementem wiejskiego krajobrazu. Obecnie potrawy z kaczki ponownie stają się modne, głównie za sprawą restauratorów, którzy podają ją na rozmaite sposoby. Kaczka jest dużo tłustszym mięsem niż indyk i kurczak, uchodzi jednak za bezpieczniejszą i bardziej szlachetną niż produkowany przemysłowo kurczak. Warsztaty poprowadzi Krzysztof Marciniak, kucharz z wieloletnim stażem.

27.02.19 godz.18.00
W menu :
- konfitowane udo z kaczki /sos z owoców leśnych /racuchy z cukinii
- pierś z kaczki na różowo/sos cumberland/puree z palonego kalafiora
- carpaccio z wędzonej kaczki /pesto z rukoli i słonecznika/galaretka z rokitnika
- fritatta z kaczki/majonez z buraka /chips orzechowy
- pieczone jabłko z żurawiną i crunchem migdałowym/sos waniliowy
Cena : 185 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty potrzebne do wykonania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, opakowania na wynos, niezapomniana atmosfera
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
 

Kuchnia kresowa z Lessą Olesyą Majkowską

Zapraszamy na warsztaty kuchni kresowej, które poprowadzi w naszym studio rodowita ukrainka , gotująca od 12 lat , od 8 lat szefowa kuchni Olesya Majkowska . Olesya zaprasza w podróż kulinarną ścieżkami swojego dzieciństwa. Kiedy życie toczyło się  beztrosko, a papierowki i czereśnie najlepiej smakowaly od sasiada. Te i inne wspomnienia kształtują naszą osobowość, a smaki pozwalają zapamiętać wiele przyjemnych chwil. Gdy jej goście uśmiechają się mówiąc: "pamiętam ten smak. Moja mama też to gotowala...." lub "kiedy byliśmy u babci na wakacjach..." wtedy czuje sie spełniona. Co może być przyjemniejszego od umożliwienia ludziom uśmiechania sie do wspomnień. Dziś po latach doceniła, że klasyka, tradycja i powrót do korzeni to walory najlepszej kuchni, w której wciąż jest miejsce na nutkę nowoczesności.

28.02.19 godz.18.00

Wykonamy razem z Olesyą :

-  gęsty i aromatyczny barszcz ukraiński
-  puszyste , drożdżowe pampuszki do barszczu
-  cepeliny z mięsem z prażoną cebulką 
-  klasyczne , ukraińskie pielmieni z okrasą 
-  ukraińskie ciastka orzechowe " orzeszki "

Koszt 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań , fartuchy w użytkowanie , skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda , Ze względów ekologicznych prosimy o przynosienie własnych pojemników wielkrotnego użytku typu lunch box.

Zapraszamy do rezerwacji mailowej na info@letscook.com.pl lub tel 512466570

 

Warsztaty tortowe z Sylwią Sobiegraj Cake Designer

Szczegóły wkrótce..

Dzień Kobiet w Let's cook

Szczegóły wkrótce..

Warsztaty z Pawłem Salamonem

Szczegóły wkrótce..

Warsztaty z pichconko.pl

Szczegóły wkrótce..

Urodziny dziecięce

.

 
 
Partnerzy