Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Męska wigilia

Zapraszamy na Męską Wigilię, ostatnie męskie spotkanie w tym roku, które poprowadzi Krzysztof Marciniak, kucharz z wieloletnim stażem, doradca kulinarny i trener.

15.12.17 godz.18.00
W menu :

Śledź/trawa żubrowa/burak/orzech/kardamon
Sheppard Pie
Ser owczy/szyjki rakowe/dorsz/por
Sandacz/veloute/grzyby/pudding gryczany
Filo/stirfry/wędzony pstrąg zielenicki/ sos aioli/ jarmuż
Deser świąteczny

Koszt : 170 zł 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, skrypt z przepisami, fartuchy w użytkowanie , napoje : woda, kawa i herbata , pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilość wolnych miejsc :3

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy dzieci na ostatnie w tym roku warsztaty Duży Kucharz 8-12 lat , na których przygotujemy 2 świąteczne smakołyki :
- paszteciki drożdżowe wraz z nadzieniem pieczarkowo- kapuścianym
- muffiny piernikowe z kremem budyniowym i posypkami
18.12.17 godz.17.00
Czas trwania : 2 h 
Koszt : 55 zł
W cenie : skrypt z przepisami , woda, fartuchy w użytkowanie, opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 18

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc : 2

Urodziny dziecięce

.

Urodziny

.

Kuchnia słonecznej Sycylii

Sycylia nazywana jest słoneczną wyspą. Przez ponad 300 dni w roku w tym rejonie Europy świeci słońce. To jemu właśnie tutejsza kuchnia zawdzięcza swój smak i doskonałą jakość. W nim dojrzewają przepyszne warzywa i owoce – podstawa sycylijskiej kuchni.

My zapraszamy w kulinarną podróż na Sycylię, gdzie w styczniu odbywa się zbiór najlepszych pomarańczy :)
5.01.18 godz.18.00

W menu same sycylijskie klasyki :
-Insalata di arance – sałatka sycylijska z pomarańczy i pieczonych oliwek
- Classica Caponata z bakłażanem i pomidorem i innymi warzywami
- Arancini z ragout , mozzarellą i zielonym groszkiem
- Sycylijskie pączki z ricotty z karmelowym sosem i cukrem pudrem
- Bułeczki panini z masłem cytrynowo- tymiankowy...m

Ilość miejsc : 14
Koszt : 140 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie produkty do wyonania dań, fartuch w użytkowanie , napoje, pojemniki na wynos oraz skrypt z przepisami.
Prowadząca : Monika Reinhardt

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

 

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Studio nieczynne

.

Impreza firmowa

.

Impreza firmowa

.

Urodziny dziecięce

,

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.......
Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

29.01.18 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.
Porozmawiamy o gotowaniu ryżu oraz jego aromatyzowaniu.
Następnie wykonamy razem :
- maki
- futomaki
- nigiri
- california rolls
- omlet japoński tamago
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 150 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadząca : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl
Ilość wolnych miejsc : brak

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy na karnawałowe warsztaty Dużych Kucharzy 8-12 lat
30.01.18 godz.17.00
Chętnie widziane karnawałowe przebranie :)
W menu :
- karnawałowe koreczki Pingwin oraz Świnki w kocykach
- karnawałowe róże z jabłkiem z ciasta francuskiego z cukrem pudrem
Czas trwania : ok 1,45 h
Koszt : 55 zł
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuchy na czas zajęć, pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje info@letscook.com.pl

Krewetka po tajsku

Zapraszamy w podróż do egzotycznej Tajlandii !!
Smaki kuchni tajskiej są bardzo zróżnicowane, od delikatnie aromatycznych do piekielnie ostrych, z których kuchnia tajska jest znana. Znajdziemy tu ostre czerwone i zielone pasty curry, sosy rybne o wyraźnym smaku, niezwykle dużą ilość kolendry, trawy cytrynowej i bazylii, owoce morza, mięsa, warzywa i makarony. Całość składa się na lekką aromatyczną i bardzo popularną na całym świecie kuchnię.
W każdym tajskim daniu lub posiłku powinniśmy znaleźć 5 podstawowych smaków: ostry, kwaśny, słodki, słony i gorzki.
W styczniu na warsztat weźmiemy krewetki, które są bardzo popularne w kuchni tajskiej
 
31.01.18 godz 18.00
 
W menu :
- zupa Tom Yum Kung z krewetkami ,trawą cytrynową, chili i kaffirem
- sałatka tajska Yam takhrai kung sot z krewetkami , prażonymi orzeszkami, kapustą bok choy ( bądź pekińską ), trawą cytrynową grzybami mung i olejem sezamowym
- klasyczny Pad Thai - podstawowy street food Tajlandii , czyli makaron ryżowy z krewetkami, jajkiem, tofu i kiełkami fasoli mung
- deser - smażone banany w cieście z mąki ryżowej i wiórków kokosa z sosem karmelowym
 
Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, napoje : kawa, herbata , woda, fartuchy w użytkowanie, skrypt z przepisami , opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Ilość wolnych miejsc : 6

Angielskie torty okazjonalne

Zapraszamy na kolejne warsztaty cukiernicze z Agnieszką Jasińską. Zajęcia poświęcone będą przygotowaniu okazjonalnych 2 piętrowych tortów angielskich.

Na warsztatach nauczycie się wypiekać idealny maślany biszkopt oraz przekładać torty piętrowe. Poznacie metody obsmarowywania tortów na brudno i szlifowania kremem maślanym oraz czekoladowym ganache. Dodatkowo, nauczycie się technik dekoracji tortów m.in.: pikowania, wykańczania lukrem królewskim, wykonywania ozdób z masy cukrowej, przygotowywania i oczyszczania jadalnych kwiatów, malowania na tortach, budowania piętrowych konstrukcji. Prowadzące pokażą też jak ratować zepsuty tort i jak maskować ewentualne błędy.

1.02.18 godz.17.00 !!!

Czas trwania 4h-5h

Przygotujemy :

1. Szampański tort z gruszką

2. Makowy tort z białą czekoladą

3. Kwiaty i dekoracje z masy cukrowej

Każdy z uczestników na warsztacie dostanie na własność zestaw narzędzi do modelowania kwiatów z masy cukrowej, który zabierze ze sobą do domu.

Koszt : 250 zł brutto

Ilość miejsc : 14

W cenie : skrypt z przepisami, wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania tortów , zestaw narzędzi do dekorowania, napoje : woda, kawa, herbata, opakowanie na wynos

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 10

Pączkowe wypieki z Agnieszka Jasińską

Tłusty czwartek swoją nazwę wywodzi od tłustych biesiad, obchodzonych niezwykle hucznie i wesoło na koniec karnawału. Aby tradycji stało się zadość, „ Król Pączek ” zagości w Naszym Studiu Kulinarnym. To wszystko za sprawą Agnieszki Jasińskiej, która o pieczeniu pączków i innych smażonych słodkościach opowie Wam wszystko! Sami przygotujecie ciasto według tradycyjnej receptury, ale nadzienia i polewy zaskoczą was nowoczesnym smakiem i aromatem! Pracownia zamieni się tego dnia w cudowną Pączkarnię, z której zabierzecie do domu przez Was samodzielnie przygotowane słodkie oraz cudnie pachnące wypieki!
2.02.18 o godz.18.00
W menu :

1. pączkowy warkocz z białą czekoladą

2. bliskowschodnie pączusie z wodą różaną

3.smażone wontony z orzechową praliną

4. aksamitne faworki z cynamonem

Koszt : 160 zł brutto ( z VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypty z przepisami , napoje : kawa, herbata i woda , opakowanie na wynos, fartuchy w użytkowanie
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Urodziny dziecięce

.

Mały kucharz 5-7 lat

.

Kuchnia włoska dla nastolatków

Zapraszamy na kolejne warsztaty dla nastolatków 13-18 lat . Tym razem naszym tematem będzie kuchnia włoska, tak popularna wśród nastolatków .
7.02.18 godz.17.00
Przygotujemy razem :
- włoską zupę minnestronne z kluseczkami ziołowymi i kleksem śmietanowym
- papardelle z ragout mięsnym, ziołami i pomidorami ( robione od zera)
- toskańskie ciasteczka biscotti al. limone

Wszyscy przygotują dla siebie całe menu pracując w parach.
Koszt : 95 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie :
- wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań
- pojemniki na wynos
- woda
- przepisy
- fartuchy na czas warsztatów
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Steki i wołowina z Krzysztofem Marciniakiem

Zapraszamy na spotkanie miłośników wołowiny w najlepszej odsłonie , które poprowadzi dla nas Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny , doradca kulinarny i trener.
9.02.18 godz.18.00
W menu :
- Stek z antrykotu , ziemniaki hasselback , karmelizowana kalarepa z kardamonem
-Grilowany stek z rostbefu, masło buerre noisette, fritatta ziemniaczana ze szpinakiem
-Ravioli z policzkami wołowymi z sosem myśliwskim
-Suflet czekoladowy z serem pleśniowym , krem chantilly, mus z owoców leśnych z nutą nalewki owocowej
Ilość miejsc : 14
Cena : 180 zł (w tym VAT 23 % )
W cenie : skrypt z przepisami, napoje : woda, kawa, herbata, fartuchy na czas warsztatów, opakowania na wynos
Rezerwacje : info@lescook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 10

Kuchnia niemiecka - Duży Kucharz Ferie

Zapraszamy Dużych Kucharzy 8-12 lat znowu w podróż kulinarną dookoła świata .

Tym razem odwiedzimy Niemcy . 

12.02.18 godz.17.00

Po prezentacji multimedialnej na temat Niemiec, historii, kuchni i obyczai przygotujemy wspólnie : 

- Kartoffelnsalat z majonezem

- Schwarzwaldzki torcik czekoladowy z konfiturą wiśniową, bitą smietaną i wiśniami 

Koszt : 60 zł

Ilość miejsc : 16 

Czas trwania : ok 2 h 

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, przepisy wysyłane mailem do domu, woda, pojemniki na wynos ,  fartuchy na czas warsztatów 

Rezerwacje info@letscook.com.pl

 

Walentynki

.

Warsztaty Z TOP Chefem Dawidem Szkudlarkiem

Zapraszamy na warsztaty z kuchni autorskiej Dawida Szkudlarka , zwycięzcy VI edycji programu TOP CHEF Polska ,
Szefa kuchni Folwarku Folińscy w Wysokiej, nauczyciela ZSG w Gorzowie, laureata wielu konkursów kulinarnych.
Jego kuchnia autorska zachwyciła jury na czele z Wojciechem Modestem Amaro .
W naszym studio 28.02.18 o godz.18.00 Dawid poprowadzi swoje autorskie warsztaty .
W menu :

DYNIA PIŻMOWA W TRZECH ODSŁONACH

PIEROŻKI Z KACZKĄ I DYNIĄ / KREM Z DYNI / PIKLE

TATAR Z PSTRĄGA Z CHRZANEM I OLEJEM RZEPAKOWYM

DOMOWY KRAKERS / SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I BURAKÓW

STEK Z DORSZA PODANY W KOLOROWYCH BARWACH

BRUKSELKA / JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ / SOS CYTRYNOWY

PTYSIE

KREM POMARAŃCZOWY

Koszt : 240 zł brutto
Ilość miejsc : 14

W cenie : skrypt z przepisami, fartuchy w użytkowanie, napoje : woda, kawa, herbata , pojemniki na wynos , niezapomniana atmosfera
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilośc wolnych miejsc : 10

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

.

Warsztaty bez cukru z cukiernią Eat Sweet@Stay fit

.

Wielkanoc

.

Poniedziałek wielkanocny

.

 
 
Partnerzy
  •